Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 30, 14:14)
orchideju is vis nereikia persodineti, nebent sukrites substratas, puna saknys ir jas reikia sutvarkyti, arba visiskai netelpa saknys (kas buna retai, nes dazniausiai cia tik musu ismislas, kad saknims erdves truksta). orines saknys namu salygomis daznai buna padziuvusios - nieko cia baisaus. jeigu nori pazaisti, gali papildomai drekinti aplinka aplink gele. Apie tai jau buvo diskutuota ansktesnese temose, todel nebesikartosiu.

Dėkui už info ir lekiu ieškot senų temų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 10 30, 13:44)
butina saknu revizija, traukit gele is vazono, nupuvusias saknis (tamsias ir minkstas) nukirpti, apiberstyti nukirpta vieta cinamonu, ir persodinti i extra substrata, kuri galima rasti kiekvienoj maximos XX arba XXX, po persodinimo minimum savaite nelaistyti. ziedkocius nukirpti.
nesuprantu kam reikejo traukti is vazono?  g.gif jeigu ziedai nuzydejo, naturalu kad ziedkotis nugelsta, del to geles nereikia traukti lauk is vazonio, jeigu saknu bukle gera, kiskit atgal i ta substrata kol nusipirksit tinkamo

tas substratas pilnas mažų baltų vabalėlių...
Atsakyti
QUOTE(boruziukas1 @ 2009 10 30, 09:12)
mano viena orhideja turi 2 katik nuzydejusius stiebus ant kuriu augina pumpurus po kelis bet leidzia ir dar viena nauja stieba ar jei neperdaug tu stiebu?

Ir pas mane tas pats, bet as tik dziaugiuosi. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Arktos @ 2009 10 30, 15:54)

Ant mano geliu zemiu atsiranda baltu vabaleliu, kai perlaistau, bet jie dingsta, kai isdziusta. Su orchidejomis dar taip nebuvo. Tai gal ir cia tas pats? g.gif
Atsakyti
Ateinu pas jus po cepelinu baliaus. Pati greitai padariau, tik pamirsau virtu bulviu ideti, tai gavosi truputi kietoki. Bet nieko.
user posted image

Dabar galima ir apie gelytes pakalbeti. smile.gif
As visada galvojau, kad orchidejos labai lepios geles, bet ne, jei truputi daugiau, nei kitom gelytem skirsim joms demesio, tai augs jos tikrai puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Apie cepelinu baliu gali papasakot orchidejininkiu plepesiu temoj mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Kazkada jau rasiau del orchyciu bedu.
Va taip. Dabar mano odchideja, kuria vasara persodinau del nupuvusiu sakneliu, pagal instrukcija, su cinamonu, ir t.t., laisciau tikrai ja gan retokai, kad tik vel puti nepradetu,
Bet dabar gelsta apatiniai lapai, jau du nulupau, dar vienas pusiau paraudes ir toks suvytes, minkstas. Dar du sveiki like, yra ir graziu sakneliu isleista, ir lygtais zietkoti leidzia, bet kad tie lapai raudonuoja. Kazin ka daryti? verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,nusipirkau prieš porą mėnesių jūsų rekomenduotų trąšų shults .Labai noriu ,kas pražystų pagaliau phalaenopsis.Bet jis nelabasis jau 12 lapą leidžia ir visai nesiruošia žydėt.Gal aš čia per anksti noriu sulaukt tų žiedų?Lieju su trašom kiekvieną sekmadienį.Per tuos du mėn jau beveik užaugo 2 nauji lapai,o tų išorinių šaknelių tai gal kokios 7 .Tai kaip man sulaukti to žiedo? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Arktos @ 2009 10 30, 15:54)

