sveikos,
gavau dovanu orchideja Phalaenopsi,pirma karta gavau tokia gele,tai nelabai zinau kaip ja priziureti pradejo vysti ziedeliai ir nudziuvo vienas lapas ir nezinau ka daryti saknys zalsvos tai kaip supratau tokios ir turi buti bet vistiek kazkas negerai bet kas?
Sveikos!
vis pasigrožėdavau žydinčiomis orchidėjomis eidama pro gyv. namus ir štai į mano kiemą atkeliavo šventė, gavau dovanų orchdėją, lapai vešlūs, žydėjimas eina į pabaigą. Esu absoliučiai ,,žalia" šiame reikale Augalas didokas, vazonėlis permatomas plastmasinis, nedidukas lyg ir persodint reikėtų Skaičiau Jūsų temukės pradžioje į kokį substratą sodinti, o jo būna pirkti paruošto?
Būsiu labai dėkinga, jeigu nepatingėsit man atsakyti
vis pasigrožėdavau žydinčiomis orchidėjomis eidama pro gyv. namus ir štai į mano kiemą atkeliavo šventė, gavau dovanų orchdėją, lapai vešlūs, žydėjimas eina į pabaigą. Esu absoliučiai ,,žalia" šiame reikale Augalas didokas, vazonėlis permatomas plastmasinis, nedidukas lyg ir persodint reikėtų Skaičiau Jūsų temukės pradžioje į kokį substratą sodinti, o jo būna pirkti paruošto?
QUOTE(liūtuke @ 2009 12 14, 18:44)
Sveikos!
manau persodinti nera butinybes, phalaenopsis, skirtingai nuo kitu mums iprastu auginamu geliu, megsta ankstus vazonelius.
Papildyta:
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 12 14, 18:43)
sveikos,
gavau dovanu orchideja Phalaenopsi,pirma karta gavau tokia gele,tai nelabai zinau kaip ja priziureti pradejo vysti ziedeliai ir nudziuvo vienas lapas ir nezinau ka daryti saknys zalsvos tai kaip supratau tokios ir turi buti bet vistiek kazkas negerai bet kas?
saknys zalios - laistyti dar nereikia, laukti kol papilkes. Lapai dziuva ir del naturaliu senejimo procesu, ziedai taip pat nera amzini - jie vysta.
Sveikutes, mano du phalaenopsius gyvenancius skirtinguose kambariuose, uzpuole mazos musytes. Kaip jas panaikinti, ir kodel jos atsirado Kas keisciausia, kad prie tu gelyciu yra ir kitu orchideju, bet juose neskraido niekas.
Labai dėkui! Liejau tikrai senai, net neatsimenu kada gal prieš mėnesį, tikrai keista kad taip ilgai drėgmė laikos, nešilta pas mane, kai daugiau pakuriu sušyla, nakty vėl nukrenta, tai gal jai ir nepatinka ta temperatūrų kaita(tik dabar pagalvojau) Va va aš ir mastau, kad reik turbūt pagaliau atgailėt nupirkt subtrakto ir persodint, manau laikas labai tinkamas kai ji tokia ale ramybės būsenoj.. (PS o "durpių" tai negag reikia, likusias galima padėt kitam kartui, o kada jo vėl prirektų?) vazonėlis tiks tas pats?(tik nušveisiu gerai) ir šaknų padėtį panašią palikt?
Mėlynakrauje, siūlyčiau paieškoti šiltesnės vietelės savo falenopsiui. Jei per mėnesį po laistymo vazonas lieka toks šlapias Su sodinimais irgi siūlau neskubėti, nes pati sakai - ramybės būklėj atrodo augalas. Pavasariop, kai pradės augti šaknys, ir persodinsi Dabar tik stresą įvarytum... Aišku, reikėtų dar kritiškai apžiūrėti, kaip ten visgi šaknys atrodo, gal nuotraukoj ne viskas gerai matosi (kiek matosi, tai lyg ir ok, tik norėtųsi pradžiovinti pastačius šilčiau, kaip ir sakiau, ypač, jei namuose žema temperatūra). Kad geriau ventiliuotųsi, vazono šonus gali prabadyt atsargiai (šaknų netraumuojant), neužsistovės taip drėgmė. Šiaip jau drėgmė+šaltis falenopsių šaknims peilis Reikia išlaikyti balansą - kuo vėsiau, tuo mažiau vandens, falenopsiai ne vandens lelijos, mirkti jiems nereikia. Vasarą, kai šilta, kai geresnis vėdinimas, vandens poreikis didesnis.
Papildyta:
Kokios tos musytės Išsamiau prašom
Gali būti, kad neleidi pakankamai pradžiūti substratui tarp laistymų
Papildyta:
QUOTE(asaraa @ 2009 12 14, 21:06)
Sveikutes, mano du phalaenopsius gyvenancius skirtinguose kambariuose, uzpuole mazos musytes. Kaip jas panaikinti, ir kodel jos atsirado Kas keisciausia, kad prie tu gelyciu yra ir kitu orchideju, bet juose neskraido niekas.
QUOTE(Šilingė @ 2009 12 15, 09:01)
mazos, tamsios (panasios kai prie pagedusiu vaisiu puola). O laisciau pries menesi
QUOTE(asaraa @ 2009 12 15, 09:32)
mazos, tamsios (panasios kai prie pagedusiu vaisiu puola). O laisciau pries menesi
tu gal persodinejai geles kokias nors? man taip buvo su zemem uzsinesusios tos "drozofilos" visa praeita ziema pilni namai ju buvo nepasakyciau kad jos piktybines...tik pilnos palanges tu lavonu budavo ir siaip erzindavo... atejus pavasariui jos kazkaip pacios isdvese...nuo silumos matyt
QUOTE(Melynakrauje @ 2009 12 15, 04:15)
Labai dėkui! Liejau tikrai senai, net neatsimenu kada gal prieš mėnesį, tikrai keista kad taip ilgai drėgmė laikos, nešilta pas mane, kai daugiau pakuriu sušyla, nakty vėl nukrenta, tai gal jai ir nepatinka ta temperatūrų kaita
orchidejoms patinka dienos ir nakties temperaturu skirtumai
ar kas atsakys i mano klausima apie dendrobius?
QUOTE(Fea @ 2009 12 15, 09:34)
tu gal persodinejai geles kokias nors? man taip buvo su zemem uzsinesusios tos "drozofilos" visa praeita ziema pilni namai ju buvo nepasakyciau kad jos piktybines...tik pilnos palanges tu lavonu budavo ir siaip erzindavo... atejus pavasariui jos kazkaip pacios isdvese...nuo silumos matyt
as pacias orchidejas buvau persodinusi, bet kas keisciausia kad is 16 orchideju vazonu tik du su musytem Gal galima su kuom nors jas nupurksti?
QUOTE(asaraa @ 2009 12 15, 10:13)
as pacias orchidejas buvau persodinusi, bet kas keisciausia kad is 16 orchideju vazonu tik du su musytem Gal galima su kuom nors jas nupurksti?
as nzn...nebent kazkas specialaus, kad gelei nekentu..nes kokiu nors "diklofosu" gi nepurksi