pas mane orchidėjos išleidžia žiedkočius, sukrauna pumpurus ir numeta juos neprasiskleidusius. ir visada taip... tai šiandien dvi bandžiau persodinti, šaknis apžiūrėt
vienos šaknys supuvusios, bet pora sveikų, tai pasodinau, gal atsigaus. o kitos šaknys sveikos, bet pumpurus vistiek meta, kažin kodėl?
taip noriu žiedelių
[quote=Rufi,2009 12 19, 22:49]
Sveikutes,
vakar ismeciau viena orchideja, dabar drebu del kitu. Gal ka patarsit
Laba. Tas pats buvo ir man su viena orchidėja . Kitos kartu stovėję gyvena ir žydi toliau, o tos ir neišgelbėjau. Per porą dienų visi lapai suminkštėjo, nukrito, o išvertus iš vazono neradau ir šaknų. Šaknys supuvę taip, kad tik šaknų "odelė" likus, vidus tuščias. Bet kai pradėjau analizuot, tai kažkuriai gėlytei laistant netyčia pataikiau į skrotelę užpilti. Greičiausiai šitai gėlelei ir kliuvo, ir tai buvo priežastis . Nes jau beveik mėnuo nuo to praėjo, bet kitos toliau gražiai žydi. Tikiuosi, kad daugiau bėdų nebus
Sveikutes,
vakar ismeciau viena orchideja, dabar drebu del kitu. Gal ka patarsit
Laba. Tas pats buvo ir man su viena orchidėja . Kitos kartu stovėję gyvena ir žydi toliau, o tos ir neišgelbėjau. Per porą dienų visi lapai suminkštėjo, nukrito, o išvertus iš vazono neradau ir šaknų. Šaknys supuvę taip, kad tik šaknų "odelė" likus, vidus tuščias. Bet kai pradėjau analizuot, tai kažkuriai gėlytei laistant netyčia pataikiau į skrotelę užpilti. Greičiausiai šitai gėlelei ir kliuvo, ir tai buvo priežastis . Nes jau beveik mėnuo nuo to praėjo, bet kitos toliau gražiai žydi. Tikiuosi, kad daugiau bėdų nebus
QUOTE(Saulena31 @ 2009 12 18, 00:07)
sveikos. rašau į šią temą. esu naujokė orchidėjų auginime, bet noriu pasitaisyt žodžiu, mano orchidėja numetė žiedus, pradėjo džiovint du lapus, tada išleido kelis naujus lapus ir stiebelį. Tačiau mano mažasis nulaužė stiebelio viršūnėlę su pradėtais krauti pumpurais. na ką padarysi, vaikas yra vaikas dabar tą stiebelį dalį pamerkiau į vandenį ir jis kol kas nedžiūsta. ar gali normaliai toliau vystytis pumpurai? galbūt iš to stiebelio paskui bus galima išsiaugint visą augalą?
As buvau pamerkusi ziedstiebi su neprasiskleidusiai pumpurais, prazydo ir gan ilgai zydejo. Bet geles neuzauginsit is stiebelio
QUOTE(deltadu @ 2009 12 18, 14:10)
Merginos, ar gali buti taip, kad orcideja neprazydes?.Maniske jau pusantru metu ziedu nekrauna..., nei lapu nauju leidzia..Mest ja lauk?
Turiu tokia uzsispyrele, tai po metu isleido stora stora ziedstiebi, gret zydes As nemesciau
QUOTE(saidutea @ 2009 12 18, 15:24)
Sveikos mergaites
nusipirkau miltonija, paziurejau i vazono apacia, per s kylutes matosi, kad ten prideta tokiu zaliu kaip kempiniu, zinot kur smeigia i jas puokstes, nes jos dregme ilgai sulaiko. man baisu ar nesupus mano miltonija ji dabar zydi. ar reiktu palaukt kol nuzydes, ar geriau vis tik skubiai traukt lauk ir apziuret? gal tu kempiniu ten pilnas vazonas prikimstas isorej matosi papuvusiu saknu patarkit prasau
nusipirkau miltonija, paziurejau i vazono apacia, per s kylutes matosi, kad ten prideta tokiu zaliu kaip kempiniu, zinot kur smeigia i jas puokstes, nes jos dregme ilgai sulaiko. man baisu ar nesupus mano miltonija ji dabar zydi. ar reiktu palaukt kol nuzydes, ar geriau vis tik skubiai traukt lauk ir apziuret? gal tu kempiniu ten pilnas vazonas prikimstas isorej matosi papuvusiu saknu patarkit prasau
Su miltonijomis mano patirtis liudna, turejau 2, pasirode itartinos, istraukiau is vazonu, visos saknys buvo suslindusios i ta kempine, kol nukrapsciau puse saknu sulauziau. Vaizdas ziaurus, idetas mazas vazoniukas su kempine ir visa tai sudeta i didesni vazona, uzberta substratu ir pardavineja sau tokias Zodziu nebeturiu siu grazuoliu, linkiu kad tau taip nenutiktu
QUOTE(Melanija @ 2009 12 21, 22:36)
Su miltonijomis mano patirtis liudna, turejau 2, pasirode itartinos, istraukiau is vazonu, visos saknys buvo suslindusios i ta kempine, kol nukrapsciau puse saknu sulauziau. Vaizdas ziaurus, idetas mazas vazoniukas su kempine ir visa tai sudeta i didesni vazona, uzberta substratu ir pardavineja sau tokias Zodziu nebeturiu siu grazuoliu, linkiu kad tau taip nenutiktu
dekui Melanija dabar zydi mano grazuole, bet vienas lapas taip idomiai gelst pradejo nuo apacios, bet svarbiausia ne visas lapas, o tik viena jo pusele. jo apacioj pamaciau iplysima, tai tikriausiai del to
QUOTE(Melanija @ 2009 12 21, 22:36)
Vaizdas ziaurus, idetas mazas vazoniukas su kempine ir visa tai sudeta i didesni vazona, uzberta substratu ir pardavineja sau tokias
Cia jau praktiskai visos buna taip pasodintos. Kiek saviskiu persodinau - tiek radau sito gerio.
