Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(axara @ 2009 10 31, 22:54)
aisku,kad susals nakti! isnesk i kita kambary, kur nemiegate ir pan. o veliau pravedinsi patalpa.

del nakties tai man viskas aisku, as klausiau, ar diena nesusals
Atsakyti
QUOTE(Herbal @ 2009 10 30, 21:17)
Sveikutes,

Kazkada jau rasiau del orchyciu bedu.
Va taip. Dabar mano odchideja, kuria vasara persodinau del nupuvusiu sakneliu, pagal instrukcija, su cinamonu, ir t.t., laisciau tikrai ja gan retokai, kad tik vel puti nepradetu,
Bet dabar gelsta apatiniai lapai, jau du nulupau, dar vienas pusiau paraudes ir toks suvytes, minkstas. Dar du sveiki like, yra ir graziu sakneliu isleista, ir lygtais zietkoti leidzia, bet kad tie lapai raudonuoja. Kazin ka daryti? verysad.gif

Jei grazios saknys ir dar ziedstiebis lenda tai viskas gerai su tavo orchideja mirksiukas.gif anksciau ar veliau seni lapai nuvysta, tu juos nulupk arba palauk kol pats nudzius, tada lengvai nuimsi ax.gif svarbiausia saknytes geros
Atsakyti
sveikos merginos,mano orch.pagal saknu buvi atrode sveikute,bet paziurejus apatini lapa pamaciau smulkius baltus griovelius,vabaliuku jokiu nesimato,kastai galetu but? g.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos. Vienas mano cimbidis jau visiškai nebetelpa į vazoną, prisiaugino tiek šaknų, kad substrato nė su žiburiu nerasi. Patarkite, ką man su juo daryti - persodinti dabar ar verčiau palaukti pavasario g.gif
Atsakyti
QUOTE(raiboji peleda @ 2009 11 01, 21:11)
del nakties tai man viskas aisku, as klausiau, ar diena nesusals

manau susals. kokia dienos temp. balkone?
Atsakyti
QUOTE(ingridusia @ 2009 11 02, 13:27)
sveikos merginos,mano orch.pagal saknu buvi atrode sveikute,bet paziurejus apatini lapa pamaciau smulkius baltus griovelius,vabaliuku jokiu nesimato,kastai galetu but? g.gif

Idek nuotraukyte, nes nelabai aisku apie ka cia mirksiukas.gif
Atsakyti
as su klausimuku,manoji orchideja pradejo sukti lapa i trubeli,ar cia taip turi buti ar kokios ligos pradzia? g.gif
Atsakyti
Jei imestum foto - butu aiskiau apie kokia cia tu orchideja kalbi ir kas cia su ja vyksta ax.gif
Atsakyti
labuka,kad as ja mokeciau idet butu super dalykas blush2.gif o ir lapas jau siukslinej doh.gif as supratau,kad tai vistiek kazkokiu gyviu darbas,nes toks vaizdas kaip butu smulkiai pragriauzti grioveliai,bet jokiu vabalu nesimato.ji pas mane dabar zydi,negaliu jos per daug ir uzgaut,bet tik vienas lapas toks
Atsakyti
atrodo pirma puslapį perskaičiau bet neradau atrodo , kaip padaryt reanimatorių? g.gif noriu gelyte kelias diena palaikyt be "žemių" nes kažko ten musytes veistis pradėjo ( spėju per daug drėgmes) norėčiau išdžiovint visa substraktą .... beto yra problemų su ta gelyte manau jai tikrai nepamaišytu pora dienų reanimacijoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 11 03, 10:32)
atrodo pirma puslapį perskaičiau bet neradau atrodo , kaip padaryt reanimatorių? g.gif noriu gelyte kelias diena palaikyt be "žemių" nes kažko ten musytes veistis pradėjo ( spėju per daug drėgmes) norėčiau išdžiovint visa substraktą .... beto yra problemų su ta gelyte manau jai tikrai nepamaišytu pora dienų reanimacijoj biggrin.gif

Tikrai nemanau, kad jusu gelei reikalingas reanimatoriu, nes i ji dedamos orchidejos kurios visiskai neturi saknu, tam kad jas isaugintu. Bet informacija apie reanimatoriu idesiu, gal kazkam kitam prireiks:

„Reanimatorių“ orchidėjai pasidarysite taip:

- į permatomą celofaninį maišelį įdėkite nedidelę saujelę džiovintų šiek tiek drėgnų kiminų ir ant jų padėję reanimacijai paruoštą orchidėją užriškite maišelį,

- užrištą maišelį su gėle laikykite šiltoje šviesioje vietoje,

- kas kelias dienas maišelį atriškite ir pasižiūrėkite, kaip laikosi orchidėja, ar nedygsta naujos šaknys, galite ją nupurkšti,
- kartą per savaitę orchidėją išimkite iš maišelio ir nupilkite šiltu, šiek tiek aukštesnės temperatūros nei kūno vandeniu,

- gėlę reanimatoriuje laikykite tol, kol naujos šaknys užaugs ne trumpesnės nei 5 cm. Tik tuomet galite ją sodinti į specialią orchidėjoms skirtą žemę.

Pavojai „reanimatoriuje“:

Jei gėlė laikoma per daug vėsioje aplinkoje, ant jos „reanimatoriuje“ gali užsidėti pelėsis. Tokiu atveju ieškokite jai šiltesnės vietos arba mažiau drėkinkite.

Orchidėja „reanimatoriuje“

Į „reanimatorių“ dėkite tik tokią orchidėją, jeigu po apkarpymo šaknų visai neliko. O jei šaknų liko bent 5 cm, tokią gėlę galite sodinti į specialią žemę, tačiau po persodinimo nelaistykite dvi savaites. Priešingu atveju gali įsimesti infekcija.
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 11 03, 10:32)

Pritariu Lorutei -į reanimatorių tikrai nėra reikalo dėti gėlės. Į jį nededam net turinčias vos porą mažų šaknelių orchidėjas. Ten dedamos tokios gėlės, kurios negali per šaknis pasisavinti drėgmės, nes pastarųjų ir neturi, ir kurioms turi būti sudaryta itin drėgna aplinka. Kiek suprantu, tavo gėlė ir taip drėgnai buvo substrate, jei nori jį padžiovinti.
Geriau jau porą dienelių tegu ji paguli ne prieš saulę nuogomis šaknimis, tikrai nieko neatsitiks 4u.gif juk natūraliai jos taip ir auga.
O gal geriau nori pakeisti substratą - šviežias ilgiau laikys ir mažiau rūpesčių kels mirksiukas.gif
Atsakyti