Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Lorute @ 2010 01 05, 22:44)
Jei tai butu nuo dregmes, tai butu puvinys ir butu minksta. O jei nera minkstumo tai gali but ir liga kokia uzpuolus gal  g.gif

To labiausiai ir bijau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudzijama @ 2010 01 05, 22:51)
To labiausiai ir bijau  unsure.gif

Laba 4u.gif
Tavo gelei, manau, grybeline liga. Jeigu skaitai rusu k., cia gan daug info. As pati susiduriau su tuo, kol kas gyvena gerai mano buvusi ligone, krauna pumpurus ir mirti nezada, bet operacija buvo daryta extra tvarka doh.gif
http://www.orchidee....rum/fusarum.htm
o jeigu neskaitai, trumpai parasysiu tau ka daryt 4u.gif
Atsakyti
Kaip supratau fungicidais purskiama nuo furiozes? Is kur zinot kuri pasirinkt unsure.gif doh.gif http://www.litagra.lt/lt/fungicidai
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 01 06, 08:46)
Kaip supratau fungicidais purskiama nuo furiozes? Is kur zinot kuri pasirinkt  unsure.gif  doh.gif http://www.litagra.lt/lt/fungicidai

as naudojau effector, nes raso, kad jis veikia beveik visus zinomus grybus. As maudziau visa augala nuo galvos iki koju, vazoneli reikia laaabai gerai isplauti WC valikliu arba indaploveje karsciausioje temp. Su fungicidu siuo atveju reikia nepersistengti, nes saknys ir taip jautrios, galima nudeginti padarius per stipru tirpala. As dariau, kad vos nusidazytu vanduo.
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2010 01 05, 12:50)
neseniai rasiau apie savo cimbidi nupuvusiom saknim...bandziau auginti kiminuose,nelabai gavosi,virto jis lauk..tad idejau kakos,subtrato isodinau...ir va ka radau

user posted image
islinde 2 mazi auginukai!
gal tai enklas kad viskas gerai,kad cimbas gyvens?? g.gif
bendras gelytes vaizdas toks...lapus esu patrumpinus...
user posted image

o as atsakymo nesulauksiu? g.gif ax.gif
ar galiu dziaugtis ,kad cymbas gyvens...
Atsakyti
Prieš porą mėnesių nusipirkau žydintį falenopsį. Jis gana greitai nužydėjo, o dabar matau, kad žiedstiebis visai sudžiūvo, net ir lapai pradėjo džiūti. Gal man ją persodinti? Kiti falenopsiai pas mane klesti, o šitas kažkoks įnoringas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturiukė @ 2010 01 06, 09:37)
Prieš porą mėnesių nusipirkau žydintį falenopsį. Jis gana greitai nužydėjo, o dabar matau, kad žiedstiebis visai sudžiūvo, net ir lapai pradėjo džiūti. Gal man ją persodinti? Kiti falenopsiai pas mane klesti, o šitas kažkoks įnoringas  doh.gif

ziedstiebis ir turi nudziuti. o lapai dziusta apatiniai? kokia saknu bukle? kiek matyt pro vazoneli g.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2010 01 06, 13:04)
ziedstiebis ir turi nudziuti. o lapai dziusta apatiniai? kokia saknu bukle? kiek matyt pro vazoneli g.gif

Aha, džiūsta apatiniai lapai. Suprantu, kad natūraliai taip gali atsitikti, bet visai neseniai prieš tai dar du lapai nudžiūvo, tai gal neturi tokiais tempais. Dabar tik du lapai beliks blink.gif Šaknys, kiek matosi, atrodo gražios, bet vazonėlis vienoje pusėje pažaliavęs (tokį jau nusirpirkau). Galvojau, palauksiu pavasario ir persodinsiu, bet gal neverta laukti ir kuo skubiau gėlę tupdyti į kitą vazonėlį?
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2010 01 06, 08:17)
Tavo gelei, manau, grybeline liga. Jeigu skaitai rusu k., cia gan daug info. As pati susiduriau su tuo, kol kas gyvena gerai mano buvusi ligone, krauna pumpurus ir mirti nezada, bet operacija buvo daryta extra tvarka  doh.gif
http://www.orchidee....rum/fusarum.htm
o jeigu neskaitai, trumpai parasysiu tau ka daryt  4u.gif

Aciu labai, as jau vakar vakare ten perskaiciau viska ir laukiau, gal kas nors patvirtins mano abejones doh.gif Bandysiu gelbet unsure.gif

Aciu visoms nelikusioms abejingoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturiukė @ 2010 01 06, 12:28)
Aha, džiūsta apatiniai lapai. Suprantu, kad natūraliai taip gali atsitikti, bet visai neseniai prieš tai dar du lapai nudžiūvo, tai gal neturi tokiais tempais. Dabar tik du lapai beliks  blink.gif Šaknys, kiek matosi, atrodo gražios, bet vazonėlis vienoje pusėje pažaliavęs (tokį jau nusirpirkau). Galvojau, palauksiu pavasario ir persodinsiu, bet gal neverta laukti ir kuo skubiau gėlę tupdyti į kitą vazonėlį?

Gali buti kad gelyte nusalo kol atkeliavo iki namuciu mirksiukas.gif nieko nepersodink jei saknytes normalios matos, nes cia papildomas stresas gelytei.
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2010 01 06, 14:48)
Gali buti kad gelyte nusalo kol atkeliavo iki namuciu mirksiukas.gif nieko nepersodink jei saknytes normalios matos, nes cia papildomas stresas gelytei.

Gerai, lauksim pavasario smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturiukė @ 2010 01 06, 12:28)
Aha, džiūsta apatiniai lapai. Suprantu, kad natūraliai taip gali atsitikti, bet visai neseniai prieš tai dar du lapai nudžiūvo, tai gal neturi tokiais tempais. Dabar tik du lapai beliks  blink.gif Šaknys, kiek matosi, atrodo gražios, bet vazonėlis vienoje pusėje pažaliavęs (tokį jau nusirpirkau). Galvojau, palauksiu pavasario ir persodinsiu, bet gal neverta laukti ir kuo skubiau gėlę tupdyti į kitą vazonėlį?

o i skrotele negalejo papulti vandens?gal nupuvo tie lapai.... unsure.gif
Atsakyti