Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Lorute @ 2010 01 01, 13:35)
Sausoka namuciuose, ypac kai sildymo sezonas  mirksiukas.gif Gali bandyt papurkst saknytes karts nuo karto arba drekint aplinka, tai ir tau paciai bus sveikiau  mirksiukas.gif

na tai va reiks papurskaliot saknytes. tik purkstuka reik isigyt, nes sese sulauze unsure.gif maniau, gal kiminai tam skirti, kad saknytes drekintu g.gif

dabar pastaciau dendrobium nobile ilsetis vesiai, nes jau lyg spurgiukai pradejo rodytis. ant vesios palanges plius 12, jam nepersalta manau g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės. Turiu 5 orchidėjas, pastebėjau, kad lapai prie stiebo pradeda geltonuoti ir krenta, o tos šaknys, kurios yra paviršiuje, ne mėsingos, o sudžiuvusios visai. Net keli pumpurėliai neišsiskleidę sudžiuvo... Rodos, ir laistau normaliai..nebesuprantu sad.gif Viena gėlytė net numirė..nesu aš specė jų auginime (visas gavau dovanų),bet man labai gaila, kai augaliukas žūva. Draugė sako, kad jas reikia persodinti, nes vazonėliuose per mažai vietos, ir jos nebeturi iš ko maitintis..Žodžiu-pasimetusi esu. Gal kuriai taip buvo ir galit man patarti?? jei reikia persodinti-tada koks laikas geriausias?? Būsiu dėkinga ir aš, ir mano gėlės 4u.gif
Atsakyti
reik patarimo. Mano phalaenopsis sukrove ziedelius,laukiau kol prazydes,bet deja bijau,kad neteks man pasidziaugti. Du ziedai nudziuvo ir nukrito neprazydeje. Dabar dziusta trecias ziedelis ir manau jo nebeisgelbesiu. Taciau liko dar 2 neprazydeje ziedeliai kol kas sveiki. Ka as darau ne taip,kas negerai,netinka mano gelytei? Patarkit zynoves. As jau nevylty verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2010 01 01, 23:09)
na tai va reiks papurskaliot saknytes. tik purkstuka reik isigyt, nes sese sulauze unsure.gif maniau, gal kiminai tam skirti, kad saknytes drekintu g.gif

Taip, kiminai padetu islaikyti dregme bet juos irgi reikia kas diena apipurksti nes labai greit isdziuna mirksiukas.gif

QUOTE(Mil@na @ 2010 01 02, 11:27)
Sveikutės. Turiu 5 orchidėjas, pastebėjau, kad lapai prie stiebo pradeda geltonuoti ir krenta, o tos šaknys, kurios yra paviršiuje, ne mėsingos, o sudžiuvusios visai. Net keli pumpurėliai neišsiskleidę sudžiuvo... Rodos, ir laistau normaliai..nebesuprantu sad.gif Viena gėlytė net numirė..nesu aš specė jų auginime (visas gavau dovanų),bet man labai gaila, kai augaliukas žūva. Draugė sako, kad jas reikia persodinti, nes vazonėliuose per mažai vietos, ir jos nebeturi iš ko maitintis..Žodžiu-pasimetusi esu. Gal kuriai taip buvo ir galit man patarti?? jei reikia persodinti-tada koks laikas geriausias?? Būsiu dėkinga ir aš, ir mano gėlės  4u.gif

Gal idek nuotraukyte, bus aiskiau mirksiukas.gif O siaip siulyciau pasiskaityti pirmaji puslapi, ten visa pagrindine info naujokems, tada matysi ar kazka darai ne taip 4u.gif

QUOTE(deluxe @ 2010 01 02, 12:49)
reik patarimo. Mano phalaenopsis sukrove ziedelius,laukiau kol prazydes,bet deja bijau,kad neteks man pasidziaugti. Du ziedai nudziuvo ir nukrito neprazydeje. Dabar dziusta trecias ziedelis ir manau jo nebeisgelbesiu. Taciau liko dar 2 neprazydeje ziedeliai kol kas sveiki. Ka as darau ne taip,kas negerai,netinka mano gelytei?  Patarkit zynoves. As jau nevylty verysad.gif

Apie pumpuru dziovinima labai labai daug kartu kalbeta sioje temoje, netingekite siek tiek pasiskaityti, nes priezasciu yra daugybe mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes... mano phalaenopsis isleido ugliukus du...tikiuosi sulaukti ziedeliu wub.gif
Atsakyti
O as maximoj nusitvojau po 3.99lt du phalaenopsius yess.gif gaila kad spalvu nebuvo pasirinkt tik balti ax.gif . . . vienas ziedyno ugli nauja leidžia,kitas vaika is saknu auginasi thumbup.gif abu dar nenuzydejusius ziedynkocius turi bigsmile.gif
tik va revizija reiks su lapais daryt nes kai kurie toki papelije, tai apipjaustysiu, labai tikiuosi kad tai tik nuo laikymo blogu salygu mastau.gif nes saknys grazios,lapija ir skrotele grazi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pentarda: 02 sausio 2010 - 17:19
atejau ir as su savo problemyte, tai va renimuoju viena phalika, taciau deja, nuluzo paskutinis didelis lapas, nes pasirodo mama kazkada netycia uzkabino ji ir nuluzo... liko vienas lapukas tarp saknyciu, o augimo centras nuogas (nebera ne vieno lapo, tik uzuomazga centro) . kazin ar dar yra vilciu ja atgaivinti??? idedu foto
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Gavau dovanų gėliuką
user posted image
taip suprantu-čia Cymbidium. Gal žinot kaip man jį prižiūrėti, ir kiek laiko jis išgyvena toj kolboj g.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2010 01 03, 19:36)
Gavau dovanų gėliuką

taip suprantu-čia Cymbidium. Gal žinot kaip man jį prižiūrėti, ir kiek laiko jis išgyvena toj kolboj g.gif

cia kiek suprantu tik ziedynas, o ne visas augalas
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2010 01 03, 18:40)
cia kiek suprantu tik ziedynas, o ne visas augalas

Taip. Įdomu kiek laiko jis maždaug žydės ir kur geriau laikyti-šviesioj, saulėtoj vietoj tinka?
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2010 01 03, 19:43)
Taip. Įdomu kiek laiko jis maždaug žydės ir kur geriau laikyti-šviesioj, saulėtoj vietoj tinka?

turi tikti, tik ne ant tiesioginiu saules spinduliu
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2010 01 03, 17:14)
atejau ir as su savo problemyte

Maniskis panasioj buklej keiki isleido. Kantrybes mirksiukas.gif

QUOTE(Capricorn @ 2010 01 03, 19:36)
Gavau dovanų gėliuką

Manau, kad kaip ir paprasta puokste isbus. O kur laikysi jokio skirtumo man atrodo, nes jau nuskinta gelyte.
Atsakyti