Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

Sveikos merginos 4u.gif
Noriu persodinti savo orchideja (phalaenopsi), tai pagal instrukcija pirmame puslapyje reikia ne tik subtrato naujo, bet ir drenazo dugnui paberti ir kiminu ant virsaus. Ar tikrai reikia kiminu? Ir drenazo dugnelyje paberti?
Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IKkatuks: 05 sausio 2010 - 15:14
QUOTE(FleurDeLis @ 2010 01 05, 12:25)
Nukirpk ta ziedstiebi. Gelyte pailses, uzsiaugins lapu ir tada normalius ziedstiebius augins.

nukirpau, paziuresim ar pades g.gif Nes kaip sakiau ji kazkokia nelaiminga verysad.gif uzaugina naujus lapus, o apatiniai pradeda trauktis, rauksletis ir pagelsta doh.gif turiu 9 vazonus siu groziu, ir tik vienai taip darosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginaraima @ 2010 01 05, 15:20)
nukirpau, paziuresim ar pades  g.gif Nes kaip sakiau ji kazkokia nelaiminga  verysad.gif uzaugina naujus lapus, o apatiniai pradeda trauktis, rauksletis ir pagelsta  doh.gif  turiu 9 vazonus siu groziu, ir tik vienai taip darosi  doh.gif

apatiniai normalu, kad gelsta ir krenta, taip ir turi but 4u.gif bet ne daznai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2010 01 05, 13:25)
Nukirpk ta ziedstiebi. Gelyte pailses, uzsiaugins lapu ir tada normalius ziedstiebius augins.
Papildyta:
Jeigu per tuos metus persodinai, tai ir nezydes. Man metus po persodinimo dazniausiai nezydi, o po to isivaziuoja. Zodziu, reikia nejudinti saknu, jeigu nori, kad jos zydetu.
Kad auga lapai, tai gerai, reiskia stipri gelyte bus.

Ne,neliečiau ir nepersodinau,tik laisčiau,patręšdavau.Ypatingai gražus vyro dovanotas phalenopsis,toks tamsiai rožinis.Jau kai jį gavau buvo didelis,o dabar dar galingesnis pasidarė.Taip tikėjausi žiedų gimtadieniui verysad.gif Per Kalėdas svečiavausi pas vieną draugę gyvenančią nuosavam name.Tai pas ją visos palangės tais grožiais nustatytos.Nusipirkus tokias aukštas stiklines vazas,jos pripildytos vandens,o ant viršaus sustatytos orchidėjos.Nu fantastiškas vaizdas thumbup.gif bute taip neįsijausi,standartiniai langai,nedaug ten tos vietos g.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2010 01 05, 14:20)
vat atejo laikas man jau irgi cymbidi persodint, zinau kad saknu geriau neliest... tai bandysiu tiesiog iskelt ir i didesni vazona isodint aplink priberus substrato... teisingai? g.gif  ir ar i daug didesni vazona reikia sodinti? dabar bulvytes jau per vazono krastelius net lenda ir naujas atzalas auginasi, kurioms vietos jau manau, kad nera..
pirmas mano cymbidis, tai bijau kad ka ne taip padarysiu.. blush2.gif

is anksto dekui uz patarimus 4u.gif

ankstoka dabar ji persodinti, patartina koki kovo-balandzio menesi persodineti. per daug didelio vazono nereikia, nes tada augalas augins saknis o ne ziedus

QUOTE(IKkatuks @ 2010 01 05, 16:08)
Sveikos merginos  4u.gif
Noriu persodinti savo orchideja (phalaenopsi), tai pagal instrukcija pirmame puslapyje reikia ne tik subtrato naujo, bet ir drenazo dugnui paberti ir kiminu ant virsaus. Ar tikrai reikia kiminu? Ir drenazo dugnelyje paberti?
Aciu

jeigu pirksite extra substrato drenazo nebereikes, nes ten akmenuku yra kurie atlieka drenazo vaidmeni, o kiminai nebutinai, cia jau labaiu patyrusios deda
Atsakyti
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Labai reikia man jūsų pagalbos blush2.gif
Sausio 30 d. pastebėjau geltonuojantį lapą vieno falenopsio (vidurinėje eilėje, ne apačioje). Apžiūrėjau atidžiau - dar du lapai prie pat stiebo pradėję juoduot. Aš tuos 3 lapus nupjoviau, kelias dienas orchidėją ploviau vandenilio peroksidu, šiandien pastebėjau, kad ir dar vienas lapas juoduoja, ir toks rausvas atspalvis ant to lapo atsiranda doh.gif
Štai vaizdinė medžiaga unsure.gif
user posted image

user posted image

user posted image user posted image
Labai gaila gėlės, ka tik pasidžiaugiau, kad žiedstiebį auginasi verysad.gif

