Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Siguciuks @ 2009 12 17, 14:33)
Vieta nebuvo pakeista, auga tikrai šviesioje patalpoje ant didelės palangės, tad dėl šviesos tikrai negalėtų, o ir šalta neturėtų būti, nes iš apačios kaitina radiatorius, skersvėjo ir negalėtų gauti, kadangi būtent ten langas nedarinėjamas, na tada sakyčiau, kad dėl medžiagų trūkumo, bet jos palaistomos trąšomis skirtomis būtent orchidėjoms... O ir persodintos šiemet buvo... Sakau gal "išsikvėpė", nes labai gausiai žydėjo vasarą? g.gif

galbut problemos saknyse g.gif
Atsakyti
Pas mane irgi orchidejos ant palangiu, bet kad dabar tos dienos labai tamsios, velai svinta, anksti temsta, apniukusios dienos. Manau sviesos net ir ant palangiu orchidejoms mazoka. Mano irgi nudziovino viena ilgai laukta pumpura unsure.gif
Atsakyti
Na taip, orchidėjom dabar ne tik šviesos, bet ir ŠILUMĖLĖS biggrin.gif , o ypač drėgnos šilumos trūksta.
Atsakyti
Visiskai sutinku. Nes ta siluma, kuri nuo radiatoriu kyla, nekompensuoja salcio nuo lango sklindancio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fudzijama: 17 gruodžio 2009 - 15:23
kuri orchideju rusis panasi i catleya? Man iskilo toks klausimas del to, kad katlejos lapai kieti, o labai panasi i katleja tik lapai miksti (nezinau jos rusies sad.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asaraa: 17 gruodžio 2009 - 21:47
sveikos. rašau į šią temą. esu naujokė orchidėjų auginime, bet noriu pasitaisyt smile.gif žodžiu, mano orchidėja numetė žiedus, pradėjo džiovint du lapus, tada išleido kelis naujus lapus ir stiebelį. Tačiau mano mažasis nulaužė stiebelio viršūnėlę su pradėtais krauti pumpurais. na ką padarysi, vaikas yra vaikas smile.gif dabar tą stiebelį dalį pamerkiau į vandenį ir jis kol kas nedžiūsta. ar gali normaliai toliau vystytis pumpurai? galbūt iš to stiebelio paskui bus galima išsiaugint visą augalą?
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 12 17, 21:40)
kuri orchideju rusis panasi i catleya? Man iskilo toks klausimas del to, kad katlejos lapai kieti, o labai panasi i katleja tik lapai miksti (nezinau jos rusies sad.gif )

Dendrobium gal?
Atsakyti
Mergickos,papasakokit kur jus perkat fungicidus,ir kokius?Ar tiks orchytei ,toks kur vaismedziam,darzovem ir t.t. ar gelem specelus yra.Pas save nieko gero nerandu nusipirkti,o reikia jau butinai.Namu darbo viralai nebepadeda.Pirkau is vieno zmogucio Dendrobiuma Kingianuma,buvo ant lapu nedaug juodu taskuciu,o dabar jie sparciai plinta .Lapai nutaskuoja,nugelsta ir nukrinta.Tuoj liks,tik kotai,bet ir tu bijau netekti,nes jauna atzala suminkstejo,toks vaizdas,kad nupuvo.Bet tikrai negalejo,nes dendrikus laikau sausai. verysad.gif help.gif
Atsakyti
Merginos, ar gali buti taip, kad orcideja neprazydes?.Maniske jau pusantru metu ziedu nekrauna..., nei lapu nauju leidzia..Mest ja lauk?
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2009 12 18, 13:10)
Mest ja lauk?

Mesk.

O jei rimtai, tai neturi tu meiles gelems, tai ir nezydi.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif SKUBIAI reikia jusu patarimo 4u.gif gavau rugpjucio men karaliska orchideja dovanu 4u.gif laisviau kas pora sav su spec chemikalais 4u.gif nukrito ziedai gal spali.. g.gif o dabar beveik visi lapai baigia nukrist doh.gif nzn ka daryt.. saknys toks jausmas kad isdziuvusios unsure.gif seip mazai ka nusimanau kas liecia geliu auginima.. gal galit greit patart ka, o as pasiskaitysiu dar tema, ka cia raso 4u.gif nu labai gaila butu jei tektu ismest man ja.. jei dar ne per velai susigriebiau verysad.gif
Atsakyti
Pirmiausia kas ta karaliska orchideja? g.gif Butu gerai jei idetum nuotraukas, tikrai sulauktum daugiau patarimu. Nematant ir nezinant, kas tai per orchideja, sunku ka ir patart g.gif
Atsakyti