Sveikos merginos
Noriu persodinti savo orchideja (phalaenopsi), tai pagal instrukcija pirmame puslapyje reikia ne tik subtrato naujo, bet ir drenazo dugnui paberti ir kiminu ant virsaus. Ar tikrai reikia kiminu? Ir drenazo dugnelyje paberti?
Aciu
QUOTE(FleurDeLis @ 2010 01 05, 12:25)
Nukirpk ta ziedstiebi. Gelyte pailses, uzsiaugins lapu ir tada normalius ziedstiebius augins.
nukirpau, paziuresim ar pades Nes kaip sakiau ji kazkokia nelaiminga uzaugina naujus lapus, o apatiniai pradeda trauktis, rauksletis ir pagelsta turiu 9 vazonus siu groziu, ir tik vienai taip darosi
QUOTE(jurginaraima @ 2010 01 05, 15:20)
nukirpau, paziuresim ar pades Nes kaip sakiau ji kazkokia nelaiminga uzaugina naujus lapus, o apatiniai pradeda trauktis, rauksletis ir pagelsta turiu 9 vazonus siu groziu, ir tik vienai taip darosi
apatiniai normalu, kad gelsta ir krenta, taip ir turi but bet ne daznai
QUOTE(FleurDeLis @ 2010 01 05, 13:25)
Nukirpk ta ziedstiebi. Gelyte pailses, uzsiaugins lapu ir tada normalius ziedstiebius augins.
Papildyta:
Jeigu per tuos metus persodinai, tai ir nezydes. Man metus po persodinimo dazniausiai nezydi, o po to isivaziuoja. Zodziu, reikia nejudinti saknu, jeigu nori, kad jos zydetu.
Kad auga lapai, tai gerai, reiskia stipri gelyte bus.
Papildyta:
Jeigu per tuos metus persodinai, tai ir nezydes. Man metus po persodinimo dazniausiai nezydi, o po to isivaziuoja. Zodziu, reikia nejudinti saknu, jeigu nori, kad jos zydetu.
Kad auga lapai, tai gerai, reiskia stipri gelyte bus.
Ne,neliečiau ir nepersodinau,tik laisčiau,patręšdavau.Ypatingai gražus vyro dovanotas phalenopsis,toks tamsiai rožinis.Jau kai jį gavau buvo didelis,o dabar dar galingesnis pasidarė.Taip tikėjausi žiedų gimtadieniui Per Kalėdas svečiavausi pas vieną draugę gyvenančią nuosavam name.Tai pas ją visos palangės tais grožiais nustatytos.Nusipirkus tokias aukštas stiklines vazas,jos pripildytos vandens,o ant viršaus sustatytos orchidėjos.Nu fantastiškas vaizdas bute taip neįsijausi,standartiniai langai,nedaug ten tos vietos
QUOTE(lialkaa @ 2010 01 05, 14:20)
vat atejo laikas man jau irgi cymbidi persodint, zinau kad saknu geriau neliest... tai bandysiu tiesiog iskelt ir i didesni vazona isodint aplink priberus substrato... teisingai? ir ar i daug didesni vazona reikia sodinti? dabar bulvytes jau per vazono krastelius net lenda ir naujas atzalas auginasi, kurioms vietos jau manau, kad nera..
pirmas mano cymbidis, tai bijau kad ka ne taip padarysiu..
is anksto dekui uz patarimus
pirmas mano cymbidis, tai bijau kad ka ne taip padarysiu..
is anksto dekui uz patarimus
ankstoka dabar ji persodinti, patartina koki kovo-balandzio menesi persodineti. per daug didelio vazono nereikia, nes tada augalas augins saknis o ne ziedus
QUOTE(IKkatuks @ 2010 01 05, 16:08)
Sveikos merginos
Noriu persodinti savo orchideja (phalaenopsi), tai pagal instrukcija pirmame puslapyje reikia ne tik subtrato naujo, bet ir drenazo dugnui paberti ir kiminu ant virsaus. Ar tikrai reikia kiminu? Ir drenazo dugnelyje paberti?
