Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Tina* @ 2009 12 18, 11:02)
Dendrobium gal?

Gal lengviau bus is foto? 4u.gif
Ir dar klausimukas, ar ant koto butinai ta plevele turi buti sviesi? Nes pirmoj gelyte jis tamsus, ar ji neserga g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
nusipirkau miltonija, paziurejau i vazono apacia, per s kylutes matosi, kad ten prideta tokiu zaliu kaip kempiniu, zinot kur smeigia i jas puokstes, nes jos dregme ilgai sulaiko. man baisu ar nesupus mano miltonija g.gif ji dabar zydi. ar reiktu palaukt kol nuzydes, ar geriau vis tik skubiai traukt lauk ir apziuret? gal tu kempiniu ten pilnas vazonas prikimstas doh.gif isorej matosi papuvusiu saknu unsure.gif patarkit prasau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 12 18, 15:24)
Sveikos mergaites 4u.gif
nusipirkau miltonija, paziurejau i vazono apacia, per s kylutes matosi, kad ten prideta tokiu zaliu kaip kempiniu, zinot kur smeigia i jas puokstes, nes jos dregme ilgai sulaiko. man baisu ar nesupus mano miltonija g.gif ji dabar zydi. ar reiktu palaukt kol nuzydes, ar geriau vis tik skubiai traukt lauk ir apziuret? gal tu kempiniu ten pilnas vazonas prikimstas doh.gif isorej matosi papuvusiu saknu unsure.gif patarkit prasau 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pas mano viena miltoniopsi irgi tu zaliu oaziu prideta, bet as laistau reciau ir viskas gerai. Dabar po truputi skleidzia ziedelius ant naujo ziedstiebio tai bijau judinti ja. Saknys smulkios tai neisvengiamai persodinant bus saknu pazeidimu. As patarciau zydincios nepersodinet jeigu nori ziedeliais dziaugtis. Tik stebek dregme vazono viduje ir neperlaistyk gelytes. Bet jei jau puvinys isimetes kaip rasei tai manau reiketu apziureti saknis ir kiek imanoma daugiau isrinkti tu zaliu oaziu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mademoisellee: 18 gruodžio 2009 - 14:39
[quote=asaraa,2009 12 18, 15:23]
lupk Katlėją iš samanų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(amber123 @ 2009 12 18, 14:41)
Laba diena  4u.gif  SKUBIAI reikia jusu patarimo  4u.gif gavau rugpjucio men karaliska orchideja dovanu  4u.gif laisviau kas pora sav su spec chemikalais  4u.gif nukrito ziedai gal spali..  g.gif o dabar beveik visi lapai baigia nukrist  doh.gif nzn ka daryt.. saknys toks jausmas kad isdziuvusios  unsure.gif seip mazai ka nusimanau kas liecia geliu auginima.. gal galit greit patart ka, o as pasiskaitysiu dar tema, ka cia raso  4u.gif nu labai gaila butu jei tektu ismest man ja.. jei dar ne per velai susigriebiau  verysad.gif

taip ir turėjo būti, nuo kada augalai laistomi chemikalais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 12 17, 22:40)
kuri orchideju rusis panasi i catleya? Man iskilo toks klausimas del to, kad katlejos lapai kieti, o labai panasi i katleja tik lapai miksti (nezinau jos rusies sad.gif )

enciklija gal?
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 12 18, 14:30)
Pas mano viena miltoniopsi irgi tu zaliu oaziu prideta, bet as laistau reciau ir viskas gerai. Dabar po truputi skleidzia ziedelius ant naujo ziedstiebio tai bijau judinti ja. Saknys smulkios tai neisvengiamai persodinant bus saknu pazeidimu. As patarciau zydincios nepersodinet jeigu nori ziedeliais dziaugtis. Tik stebek dregme vazono viduje ir neperlaistyk gelytes. Bet jei jau puvinys isimetes kaip rasei tai manau reiketu apziureti saknis ir kiek imanoma daugiau isrinkti tu zaliu oaziu  g.gif

o kas kiek laiko laistai? ar turi vazonelis buti lengvutis, kai ja laikas laistyt? tai dabar tada nepersodinsiu, kai baigs zydet, trauksiu lauk ir apziuresiu. viskokiu nesamoniu prikisa i gelytes, vargsiukes unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 12 18, 15:50)
taip ir turėjo būti, nuo kada augalai laistomi chemikalais 4u.gif

blink.gif kaip tai.. pardaveja aiskiai pasake, kad i litra vand ipilti kamstuka tu trasu.. ne taip issireiskiau, ten vadinas orchideju trasos 4u.gif o pati orchideja vadinas Phalaenopsis 4u.gif va.. as kaip suprantu, tai ji dabar turi prazydet tik vasario men g.gif bet iki to laiko reik ja ir toliau laistyt ar ka daryt.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 18 gruodžio 2009 - 18:18
QUOTE(asaraa @ 2009 12 18, 14:23)
Gal lengviau bus is foto?  4u.gif
Ir dar klausimukas, ar ant koto butinai ta plevele turi buti sviesi? Nes pirmoj gelyte jis tamsus, ar ji neserga  g.gif