Kaip atrodo tie vabalai? g.gif
Atsakyti
Norejau pasiteirauti del aktaros, tiksliau pasisemti jusu patirties, kaip geriau daryti... Aktara palaistyto augal negalima laikyti kambaryje. Tai jei as savo phalikus palaistysiu aktara ir dienai isnesiu i istiklinta balkon, idomu, nenusals man? Tiesa, nuo bjaurybiu skydamasiu gydysiu gun_bandana.gif
Atsakyti
Man iskilo klausimeliai: ar Dendrobium ir oncidium orchideju ziedstiebiai buna tik is virsutiniu lapu tarpelio? Ar ji reikia kirpti nuzydejus? Kaip sias gelytes reik laistyti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asaraa: 31 spalio 2009 - 13:23
QUOTE(raiboji peleda @ 2009 10 31, 12:13)
Norejau pasiteirauti del aktaros, tiksliau pasisemti jusu patirties, kaip geriau daryti... Aktara palaistyto augal negalima laikyti kambaryje. Tai jei as savo phalikus palaistysiu aktara ir dienai isnesiu i istiklinta balkon, idomu, nenusals man? Tiesa, nuo bjaurybiu skydamasiu gydysiu  gun_bandana.gif

aisku,kad susals nakti! isnesk i kita kambary, kur nemiegate ir pan. o veliau pravedinsi patalpa.
Atsakyti
cia truputi apie VANDAS,gal kam idomu bus
Jei vandas auginate vazone - sodinti į labai stambų substratą. Žievės gabaliukai 2,5 – 3,5 cm.
Jei sugebate palaikyti didelė drėgmę, galite auginti be jokio substrato.
Persodinti, kai augalas išauga vazoną. Paprastai visas vazonas būna priaugęs šaknų, todėl persodinant reikėtų jų nejudinti, tik perkelti augalą į didesnį vazoną. Šaknys, kurios išlenda iš senojo vazono per kraštus prieš tai sudrėkinamos, tampa lankstesnės ir sukišama į naująjį vazoną. Rekomenduojami moliniai vazonai arba kedro krepšeliai. Vandos auginasi daug ordinių šaknų, kurios išlenda iš vazono. Jų nereikėtų šalinti, o tiesiog liejant augalą jas reikia papurkšti.
Šaknys turėtų būti mirkomos bent kartą per dieną, dažniau saulėtomis, šiltomis dienomis. Tarp mirkymų šaknys turi pradžiūti. Vandens temperatūra – kambario ar šiltesnė.
Nenaudoti vandens minkštiklių.
Tręšti reguliariai. ¼ arba ½ rekomenduojamos trąšų normos kiekvieną savaitę pavasarį ir vasarą, kas dvi savaites rudenį ir žiemą.
Sveiki lapai – daugiau ir didesnių žiedų
Vandoms reikia daug šviesos. Vandos, kurių lapai yra cilindrinės formos, reikalauja daugiau šviesos, o Ascocenda, Rhynchostylis pasitenkina ir mažesniais jos kiekiais. Lapai turi būti šviesiai žali, nepageltę ir ne per tamsūs. Jie turi būti tvirti, standūs. Švelnus paraudimas indikuoja tinkamą šviesą. Jei spalva intensyvi – šviesos per daug.
3 ir daugiau valandų saulėkaitos ant vakarinės, pietinės ar rytinės palangės vandoms patinka. Didesni augalai nemėgsta dirbtinio apšvietimo. Ten, kur saulės mažai, kur ilgos žiemos – papildomas dirbtinis apšvietimas gali būti būtinybė.
Drėgmė - 70-80% . Jei ji mažesnė – vandal lėčiau augs, mažiau žydės.
Reikia užtikrinti gerą oro cirkuliaciją.
Temperatūra - 18°C min žiemos naktimis ir max 35°C vasaros dienomis. Dienos/nakties temperatūrų skirtimas turėtų būti 6- 12°C. Vanda coerulea ir hibridai, taip pat Neofinetia hibridai reikalauja žymiai žemesnės temperatūros žydėjimui inicijuoti.
Paprastai geromis sąlygomis vandos žydi kas kelis mėnesius, žiedai laikosi apie 2-3 savaites.
Gelstantys, vystantys, krentantys pumpurai rodo augalo silpnumą. Priežastys – per mažai šviesos, augalas per mažas žydėti, pūna šaknys. Taip pat priežastis gali būti etileno dujos (iš greta pūvančių vaisių) arba drastiški temperatūrų pokyčiai.
Atsakyti