Aciu
Aciu
jeigu pirksite extra substrato drenazo nebereikes, nes ten akmenuku yra kurie atlieka drenazo vaidmeni, o kiminai nebutinai, cia jau labaiu patyrusios deda
Sveikos, mergaitės
Labai reikia man jūsų pagalbos
Sausio 30 d. pastebėjau geltonuojantį lapą vieno falenopsio (vidurinėje eilėje, ne apačioje). Apžiūrėjau atidžiau - dar du lapai prie pat stiebo pradėję juoduot. Aš tuos 3 lapus nupjoviau, kelias dienas orchidėją ploviau vandenilio peroksidu, šiandien pastebėjau, kad ir dar vienas lapas juoduoja, ir toks rausvas atspalvis ant to lapo atsiranda
Štai vaizdinė medžiaga
Labai gaila gėlės, ka tik pasidžiaugiau, kad žiedstiebį auginasi
Patarkit, prašau, kas tai yra ir kaip dabar gėlę gelbėt?
Sausio 30 d. pastebėjau geltonuojantį lapą vieno falenopsio (vidurinėje eilėje, ne apačioje). Apžiūrėjau atidžiau - dar du lapai prie pat stiebo pradėję juoduot. Aš tuos 3 lapus nupjoviau, kelias dienas orchidėją ploviau vandenilio peroksidu, šiandien pastebėjau, kad ir dar vienas lapas juoduoja, ir toks rausvas atspalvis ant to lapo atsiranda
Štai vaizdinė medžiaga
Labai gaila gėlės, ka tik pasidžiaugiau, kad žiedstiebį auginasi
QUOTE(IKkatuks @ 2010 01 05, 16:08)
Sveikos merginos
Aciu
Aciu
Nebutinas nei drenazas, nei kiminai
Papildyta:
QUOTE(Fudzijama @ 2010 01 05, 21:31)
Sveikos, mergaitės
Jei isimete puvinys tai turetu buti minksta. Tada reiktu ispjauti iki sveikos vietos ir pabarstyti cinamonu. Nezinau ar tinka peroxidas, kad tik nepakenktu jis dar labiau.
Gal buvo i lapu skrotele vandens pakliuve ir nuo to pradejo ta vieta puti? As pabandyciau cinamonu pabarstyti.
Sveikos, mergaitės
mano vienai gelytei taip atsitiko,zinios liudnos ,gelyte merdi,net tos vietos apipjaustymas nepadejo,tavo vietoj nieko nedaryciau,tik stengciausi labai kad ta vieta visiskai negautu dregmes,mirkyti vandenyje iki puses vazonelio ir jokiu purskaliojimu,bet ta juoduojanti vieta nuo dregmes juoduoja,ir nieks nepagelbes
QUOTE(IKkatuks @ 2010 01 05, 15:08)
Sveikos merginos
Aciu
Aciu
Nemiksuoju as nieko, perku substrata ir sodinu tiesiog i ji be jokiu papildomu priemaisu. Tik paphiopediliumams dar papildomai kriaukliu trintu imaisau.
QUOTE(Lorute @ 2010 01 05, 20:36)
Jei isimete puvinys tai turetu buti minksta.
Nera minksta
QUOTE(Melanija @ 2010 01 05, 21:16)
Gal buvo i lapu skrotele vandens pakliuve ir nuo to pradejo ta vieta puti? As pabandyciau cinamonu pabarstyti.
Tikrai galejo vandens patekt, nes kelios dienos pries pastebint ta pageltusi lapa kaip tik laisciau geles Bet atrode taip saugojau
QUOTE(odelija1 @ 2010 01 05, 22:20)
mano vienai gelytei taip atsitiko,zinios liudnos ,gelyte merdi,net tos vietos apipjaustymas nepadejo,tavo vietoj nieko nedaryciau,tik stengciausi labai kad ta vieta visiskai negautu dregmes,mirkyti vandenyje iki puses vazonelio ir jokiu purskaliojimu,bet ta juoduojanti vieta nuo dregmes juoduoja,ir nieks nepagelbes
Bet tai jei dabar taip ir paliksiu - juk ta deme greiciausiai plis? Kazi - ar nera pavojaus apsikrest ir kitoms gelems?
QUOTE(Fudzijama @ 2010 01 05, 23:28)
Nera minksta
Tikrai galejo vandens patekt, nes kelios dienos pries pastebint ta pageltusi lapa kaip tik laisciau geles Bet atrode taip saugojau
Bet tai jei dabar taip ir paliksiu - juk ta deme greiciausiai plis? Kazi - ar nera pavojaus apsikrest ir kitoms gelems?
Jei tai butu nuo dregmes, tai butu puvinys ir butu minksta. O jei nera minkstumo tai gali but ir liga kokia uzpuolus gal