Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

Merginos, ar tiesa, kad fanelopsio šaknys turi matyt šviesą, todėl jos susodintos permatomam? aš maniau, kad matytųsi rasos lašeliai, tam permatomi vazončikai reikalingi....matot, aš jas susodintas permatomuose vazonuose, dedu į baltus vazonus, kad man taip gražiau-ten jas ir mirkau tuose baltuose... ar reikia jas išimt iš baltųjų vazonų man?

ir dar... tai jas geriau dabar ant palangės nelaikyti? geriau ant stalo gal pasidėt g.gif kur jūs laikote? nes ir mikro padarau ir pan. Mat aš šnd gavau vieną su pumpuriukais, bijau, kad nenubyrėtų unsure.gif kaip rašo merginos...
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2009 12 23, 20:17)
Merginos, ar tiesa, kad fanelopsio šaknys turi matyt šviesą, todėl jos susodintos permatomam? aš maniau, kad matytųsi rasos lašeliai, tam permatomi vazončikai reikalingi....matot, aš jas susodintas permatomuose vazonuose, dedu į baltus vazonus, kad man taip gražiau-ten jas ir mirkau tuose baltuose... ar reikia jas išimt iš baltųjų vazonų man?

ir dar... tai jas geriau dabar ant palangės nelaikyti? geriau ant stalo gal pasidėt g.gif kur jūs laikote? nes ir mikro padarau ir pan. Mat aš šnd gavau vieną su pumpuriukais, bijau, kad nenubyrėtų unsure.gif kaip rašo merginos...

Phalaenopsio saknims sviesa yra naudinga, nors nera gyvybiskai butina mirksiukas.gif Augink kokiam nori vazonelyje 4u.gif
Ar pumpurai nubyres, ar ne sunku pasakyt. Pas mane puse orchiu auga ant palangiu ir viskas joms ciki mirksiukas.gif Cia matai vienoms gelytems gerai bet kur, kitoms bet koks vejelis pakenkia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 12 23, 18:16)
maniškis (nobile) pumpuriukus leidžia - nežinau ką daryt, laistyt ar ne, jau taip atsibodo jo vaikai, noriu žiedų verysad.gif

kazkaip skaiciau, kad kai pasirodo pumpuriukai reik neskubet laistyt, palauk kol tie pumpuriukai paaugs, ir kol matysis, kad ten ne keikiai, o ziedai bus 4u.gif tada jau pradet laistyti po truputuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 12 23, 23:40)
kazkaip skaiciau, kad kai pasirodo pumpuriukai reik neskubet laistyt, palauk kol tie pumpuriukai paaugs, ir kol matysis, kad ten ne keikiai, o ziedai bus 4u.gif tada jau pradet laistyti po truputuka  smile.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 12 23, 22:07)
Phalaenopsio saknims sviesa yra naudinga, nors nera gyvybiskai butina mirksiukas.gif Augink kokiam nori vazonelyje 4u.gif
Ar pumpurai nubyres, ar ne sunku pasakyt. Pas mane puse orchiu auga ant palangiu ir viskas joms ciki mirksiukas.gif Cia matai vienoms gelytems gerai bet kur, kitoms bet koks vejelis pakenkia mirksiukas.gif

ačiū labai 4u.gif už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites,

Su praejusiomis ir ateinanciomis sventemis Jus visas!

Gavau dovanų baltą dendrobį, kvepia jazminais smile.gif Bet čia geroji dalis, kita šios dovanos pusė yra ta, kad apie šių rchidėjų priežiūra turiu tik tokias žinias, kad laistom kol žydi, tada leidžiam pailsėti vėsiai ir tada tikimės naujų žiedų.

Gal kas galėtų koncentruotai atsakyti apie šių gėlyčių priežiūrą, nes info vienoje vietoje iš lietuviškos patirties nelabai radau. Taigi klausimėlių sąrašas, gal kuri skirsti laiko pasidalinti savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi.
Kiek lepus yra hibridinis dendrobis?
Kiek laiko žydi parneštas iš parduotuvės?
Ar jautrus puviniui? Nes maniškė gėlytė parvažiavo visa aplaistyta vandeniu, jo buvo tarp lapu, skrotelėse ir pan. Ar gresia kažkuo blogu tai?
Kaip pereiti prie skirtingo laistymo, kai gėlė peržydi? Kiek laiko ją dar laistyti?
Kada vėl pradėti laistyti? Pavasarį? Ar kai pradeda keikius leisti?
Ar jautri sausam orui? Nes mano phal,isgyvena namuose be papildomo drekinimo (tik kartais nupurskiu ora aplink juos). Kaip sita gelyte?
Ar jautri skersvejams?
Ar galesiu ja perkelti ant virtuvines palanges, kuri yra labai vesi, po perzydejimo?
Kokios dazniausios klaidos sias geles priziurint? Nes su phal.daznai perlaistoma, pripilama vandens i skroteles, nesaugoma nuo skersveju ir pan. Kaip su dendrobiais?

Na, gal ir pacios dar kazkokiu patarimu turesite.
Aciuuuuuu jums labai is anskto!
Atsakyti
Kolegė atidavė orchid.epidendriumą, toks paliegęs, tik nžn kas jam yra, išstypę ūgliai, lapai pasirietę į vidų, bet ne lipnūs.. Suraišiojau prie pagaliukų. Šiaip norėtusi persodinti, jaučiu žemės ten nėra, senas augalėlis ir mano manymu, pertręštas su netikusiom trąšom.. ramybės periodu..
Jei perdaug nekapstydama nuimčiau ir pakeisčiau dalį substrato, kaip manot, ar nieko jam nebūtų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 28 gruodžio 2009 - 12:30
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 12 28, 11:45)

gal ką rasit čia
Atsakyti
Oho kiek saknu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 12 28, 16:00)
Oho kiek saknu  blink.gif

man jis toks gražus buvo, ypač tos orinės šaknys wub.gif , tai kapstyti jį lauk iš vazono ar kaip unsure.gif
Jaučiu, jei atsigautų, prašys atgal grąžinti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 28 gruodžio 2009 - 15:39
QUOTE(rosee @ 2009 12 28, 13:57)
gal ką rasit čia

Aciu Rosee. Cia pagrindine info, kuria jau daugiau maziau zinojau. Idomu kaip atsparumas skersvejams? Kaip reaguoja, jeigu vanduo patenka i skrotele. Pas mane Nobile tipas.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 12 28, 17:41)
Aciu Rosee. Cia pagrindine info, kuria jau daugiau maziau zinojau. Idomu kaip atsparumas skersvejams? Kaip reaguoja, jeigu vanduo patenka i skrotele. Pas mane Nobile tipas.

Persiunciau nukopintas rekomendacijas AŽ, duotas SM SKM, daugiau jos nlb kas žino, nebent SM Olivija unsure.gif
Dėl vandens skrotelėse tai parodoje paskaitoje rekomendavo nusausinti servetėle, jokiais būdais nepalikti, dėl puvinio įsimetimo, o skersvėjų visi gyvi bijo..
Atsakyti