Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(saidutea @ 2009 12 15, 09:50)
orchidejoms patinka dienos ir nakties temperaturu skirtumai 4u.gif

ar kas atsakys i mano klausima apie dendrobius? 4u.gif

temperaturu, skirtumams yra ribos, reikia atsizvelgti ir i tai kokia yra zemiausia temperatura, si skambi fraze netinka visais atvejais. Phalaenopsiai nera vesameges geles.

Atsakyti
Bet siaip yra ir vesiamegiu phalaenopsiu.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 12 15, 12:48)
Bet siaip yra ir vesiamegiu phalaenopsiu.

o kokie jie? ir apie kokia cia temperatura?
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 12 15, 12:19)
temperaturu, skirtumams yra ribos, reikia atsizvelgti ir i tai kokia yra zemiausia temperatura, si skambi fraze netinka visais atvejais. Phalaenopsiai nera vesameges geles.

galvojau nest i rusi, bet ten jai tikriausiai bus per salta. ieskosiu namie salciausio kampelio g.gif o kiek turi trukti tas ramybes periodas dendrobium nobile?
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 12 14, 20:58)
manau persodinti nera butinybes, phalaenopsis, skirtingai nuo kitu mums iprastu auginamu geliu, megsta ankstus vazonelius.

Dėkoju už atsakymą 4u.gif
Ieškojau info internete vistiek ateis laikas persodinti ir kaip supratau tai įnoringa gėlė smile.gif, bet laaabai graži ir laaabai mielo žmogaus dovanota thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2009 12 15, 15:05)
Dėkoju už atsakymą 4u.gif
Ieškojau info internete vistiek ateis laikas persodinti ir kaip supratau tai įnoringa gėlė smile.gif, bet laaabai graži ir laaabai mielo žmogaus dovanota thumbup.gif

na tai tikrai nera inoringa gele smile.gif svarbiausia isisavinti pagrindinius auginimo principus, ir zinoma nesupudyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 12 14, 21:06)
Sveikutes, mano du phalaenopsius gyvenancius skirtinguose kambariuose, uzpuole mazos musytes. Kaip jas panaikinti, ir kodel jos atsirado  g.gif Kas keisciausia, kad prie tu gelyciu yra ir kitu orchideju, bet juose neskraido niekas.

Jeigu mes apie tas pačias tai buvo ir pas mane, matyt su žeme nusipirkau sad.gif
2 žiemas vargau, jau atrodo nėra ir vėl pasipila, man padėjo ,, Actara" tai tokie milteliai 2gr apie 5lt. Parduodami ,,Egzotikos" , agrochemijos, sėklų parduotuvėse. Žodžiu ten kur perka sodininkai,/daržininkai...
Kadangi bijojau pakenkti gėlėms, tai stipraus tirpalo nedariau, juo purškiau ir laisčiau, nes jos veisiasi žemėje, o mes matom tik skraidančias...Bjaurastis, bet turint kantrybės išnaikinti galima. Linkiu sėkmės! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(axara @ 2009 12 15, 15:07)
na tai tikrai nera inoringa gele smile.gif svarbiausia isisavinti pagrindinius auginimo principus, ir zinoma nesupudyti  smile.gif

Tai va ir nerimauju, kad iš gerų norų ir didelės meilės neišeitų šnipštas smile.gif
Ačiū jums, kad esat, skaitysiu visą temą, čia tiek info gyvenime išbandytos/ patikrintos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2009 12 15, 15:17)
Jeigu mes apie tas pačias tai buvo ir pas mane, matyt su žeme nusipirkau sad.gif
2 žiemas vargau, jau atrodo nėra ir vėl pasipila, man padėjo ,, Actara" tai tokie milteliai 2gr apie 5lt. Parduodami ,,Egzotikos" , agrochemijos, sėklų  parduotuvėse. Žodžiu ten kur perka sodininkai,/daržininkai...
Kadangi bijojau pakenkti gėlėms, tai stipraus tirpalo nedariau, juo purškiau ir laisčiau, nes jos veisiasi žemėje, o mes matom tik skraidančias...Bjaurastis, bet turint kantrybės išnaikinti galima. Linkiu sėkmės! 4u.gif