Is kaires i desine -katlėja, dendrobium, dendrobium.
Jei to klausei.
Atsakyti
QUOTE(Fudzijama @ 2009 12 18, 15:05)
Pirmiausia kas ta karaliska orchideja?  g.gif Butu gerai jei idetum nuotraukas, tikrai sulauktum daugiau patarimu. Nematant ir nezinant, kas tai per orchideja, sunku ka ir patart  g.gif

sorry, as kai taip nesigaudau ju rusyse tai doh.gif PHALAENOPSIS vadinas 4u.gif foto ikelt neturiu galimybes.. unsure.gif dabar kai pasiskaiciau apie prieziura, zinau, ka dariau blogai unsure.gif liejau su kietu vandeniu, istatydavau i vand pries nakti ir tik ryte isimdavau.. bet tokia instrukcija surase geliu salono pard kur pirko mama man.. unsure.gif nu zodziu.. ka dabar daryt.. liet neliet.. kas man pasakys unsure.gif paciam vazone matau zaliu saknyciu, bet virsuj islipe tokios kaip isdziuvusios g.gif kai nuzydejo nieko nekirpau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 18 gruodžio 2009 - 18:30
QUOTE(amber123 @ 2009 12 18, 19:19)
sorry, as kai taip nesigaudau ju rusyse tai  doh.gif PHALAENOPSIS vadinas  4u.gif foto ikelt neturiu galimybes..  unsure.gif dabar kai pasiskaiciau apie prieziura, zinau, ka dariau blogai  unsure.gif liejau su kietu vandeniu, istatydavau i vand pries nakti ir tik ryte isimdavau.. bet tokia instrukcija surase geliu salono pard kur pirko mama man..  unsure.gif nu zodziu.. ka dabar daryt.. liet neliet.. kas man pasakys  unsure.gif paciam vazone matau zaliu saknyciu, bet virsuj islipe tokios kaip isdziuvusios  g.gif kai nuzydejo nieko nekirpau..

jei nežydi, reikia raut ir tikrint šaknis, išpūvusias iškirpt ir tada tik spręst pagal esamą situaciją, ar ją persodint į tinkamą substratą, ar reanimuot , o gal ir išmest ( jei lapų ir šaknų beveik nelikę) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2009 12 18, 18:16)
blink.gif kaip tai.. pardaveja aiskiai pasake, kad i litra vand ipilti kamstuka tu trasu..  ne taip issireiskiau, ten vadinas orchideju trasos  4u.gif o pati orchideja vadinas Phalaenopsis  4u.gif va..  as kaip suprantu, tai ji dabar turi prazydet tik vasario men  g.gif bet iki to laiko reik ja ir toliau laistyt ar ka daryt..  doh.gif

negalit zinoti kada ji sugalvos vel zydeti. tai nuspres pati gelyte mirksiukas.gif beabejo laistykit kai saknys pasidarys pilkos, ir patreskite kiekviena karta liejant. jei nuzydejus gelytei ziedstiebis nenudziuvo, tai nukirpkit iki pirmos miegancios akutes ( t. y. iki tos, is kurios neaugo nei sakele, nei pumpuriukai). is ju gali isaugti vaikiukas, keikiukas wub.gif gerai butu ir patikrinti saknis, ar per vazoneli matote nesveiku saknu? jei taip persodinkit gelyte, nukirpkit supuvusias, minkstas tamsias saknis, pakeiskit substrata, jei yra poreikis 4u.gif nukirptas saknis dezinfekuokit cinamonu ar anglies milteliais 4u.gif na ar aiskiau kazkiek?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 12 18, 18:18)
Is kaires i desine -katlėja, dendrobium, dendrobium.
Jei to klausei.

sito klausiau. Dekui 4u.gif

Ir dar klausimelis: Dendrobium ir Dendrobium nobile, tai skirtingos gelytes? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asaraa: 18 gruodžio 2009 - 20:41