Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Lorute @ 2010 01 05, 22:44)
Jei tai butu nuo dregmes, tai butu puvinys ir butu minksta. O jei nera minkstumo tai gali but ir liga kokia uzpuolus gal  g.gif

Pasidalinsiu ir as savo patitim ax.gif Gavau dovanu viena zydincia orchideja, vidurinis lapas apacioj, prie kamieno (nezinau kaip kitaip issireikst, bet gal supratot blush2.gif ) buvo truputi pajuodaves, toks vaizdas, kad puva, bet neminkstas. Nekreipiau demesio, nieko nedariau. Po kiek laiko nupuvo visas vidurys, liko tik apatiniai lapai ir ziedkotis, nuzydejes, bet nenudziuves. Ramiai ziurejau kas bus, ogi mano gelyte uzaugino nauja viduriuka, ziedkotis taip ir nenudziuvo, dabar augina vaikuti bigsmile.gif , laukiu ir tikiuosi kad sakneles pasirodys rolleyes.gif ir dar ant to pacio ziedkocio ruosiasi ziedus augint bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(~Sandrita~ @ 2010 01 06, 14:59)
o i skrotele negalejo papulti vandens?gal nupuvo tie lapai.... unsure.gif

zinau, kad reikia sugot, kad i vidu nepribegtu vandens, bet karta Senukuose maciau kaip orchidejas laisto. Priziuretoja pasemus dusa pyle vandeneli bet kaip, tikrai nesaugojo, kad nepatektu i skrotele vanduo, tiesiogine ta zodzio prasme ismaude po dusu g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2010 01 06, 16:59)
o i skrotele negalejo papulti vandens?gal nupuvo tie lapai.... unsure.gif

Ne, į skrotelę vandens niekaip negalėjo papulti, nes aš jas ne laistau, o pamirkau įstačiusi į indą su vandeniu. Keista, kad ir žiedai labai greitai nužydėjo. Kita orchidėja, nusipirkta panašiu laiku, iki šiol dar žydi.
Atsakyti
o kaip jus manot orchidejos auga gamtoje?ar ten lietus neuzlija ant skroteliu? g.gif
as kazkaip nesicackinu,papuola tai papuola..kazkodel ne viena nemire nuo vandens papuolimo i skrotele...niekada nepuolu valyti ir sausinti jei papuola...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jalka: 07 sausio 2010 - 08:29
jalka drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2010 01 07, 08:28)
o kaip jus manot orchidejos auga gamtoje?ar ten lietus neuzlija ant skroteliu? g.gif
as kazkaip nesicackinu,papuola tai papuola..kazkodel ne viena nemire nuo vandens papuolimo i skrotele...niekada nepuolu valyti ir sausinti jei papuola...

drinks_cheers.gif taip prilija beabejo, bet ir vejai greit isdziovina mirksiukas.gif as irgi labai nesicackinu, po liejimu, maudyniu, palieku siltai nusivarvet, apdziut. Paskui tik nesu i kambari. Bet irgi nepuolu sausint ir t.t. Taip galima dar daugiau zalos gelytei pridaryt, ypac jei pradeda augti lapelis...
Atsakyti
QUOTE(Vyturiukė @ 2010 01 06, 12:28)
Aha, džiūsta apatiniai lapai. Suprantu, kad natūraliai taip gali atsitikti, bet visai neseniai prieš tai dar du lapai nudžiūvo, tai gal neturi tokiais tempais. Dabar tik du lapai beliks  blink.gif Šaknys, kiek matosi, atrodo gražios, bet vazonėlis vienoje pusėje pažaliavęs (tokį jau nusirpirkau). Galvojau, palauksiu pavasario ir persodinsiu, bet gal neverta laukti ir kuo skubiau gėlę tupdyti į kitą vazonėlį?

cia bus kaip man., nudziuvo be jokios priezasties visi lapai, liko vienas. darau isvada kad cia virusas g.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2010 01 07, 14:48)
cia bus kaip man., nudziuvo be jokios priezasties visi lapai, liko vienas. darau isvada kad cia virusas  g.gif