Patarkit, prašau, kas tai yra ir kaip dabar gėlę gelbėt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(IKkatuks @ 2010 01 05, 16:08)
Sveikos merginos  4u.gif
Aciu

Nebutinas nei drenazas, nei kiminai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Fudzijama @ 2010 01 05, 21:31)
Sveikos, mergaitės  4u.gif
Labai reikia man jūsų pagalbos  blush2.gif
Patarkit, prašau, kas tai yra ir kaip dabar gėlę gelbėt?  unsure.gif

Jei isimete puvinys tai turetu buti minksta. Tada reiktu ispjauti iki sveikos vietos ir pabarstyti cinamonu. Nezinau ar tinka peroxidas, kad tik nepakenktu jis dar labiau.
Atsakyti

Gal buvo i lapu skrotele vandens pakliuve ir nuo to pradejo ta vieta puti? g.gif As pabandyciau cinamonu pabarstyti.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės  4u.gif
Labai reikia man jūsų pagalbos  blush2.gif

mano vienai gelytei taip atsitiko,zinios liudnos ,gelyte merdi,net tos vietos apipjaustymas nepadejo,tavo vietoj nieko nedaryciau,tik stengciausi labai kad ta vieta visiskai negautu dregmes,mirkyti vandenyje iki puses vazonelio ir jokiu purskaliojimu,bet ta juoduojanti vieta nuo dregmes juoduoja,ir nieks nepagelbes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IKkatuks @ 2010 01 05, 15:08)
Sveikos merginos  4u.gif
Aciu

Nemiksuoju as nieko, perku substrata ir sodinu tiesiog i ji be jokiu papildomu priemaisu. Tik paphiopediliumams dar papildomai kriaukliu trintu imaisau.
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2010 01 05, 20:36)
Jei isimete puvinys tai turetu buti minksta.

Nera minksta schmoll.gif

QUOTE(Melanija @ 2010 01 05, 21:16)
Gal buvo i lapu skrotele vandens pakliuve ir nuo to pradejo ta vieta puti?  g.gif As pabandyciau cinamonu pabarstyti.

Tikrai galejo vandens patekt, nes kelios dienos pries pastebint ta pageltusi lapa kaip tik laisciau geles doh.gif Bet atrode taip saugojau unsure.gif

QUOTE(odelija1 @ 2010 01 05, 22:20)
mano vienai gelytei taip atsitiko,zinios liudnos ,gelyte merdi,net tos vietos apipjaustymas nepadejo,tavo vietoj nieko nedaryciau,tik stengciausi labai kad ta vieta visiskai negautu dregmes,mirkyti vandenyje iki puses vazonelio ir jokiu purskaliojimu,bet ta juoduojanti vieta nuo dregmes juoduoja,ir nieks nepagelbes doh.gif

Bet tai jei dabar taip ir paliksiu - juk ta deme greiciausiai plis? Kazi - ar nera pavojaus apsikrest ir kitoms gelems? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudzijama @ 2010 01 05, 23:28)
Nera minksta  schmoll.gif
Tikrai galejo vandens patekt, nes kelios dienos pries pastebint ta pageltusi lapa kaip tik laisciau geles  doh.gif Bet atrode taip saugojau  unsure.gif
Bet tai jei dabar taip ir paliksiu - juk ta deme greiciausiai plis? Kazi - ar nera pavojaus apsikrest ir kitoms gelems?  unsure.gif

Jei tai butu nuo dregmes, tai butu puvinys ir butu minksta. O jei nera minkstumo tai gali but ir liga kokia uzpuolus gal g.gif
Atsakyti