Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

dar norejau paklaust,ar galima i slovika uzdarius reanimuot,zinoma ji kiekviena diena atidarius unsure.gif
Atsakyti
ačiū panos .. tai kad šviežias tas substraktas prieš mėnesį pirktas.... orchidėjas turiu tik tris visas vienoda prižiūriu laistau ir ttt o va vienoj ėme ir užsiveise musyčių kurios skraido kambarį blink.gif ir būtent to j kurios šaknys labai ligotos sad.gif gelbėju ją gelbėju lig ir jau pradeda atsigaut tai tos musytės nu doh.gif kažkaip man nedrąsu laikyt be žemių be nieko unsure.gif
Papildyta:
dar norėjau paklaust dėl kokių priežasčių lapai raukšlėjasi? ir kodėl užaugina viena lapą o apatinis tuojau susiraukšlėja pageltonuoja ir numiršta ..ir taip visada .. kažko trūksta?
Atsakyti
Apatiniai lapai linke senti ir nudziuti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 11 03, 12:40)
Apatiniai lapai linke senti ir nudziuti wink.gif

tai čia normalus procesas? ačiū...

tai va ištraukiau savo ligonele ... viršus visos tos skeveldros sausos o va kai iškračiau apačioj net pelėsio radau verysad.gif matyt dėl to ir musytės apsigyveno ... rizikuoju palikt gelyte be nieko porai dienų , tikiuosi jai viskas bus ok unsure.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Turiu pora klausimu:

1. Phalikai mano augo labai puikia ant palanges (langas labai didelis). Visi pradejo leisti naujus ziedstiebisu ir papildomas sakeles and senuju ziedstiebiu, dabar kai prasidejo salciai, auimas ju pristojo. Budavo per diena matosi kaip patysta gelyte o dabar vos vos juda, ar net beveik sustojo augti. Ar gali buti, kad joms per salta ant palanges? Langas naujas, geras. Bet kaip ir nuo visu langu siek tiek salcio juk eina.
Ar man jas ten ir toliau laikyti ar kelti i tamsesne vieta? Bijau, kad visai tada sustos augimas?

2. Turiu dvi Vandas. Pakabintos ore prie lango. Ar joms taip pat nera per salta prei lango kaboti, gal per ziema toliau nuo lango kabinti?

Siaip namie pas mus labai silta. Zemiausia temperatura buna 16 laipsniu.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Atbegau su klausimuku pas jumis g.gif blush2.gif Va, idedu nuotraukytes ax.gif Pasakykit jus man, ka sita orchyte cia augina g.gif ar pradziugins ziedukais wub.gif ar vaikai cia bus? rolleyes.gif kita orchuyte keikus augina is ziedstiebiu akuciu, tai as kaip ir labai viliuosi, jog sita augins ziedelius blush2.gif niu jus man pasakykit kaip yra cia 4u.gif
user posted imageuser posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 11 03, 13:37)
Laba diena 4u.gif

Atbegau su klausimuku pas jumis g.gif  blush2.gif Va, idedu nuotraukytes ax.gif Pasakykit jus man, ka sita orchyte cia augina g.gif ar pradziugins ziedukais  wub.gif ar vaikai cia bus? rolleyes.gif kita orchuyte keikus augina is ziedstiebiu akuciu, tai as kaip ir labai viliuosi, jog sita augins ziedelius blush2.gif niu jus man pasakykit kaip yra cia 4u.gif

cia saknytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 11 03, 14:37)
Laba diena 4u.gif

Atbegau su klausimuku pas jumis g.gif  blush2.gif Va, idedu nuotraukytes ax.gif Pasakykit jus man, ka sita orchyte cia augina g.gif ar pradziugins ziedukais  wub.gif ar vaikai cia bus? rolleyes.gif kita orchuyte keikus augina is ziedstiebiu akuciu, tai as kaip ir labai viliuosi, jog sita augins ziedelius blush2.gif niu jus man pasakykit kaip yra cia 4u.gif
user posted imageuser posted image
user posted image

labai grazios saknys thumbup.gif auga
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 11 03, 12:43)
cia saknytes 4u.gif