ACIU 4u.gif
Atsakyti
Aga man taip nuojauta sako, kad gal kaip ir net šilumamėgės, net iš vaikystės(tik beveik iš pasakų) užsifiksavę, kad tai egzotiškos gėlės auga tropikuose ant medžių šakų.. Manau niekad neapsiriksi jei vadovausies pradine augalo kilme. Nors tada seka išvada kad mūsuose jai išvis nemalonu. Juolab namučiai mano šalti, šiemet prastai, labai kurą taupau, tai ir tos šiltesnės vietos nėr, diena apie 20 pakeliu, nakty būna ir 15 ax.gif O va persodint tai kaip tik maniau gerai ramybėj..na kaip ir visus augalus rudeny pavasary, kai augalas "užmiega"..
Apžiūrėjau labai įdėmiai, ogi po lapais giliau vis tik viena šaknelė man papuvus, nors šiaip beveik visos tokios sodrios vos ne lapų žalumo ir kitoj pusėj po lapu radau mano nuomone labai gražią orinę šaknį, tik galas jos jau vazone, tai ta prasme orinė- tai ta pati šaknis tik besilaikanti paviršiuj? Dar man jos persodinimas vistik mistika, juk ji priauga prie tos žievės, tai persodinant juk nereiks nuplėšti tuos gabaliukus? (Atrodo per jautriai reaguoju, juk čia tik augalas)
Ir kažkodėl man atrodo gerai kad tą trečią stiebą nenukirpau, nes taip optimistiškai žalias galiukas ir pats stiebas toks gyvas, juolab aniedu nublyško.. nereiks dar trumpiau nukirpt? Na matysim..
Atsakyti
Sveikutės, gal jau ir buvo kažkur užduotas toks klausimas, bet tikrai neturiu laiko visko iš eilės skaityti blush2.gif tai gal nesupyksit jei pasikartosiu... Vasrą labai gražiai žydėjo uošvienės orchidėjos, o dabar ir vėl krauna žiedelius, tik va tie žiedeliai džiūsta ir krenta verysad.gif gal kas gali pasakyti dėl kokių priežasčių taip gali nutikti?
Atsakyti
QUOTE(Siguciuks @ 2009 12 17, 12:54)
Sveikutės, gal jau ir buvo kažkur užduotas toks klausimas, bet tikrai neturiu laiko visko iš eilės skaityti blush2.gif  tai gal nesupyksit jei pasikartosiu... Vasrą labai gražiai žydėjo uošvienės orchidėjos, o dabar ir vėl krauna žiedelius, tik va tie žiedeliai džiūsta ir krenta  verysad.gif  gal kas gali pasakyti dėl kokių priežasčių taip gali nutikti?

Nepakanka maisto medziagu jiems ismaitinti, gal buvo pernesta i kita vieta, skersvejis, sviesos tukumas, per salta namuose...... priezasciu gali buti daug, sunku pasakyti nieko nezinant apie jusu geles augimo salygas.
Atsakyti
Vieta nebuvo pakeista, auga tikrai šviesioje patalpoje ant didelės palangės, tad dėl šviesos tikrai negalėtų, o ir šalta neturėtų būti, nes iš apačios kaitina radiatorius, skersvėjo ir negalėtų gauti, kadangi būtent ten langas nedarinėjamas, na tada sakyčiau, kad dėl medžiagų trūkumo, bet jos palaistomos trąšomis skirtomis būtent orchidėjoms... O ir persodintos šiemet buvo... Sakau gal "išsikvėpė", nes labai gausiai žydėjo vasarą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siguciuks: 17 gruodžio 2009 - 14:34