Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(rosee @ 2009 12 29, 08:47)
Persiunciau nukopintas rekomendacijas AŽ, duotas SM SKM, daugiau jos nlb kas žino, nebent SM Olivija  unsure.gif
Dėl vandens skrotelėse tai parodoje paskaitoje rekomendavo nusausinti servetėle, jokiais būdais nepalikti, dėl puvinio įsimetimo, o skersvėjų visi gyvi bijo..

Rosee, aciu uz infor.

Stengiausi nusausinti, bet su servetele vis tiek viso vandens neistrauksi - lieka jo giliai skroteleje. Belieka tiketis, kad greitai isdziuvo ir puvinio gelyte nepasigavo.

Bus problemu, manau, su poilsio laiko sureguliavimu. Nes pagal taisykles ji turetu zydeti labiau link pavasario, o maniske zydi dabar. Bet jau kaip nors... smile.gif
Atsakyti
FleurDeLis, nusistovės tas gėliuko ritmas mirksiukas.gif Po žydėjimo leiskit pailsėti vėsiau, pavasariop ir nauji auginiai pasirodys 4u.gif Tada laistyti, tręšti (atsargiai - jauni auginiai bijo tiesioginio vandens, geriau lieti toliau nuo jų), o per vasarą išaugti ir subręsti smile.gif Vasarai laukan, kur temperatūrų svyravimai ir intensyvus oro judėjimas...
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 12 29, 11:54)
Rosee, aciu uz infor.

Stengiausi nusausinti, bet su servetele vis tiek viso vandens neistrauksi - lieka jo giliai skroteleje. Belieka tiketis, kad greitai isdziuvo ir puvinio gelyte nepasigavo.

Bus problemu, manau, su poilsio laiko sureguliavimu. Nes pagal taisykles ji turetu zydeti labiau link pavasario, o maniske zydi dabar. Bet jau kaip nors... smile.gif

Maniškiai Nobile tuoj tuoj iskleis ziedelius (ilsejosi lapkriti). Kartu su ziedeliais dazniausiai auga ir nauji auginukai. Po zydejimo gelytes tresiu ir laistau iprastai. O lasityma pradedu mazinti naujiems auginiams artejant prie senuju ugio.
Paprastai siek tiek pailseje zydi dar karta vasara ir uzsiaugina dar po 1-2 nauja auginuka.
Dendrobium tipo nobile man viena parsaciausiai auginamu ir nelepiu geliu. Aisku, laistyma reikia subalansuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(joliks @ 2009 12 29, 15:57)
Maniškiai Nobile tuoj tuoj iskleis ziedelius (ilsejosi lapkriti). Kartu su ziedeliais dazniausiai auga ir nauji auginukai. Po zydejimo gelytes tresiu ir laistau iprastai. O lasityma pradedu mazinti naujiems auginiams artejant prie senuju ugio.
Paprastai siek tiek pailseje zydi dar karta vasara ir uzsiaugina dar po 1-2 nauja auginuka.
Dendrobium tipo nobile man viena parsaciausiai auginamu ir nelepiu geliu. Aisku, laistyma reikia subalansuoti  4u.gif

as irgi gausiu is drauges nobile auginuka dovanu, bet bijau kad nemokesiu prazydinti, sudetinga ten su tais ju pumpurais g.gif
Atsakyti
Pas mane dendrobiai zydedavo be problemu, bet atejo laikas, jie paseno ir patapo baisus, liko stagarai.
Atsakyti
Šiek tiek labiau prasiskleidė wub.gif

[URL=http://img213.imageshack.us/i/img8021.jpg/]user posted image[/URL

Persiprašau - ne į tą skyrelį įkėliau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 29 gruodžio 2009 - 17:51
As truputi OFF TOPIC. Lietuva, nesenai perziurejau filma apie Marli. Tavoji Blanka viens prie vieno Marlis wub.gif O ji irgi tokia pasiutus kaip Marlis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 12 29, 17:34)
Šiek tiek labiau prasiskleidė  wub.gif

labai grazus ziedeliai wub.gif
Atsakyti
Labukas. Patarkite, ka daryti. Mano orchidejos lapai pradejo gelsti prie stirbo ir tada visas padelsta. Apziurejau saknis, tai manau papuve. Ka su ja dabar ziema daryti?
Atsakyti
QUOTE(kristinuliukas @ 2009 12 30, 21:58)
Labukas. Patarkite, ka daryti. Mano orchidejos lapai pradejo gelsti prie stirbo ir tada visas padelsta. Apziurejau saknis, tai manau papuve. Ka su ja dabar ziema daryti?

Trauk lauk, nukarpyk minkstas saknis, padezinfekuok cinamonu ir kisk i nauja substrata. Savaitele - dvi neliek ir jokiu budu netresk mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mergaites 4u.gif atbegau patarimo smile.gif pastebejau, kad visu mano falenopsiu saknys orines apdziuve, galai visai sudziuve, kaip suprantu joms per sausa pas mus namie. ka daryt tokiu atveju? ar padetu kiminai ar reiktu vandens lovelius isigyt?
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 12 31, 18:16)
sveikos mergaites 4u.gif atbegau patarimo smile.gif  pastebejau, kad visu mano falenopsiu saknys orines apdziuve, galai visai sudziuve, kaip suprantu joms per sausa pas mus namie. ka daryt tokiu atveju? ar padetu kiminai ar reiktu vandens lovelius isigyt?

Sausoka namuciuose, ypac kai sildymo sezonas mirksiukas.gif Gali bandyt papurkst saknytes karts nuo karto arba drekint aplinka, tai ir tau paciai bus sveikiau mirksiukas.gif
Atsakyti