QUOTE(odelija1 @ 2009 11 03, 12:47)
labai grazios saknys thumbup.gif auga

Oho lotuliukas.gif net nepagalvojau, kad cia saknys gali buti schmoll.gif doh.gif niekada nemaniau, kad tarp lapu gali saknys augti doh.gif ir isaugo is ten pat kur senas ziedkotis yra rolleyes.gif niu nieko, gal kada ir zieduku padovanos ax.gif O kodel jos taip i virsu auga?

Aciu uz atsakyma 4u.gif ir , kaip sakant, nuleidima ant zemes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 11 03, 13:52)
O kodel jos taip i virsu auga?

orines saknys , tai ir auga i ora biggrin.gif
Atsakyti
Dar klausimas blush2.gif 4u.gif vakar persodinau keleta orchideju. Dvi isemiau is kiminu, nes baaaasiai saknys atrode unsure.gif viena gavau dovanu su pelesiu ant saknu oriniu ir vazonelio apacioj ir vienai mazai substrato buvo ir saknys labai parude buvo. Nu zo... susodinau jas visas i nauja substrata, bet neturejau cinamono tai zaizdos liko nepagydytos unsure.gif ir klausimas kiek laiko patartina ju nelaistyti? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kadaryti @ 2009 11 03, 13:02)
Sveikos merginos 4u.gif

Turiu pora klausimu:

1. Phalikai mano augo labai puikia ant palanges (langas labai didelis). Visi pradejo leisti naujus ziedstiebisu ir papildomas sakeles and senuju ziedstiebiu, dabar kai prasidejo salciai, auimas ju pristojo. Budavo per diena matosi kaip patysta gelyte o dabar vos vos juda, ar net beveik sustojo augti. Ar gali buti, kad joms per salta ant palanges? Langas naujas, geras. Bet kaip ir nuo visu langu siek tiek salcio juk eina.
Ar man jas ten ir toliau laikyti ar kelti i tamsesne vieta? Bijau, kad visai tada sustos augimas?

2. Turiu dvi Vandas. Pakabintos ore prie lango. Ar joms taip pat nera per salta prei lango kaboti, gal per ziema toliau nuo lango kabinti?

Siaip namie pas mus labai silta. Zemiausia temperatura buna 16 laipsniu.

Duosiu patarimą smile.gif Pastatykit termometrą ant to lango 4u.gif Viskas taps aiškiau, kai žinosit realią temperatūrinę padėtį.

QUOTE(Ice_Touch @ 2009 11 03, 13:52)
Oho lotuliukas.gif net nepagalvojau, kad cia saknys gali buti schmoll.gif  doh.gif niekada nemaniau, kad tarp lapu gali saknys augti doh.gif ir isaugo is ten pat kur senas ziedkotis yra rolleyes.gif niu nieko, gal kada ir zieduku padovanos ax.gif O kodel jos taip i virsu auga?

Aciu uz atsakyma  4u.gif ir , kaip sakant, nuleidima ant zemes lotuliukas.gif

Matyt, gerai drėkinate aplinką rolleyes.gif Šaknys augdamos reaguoja į drėgmę. Kai tinkamai subalansuoti laistymai, šaknys ima ir sulenda į substratą mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 11 03, 14:13)
Dar klausimas blush2.gif  4u.gif vakar persodinau keleta orchideju. Dvi isemiau is kiminu, nes baaaasiai saknys atrode unsure.gif viena gavau dovanu su pelesiu ant saknu oriniu ir vazonelio apacioj ir vienai mazai substrato buvo ir saknys labai parude buvo. Nu zo... susodinau jas visas i nauja substrata, bet neturejau cinamono tai zaizdos liko nepagydytos unsure.gif  ir klausimas kiek laiko patartina ju nelaistyti?  g.gif  blush2.gif

Savaitę smile.gif
Atsakyti