O čia kaip suprast - virusas? g.gif Aš dar nesu patyrusi gėlių augintoja, nežinojau, kad ir gėlės virusais serga ax.gif Ar gėlytė atsigavo, ar taip ir liko su tuo vienu lapu?
Atsakyti
Sveikos, orchideju myletojos, gal kam buvo ir galit pasakyti ka daryti, ant lapu atsirado tokie kaip voratinkliai balti, jau buvo praeje, bet ir vel ziuriu atsiranda, kas galetu buti ir ka daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturiukė @ 2010 01 07, 15:07)
O čia kaip suprast - virusas?  g.gif Aš dar nesu patyrusi gėlių augintoja, nežinojau, kad ir gėlės virusais serga  ax.gif Ar gėlytė atsigavo, ar taip ir liko su tuo vienu lapu?

As prisimenu pirkau du visiskai vienodus phalaenopsius dovanu. Jie abu pas skirtingus zmones dabar. Tai vienas, kuris buvo pastatytas virs radiatoriaus, numete visus lapus ir ziedus, liko tik 2 lapukai, o kitas vis pastatytas vidury kambario vis dar zydi ir nenumete ne vieno lapo. Cia kazkas nepatiko tam vienam phal g.gif Gal tas staigus temperaturos pasikeitimas kai is lauko atkeliavo tiesiai virs silto radiatoriaus... nezinau... g.gif
Atsakyti
Prasau Jusu patarimo.

Mano viena orchideja intensyviai leidzia nauja ziedstiebi, senieji ziedstiebiai prisiaugina naujus galiukus su pumpureliais, tik mane neramina tai, kad pacios orchidejos lapai tokie suvyte

user posted image

user posted image

O kita orchyte uzaugina naujus ziedstiebiu galiukus su pumpureliais, bet tie pumpureliai tik uzsimezge nugeltonuoja. Kodel? Patalpa silta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2010 01 05, 12:25)
Nukirpk ta ziedstiebi. Gelyte pailses, uzsiaugins lapu ir tada normalius ziedstiebius augins.
Papildyta:
Jeigu per tuos metus persodinai, tai ir nezydes. Man metus po persodinimo dazniausiai nezydi, o po to isivaziuoja. Zodziu, reikia nejudinti saknu, jeigu nori, kad jos zydetu.
Kad auga lapai, tai gerai, reiskia stipri gelyte bus.

jei gele nesenai persodinta tai tikrai nereiskia, kad ji nezydes metus ar aplamai ilgai smile.gif daznai tik kas persodinti phal pradeda leisti ziedstiebius.
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2010 01 07, 20:05)
jei gele nesenai persodinta tai tikrai nereiskia, kad ji nezydes metus ar aplamai ilgai smile.gif daznai tik kas persodinti phal pradeda leisti ziedstiebius.

Na, as rasiau is savo patirties. Kai persodinejau, tai maniskes tikrai nezydejo. Kita vertus, viena karta perkeliau i phal i siek tiek didesni vazone beveik nejudindama saknu, tai tada ta lyg nepajutusi ziedstiebi toliau leido. Bet siaip jau patariama kuo reciau saknis geliu judinti.
Papildyta:
QUOTE(~saulyte~ @ 2010 01 07, 18:57)
Prasau Jusu patarimo.

Mano viena orchideja intensyviai leidzia nauja ziedstiebi, senieji ziedstiebiai prisiaugina naujus galiukus su pumpureliais, tik mane neramina tai, kad pacios orchidejos lapai tokie suvyte

user posted image

user posted image

O kita orchyte uzaugina naujus ziedstiebiu galiukus su pumpureliais, bet tie pumpureliai  tik uzsimezge nugeltonuoja. Kodel? Patalpa silta.  g.gif

Nukirpciau visus ziedstiebius ir pasiziureciau, kaip saknys. Nes panasu, kad gelytei truksta dregmes. Kita vertus, parodei tik viena lapa. O kaip kiti lapai - irgi suvyte? Jeigu kiti lapai irgi suvarge, tikrai kirp ziedstiebi ir gelbek orche.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FleurDeLis: 07 sausio 2010 - 20:24