Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

Sveikos orchideju myletojos wub.gif
Orchidejos pas mane kaip sakoma "eina is proto",o vat turejau cimbidi,nezinau kiek laiko pas mane jis augo,prileisdavo vaikuciu labai daug,o zydet nei karto nezydejo.Kas galejo buti ,gal kuri galetu pasakyti?
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2010 01 07, 13:48)
cia bus kaip man., nudziuvo be jokios priezasties visi lapai, liko vienas. darau isvada kad cia virusas  g.gif

Gal per retai laistot? Be to pabandykit ora padrekinti aplinkui gele. Jeigu tikrai lapai nudziusta, o ne pvz., is viduriuko nupuna.
Papildyta:
QUOTE(norwa @ 2010 01 07, 21:34)
Sveikos orchideju myletojos  wub.gif
Orchidejos pas mane kaip sakoma "eina is proto",o vat turejau cimbidi,nezinau kiek laiko pas mane jis augo,prileisdavo vaikuciu labai daug,o zydet nei karto nezydejo.Kas galejo buti ,gal kuri galetu pasakyti?

Cimbams reikia ir tresimo isskirtinio (supermamos eina meslu ieskoti, tik nezinau, kokiu gyvyliuku), ir temperaturu rezimo kitokio, negu phal. Pati vien del to neauginu, todel sunku ka nors konkreciai pasakyti.
Papildyta:
QUOTE(jalka @ 2010 01 07, 09:28)
o kaip jus manot orchidejos auga gamtoje?ar ten lietus neuzlija ant skroteliu? g.gif
as kazkaip nesicackinu,papuola tai papuola..kazkodel ne viena nemire nuo vandens papuolimo i skrotele...niekada nepuolu valyti ir sausinti jei papuola...

Phal auga zemyn lapais ir zemyn ziedkociais gamtoje, todel tikrai neuzlyja ir jeigu pilama vanduo i skrotele, tai is patiries galiu pasakyti, kad gele ilgai negyvena dazniausiai (nebent ten nerealiais budais sugeba nerealiai greitai isdziuti). As visada nuvalau, nes esu per skrotele supudziusi ne viena phal. O Zygai tai zaibiskai greitai sureaguoja ir nupuna...
Atsakyti
QUOTE(Litux @ 2010 01 07, 17:29)
Sveikos, orchideju myletojos, gal kam buvo ir galit pasakyti ka daryti, ant lapu atsirado tokie kaip voratinkliai balti, jau buvo praeje, bet ir vel ziuriu atsiranda, kas galetu buti ir ka daryti  4u.gif

Gal voratinklines erkutes? g.gif Jei taip reikia insekticidu palaistyti, as laisciau Actara

QUOTE(~saulyte~ @ 2010 01 07, 18:57)
Mano viena orchideja intensyviai leidzia nauja ziedstiebi, senieji ziedstiebiai prisiaugina naujus galiukus su pumpureliais, tik mane neramina tai, kad pacios orchidejos lapai tokie suvyte
O kita orchyte uzaugina naujus ziedstiebiu galiukus su pumpureliais, bet tie pumpureliai  tik uzsimezge nugeltonuoja. Kodel? Patalpa silta.  g.gif

Labai matytas vaizdelis. Mano vienai nabagelei taip buvo, kai saknys buvo beveik nupuvusios. Tai gelyte nesugeba pasisavinti vandens ir lapas raukslejasi, pagelsta ir galiausiai nukrenta. As tavo vietoje paziureciau kai ten su saknimis mirksiukas.gif Nors siaip orines matosi tai labai grazios .
Atsakyti
Nauja temele 4u.gif
http://www.supermama...p;qpid=31475321
Atsakyti
Atsiprasau, Lorute, bet pataisysiu nuoroda truputi blush2.gif Tavoji nukreipia i "atsakyti" temoje mirksiukas.gif
Nauja tema cia:
http://www.supermama...?...=537978&st=
Atsakyti
Labas rytas.
mano orchidėja augina pumpurėlius. jie kol kas tik kelių milimetrų dydžio. Gal galėtumėt patart ką daryt ar ko nedaryt norint sulaukti žiedų. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2010 01 07, 20:40)
Phal auga zemyn lapais ir zemyn ziedkociais gamtoje, todel tikrai neuzlyja ir jeigu pilama vanduo i skrotele, tai is patiries galiu pasakyti, kad gele ilgai negyvena dazniausiai (nebent ten nerealiais budais sugeba nerealiai greitai isdziuti). As visada nuvalau, nes esu per skrotele supudziusi ne viena phal. O Zygai tai zaibiskai greitai sureaguoja ir nupuna...

Naturaliai gamtoje buna tokios liutis, kad tikrai vandens augalui visur patenka smile.gif O be to nuolatinis didelis oro dregnumas. Manau, kad puviniai isinmeta i nesveikus augalus, o ne i tuos, kuriems i skrotele patenka vanduo. Be to tas nuolatinis skroteles "krapstymas" anaiptol nenutaralu.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2010 01 08, 08:24)
Labas rytas.
mano orchidėja augina pumpurėlius. jie kol kas  tik kelių milimetrų dydžio. Gal galėtumėt patart ką daryt ar ko nedaryt norint sulaukti žiedų.  ax.gif

Svarbiausias dalykas yra nekeisti iprastinio prieziuros rezimo ir augimo vietos. Kad pumpurai issivystytu ir prazystu turi buti subalansuotas laistymas, apsvietimas ir augimo aplinkos temperatura bei dregme 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mademoisellee: 08 sausio 2010 - 09:54
QUOTE(Fudzijama @ 2010 01 08, 00:18)
Atsiprasau, Lorute, bet pataisysiu nuoroda truputi  blush2.gif Tavoji nukreipia i "atsakyti" temoje  mirksiukas.gif 
Nauja tema cia:
http://www.supermama...?...=537978&st=

doh.gif Dekui labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2010 01 08, 10:13)
doh.gif Dekui labai  4u.gif

drinks_cheers.gif
Damusam? mirksiukas.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti