As tai vieno phalaenopsio isvis be lapu tik su tikrai graziomis saknimis neismetu, nes tikiuos, kad isleis dar koki keiki.
QUOTE(Šilingė @ 2009 12 29, 12:42)
FleurDeLis, nusistovės tas gėliuko ritmas Po žydėjimo leiskit pailsėti vėsiau, pavasariop ir nauji auginiai pasirodys Tada laistyti, tręšti (atsargiai - jauni auginiai bijo tiesioginio vandens, geriau lieti toliau nuo jų), o per vasarą išaugti ir subręsti Vasarai laukan, kur temperatūrų svyravimai ir intensyvus oro judėjimas...
o, nezinojau, kad reikia lieti toliau nuo nauju auginiu. Dekui!!
Laba diena orchidejų augintojos
Turiu jums pora klausimų gal galėsit mane apšviest
1. Mano orchideja, phalaenopsis, ant žiedstiebio augina atžalą, ar galiu tikėtis, kad išaugs šaknys?
2. Kodėl greitai nuvysta žiedai, tiesiog visi vienu metu ima ir pradeda džiūt ?
Ačiū
jau radau atsakymus
Turiu jums pora klausimų gal galėsit mane apšviest
1. Mano orchideja, phalaenopsis, ant žiedstiebio augina atžalą, ar galiu tikėtis, kad išaugs šaknys?
2. Kodėl greitai nuvysta žiedai, tiesiog visi vienu metu ima ir pradeda džiūt ?
Ačiū
jau radau atsakymus
QUOTE(Capricorn @ 2010 01 03, 18:43)
Taip. Įdomu kiek laiko jis maždaug žydės ir kur geriau laikyti-šviesioj, saulėtoj vietoj tinka?
manau ilgiau ziedai laikysis, jei laikysit vesiau truputi
QUOTE(kristinuliukas @ 2010 01 04, 14:04)
persodinau savo orchideja, bet tik neradau nesupuvusiu saknu. Beveik visos supuve, tai kazin ar dar atsigaus
aš esu persodinusi panašios būsenos phalaenopsį, tiesa dar buvo likę gal pora apatinių šaknų, ir viena ar dvi išorinių. Prigijo, po to jau dukart žydėjo , bet ji man vistiek netokia kaip kitos, greitai peržydi, mažai lapų, vis nudžiūsta Kaip tik dabar augina žiedstiebį, bet toks plonas
Matyt dar nesukaupe jegu pakankamai.
QUOTE(kristinuliukas @ 2010 01 04, 15:04)
persodinau savo orchideja, bet tik neradau nesupuvusiu saknu. Beveik visos supuve, tai kazin ar dar atsigaus
Aš irgi radau savo baltoj orchidėjoj supuvusių šaknų.Jas visas iškarpiau ir palikau augti.Dar klausimas,gavau žydinčias prieš metus,kai nužydėjo,taip daugiau žiedų ir neparodė.Nors auga.......lapai Ką darau ne taip?
QUOTE(jurginaraima @ 2010 01 04, 16:11)
aš esu persodinusi panašios būsenos phalaenopsį, tiesa dar buvo likę gal pora apatinių šaknų, ir viena ar dvi išorinių. Prigijo, po to jau dukart žydėjo , bet ji man vistiek netokia kaip kitos, greitai peržydi, mažai lapų, vis nudžiūsta Kaip tik dabar augina žiedstiebį, bet toks plonas
Nukirpk ta ziedstiebi. Gelyte pailses, uzsiaugins lapu ir tada normalius ziedstiebius augins.
Papildyta:
QUOTE(Spyglė @ 2010 01 05, 00:00)
Aš irgi radau savo baltoj orchidėjoj supuvusių šaknų.Jas visas iškarpiau ir palikau augti.Dar klausimas,gavau žydinčias prieš metus,kai nužydėjo,taip daugiau žiedų ir neparodė.Nors auga.......lapai Ką darau ne taip?
Jeigu per tuos metus persodinai, tai ir nezydes. Man metus po persodinimo dazniausiai nezydi, o po to isivaziuoja. Zodziu, reikia nejudinti saknu, jeigu nori, kad jos zydetu.
Kad auga lapai, tai gerai, reiskia stipri gelyte bus.
as saviskius falenopsius persodinau ir po kokio gero menesiuko jau ziedstiebiai islindo ir sakyciau storesni net nei pries tai kad buvo... aisku saknu gal daugiau sveiku buvo....
vat atejo laikas man jau irgi cymbidi persodint, zinau kad saknu geriau neliest... tai bandysiu tiesiog iskelt ir i didesni vazona isodint aplink priberus substrato... teisingai? ir ar i daug didesni vazona reikia sodinti? dabar bulvytes jau per vazono krastelius net lenda ir naujas atzalas auginasi, kurioms vietos jau manau, kad nera..
pirmas mano cymbidis, tai bijau kad ka ne taip padarysiu..
is anksto dekui uz patarimus
vat atejo laikas man jau irgi cymbidi persodint, zinau kad saknu geriau neliest... tai bandysiu tiesiog iskelt ir i didesni vazona isodint aplink priberus substrato... teisingai? ir ar i daug didesni vazona reikia sodinti? dabar bulvytes jau per vazono krastelius net lenda ir naujas atzalas auginasi, kurioms vietos jau manau, kad nera..
pirmas mano cymbidis, tai bijau kad ka ne taip padarysiu..
is anksto dekui uz patarimus
QUOTE(FleurDeLis @ 2010 01 05, 13:25)
Jeigu per tuos metus persodinai, tai ir nezydes. Man metus po persodinimo dazniausiai nezydi, o po to isivaziuoja. Zodziu, reikia nejudinti saknu, jeigu nori, kad jos zydetu.
Na maniskes tai zydi nepriklausomai nuo to ar persodintos ar ne. Atejo laikas ir visos kartu zydi Nors puse ju yra persodintos