QUOTE(Melanija @ 2009 12 21, 23:36)
As buvau pamerkusi ziedstiebi su neprasiskleidusiai pumpurais, prazydo ir gan ilgai zydejo. Bet geles neuzauginsit is stiebelio
Kazkuri buvo idejusi nuotrauka, kad ant nuskinto stiebelio keikis isaugo
QUOTE(saidutea @ 2009 12 18, 17:37)
o kas kiek laiko laistai? ar turi vazonelis buti lengvutis, kai ja laikas laistyt? tai dabar tada nepersodinsiu, kai baigs zydet, trauksiu lauk ir apziuresiu. viskokiu nesamoniu prikisa i gelytes, vargsiukes
Oi, saidutea, tik dabar pamaciau tavo klausimeli As kada laistyti tikrinu su pagaliuku, istraukiu pagaliuka prie kurio prisegtas ziedstiebis ir pasiziuriu, kai jis buna vos vos dregnas tada lieju vel.
QUOTE(Tina* @ 2009 12 19, 20:47)
Bet jei dienos ir nakties temperatura vienoda tiek nakti, tiek diena, tai kodel gi negalima lieti? lauke suorantu - skirtumas tikrai buna, bet kambary ar nekilo jums tokiu minciu?
As irgi dazniausiai lieju vakarais. Dar per keleta metu nieko blogo nenutiko. As kazkaip laikausi tos nuomones jei gele laikai ant palanges ir bijai pajudinti lyg ji butu trapus kristolas tai ji paprastai ir buna lepesne, kaip kai kurios raso pumpurus numeta pasukus vazona i kita puse. O maniskes ir sukiojamos ir nesiojamos ir dazniausiai vakarais laistomos ir po kambarius "migruoja", bet jokiu kaprizu Matyt uzsigrudinusios
sveikos
ar visos savo orhidejas laistote mirkymo budu? as galvoju, pradeti laistyti paprastai, o ne mirkyti, nes man atrodo, kad as mirkydama perlaistau (kartas nuo karto vis randu viena kita papuvuse sakni).
ar visos savo orhidejas laistote mirkymo budu? as galvoju, pradeti laistyti paprastai, o ne mirkyti, nes man atrodo, kad as mirkydama perlaistau (kartas nuo karto vis randu viena kita papuvuse sakni).
QUOTE(saidutea @ 2009 12 22, 11:00)
dekui Melanija dabar zydi mano grazuole, bet vienas lapas taip idomiai gelst pradejo nuo apacios, bet svarbiausia ne visas lapas, o tik viena jo pusele. jo apacioj pamaciau iplysima, tai tikriausiai del to
Va va, pas mane irgi viskas prasidejo nuo to, kad lapai nuo apacios gelst pradejo Saknys del tos kempines neisdziudavo gerai, viduje pastoviai dregna buvo.
QUOTE(Lorute @ 2009 12 22, 12:03)
oho, nebuciau pagalvojusi
mano miltonopsis irgi kempines kaiminystej buvo itupdytas persodinau, bet ant vietos praktiskai isskyrus tai , kad matosi lapelis lyg noretu jau islysti, bet arba laaaaaaabai letai lenda arba sustojo ir nzn kiek stoves.... ir jau du lapus teko pasalinti pageltonavusius nzn nzn ka su ja reiks daryt ir taip gaila, taip dar tikejausi vaikiuku ir ziedeliu sulaukti
QUOTE(Lorute @ 2009 12 22, 11:03)
geras
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 12 22, 11:20)
Oi, saidutea, tik dabar pamaciau tavo klausimeli As kada laistyti tikrinu su pagaliuku, istraukiu pagaliuka prie kurio prisegtas ziedstiebis ir pasiziuriu, kai jis buna vos vos dregnas tada lieju vel.
aciu mademoiselle kaip suprantu saknims nereikia pilnai isdziut?
QUOTE(Melanija @ 2009 12 22, 13:28)
Va va, pas mane irgi viskas prasidejo nuo to, kad lapai nuo apacios gelst pradejo Saknys del tos kempines neisdziudavo gerai, viduje pastoviai dregna buvo.
gal nepuna tikiuos. vienas lapas, bet tik viena pusele, manau del iplysimo ten. na palauksiu kol nuzydes, tada persodinsiu ir trauksiu lauk ta kempine.
QUOTE(lialkaa @ 2009 12 22, 14:09)
mano miltonopsis irgi kempines kaiminystej buvo itupdytas persodinau, bet ant vietos praktiskai isskyrus tai , kad matosi lapelis lyg noretu jau islysti, bet arba laaaaaaabai letai lenda arba sustojo ir nzn kiek stoves.... ir jau du lapus teko pasalinti pageltonavusius nzn nzn ka su ja reiks daryt ir taip gaila, taip dar tikejausi vaikiuku ir ziedeliu sulaukti
neliudek is anksto gal gelytei viskas bus gerai, juk buna taip kad jos uzsikonservuoja ir stovi vietoj.mano viena taip buvo uzsikaprizinus
sveikos, kažkur skaiiau, bet ant smūgio, taip sakant nerandu, mano vieno paliuko žiedeliai pradėjo kristi, pagelto ir vo laikosi, bet matosi, kad tuoj nukris, čia dėl ko įdomu, taip, kad vėu ar kaip