Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(*Indraja @ 2009 12 09, 21:52)
Jei pas jus falenopsis, čia labai puikiai parodyta  mirksiukas.gif  -->

Orinės ir esančios vazone šaknys skiriasi. Tiesa, nebepamenu kuo  blush2.gif  Štai radau viename puslapyje šiek tiek informacijos: "Persodinant reikia ypač saugoti orines šaknis, jų neužkasti, o palikti virš substrato."  smile.gif

O ka su jomis daryti, jei ju daugeja ir lipa is vazono, o jos tokios ilgos pas mane? g.gif
Atsakyti
Bijune, nieko nereikia daryti jei jos lipa lauk wink.gif Gal but pas jus oro dregme yra didesne ir saknys taip pasirenka is kur vandenuka siurbti wink.gif
Atsakyti
Niu jau kaaaip asš jum visom dėėkinga, ypač už nukirpimo nuorodą, nes ant ertiketės yra kažkas(anglų nesuprantu) parašyta apie nukirpimą ir šeštą akį, bet taip ir likau nesupratus, Nuolat įdėmiai seku ir viską viską skaitau ir atrodo pagaliau pradedu jausti šitą gėlę, manau susidraugausim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Indraja @ 2009 12 09, 21:52)
Jei pas jus falenopsis, čia labai puikiai parodyta  mirksiukas.gif  -->

user posted image

Jo,falenopsis. Aciu uz nuotraukyte,as galvojau,kad reikia kipti taip,kad tik mazytis tas stiebas liktu (visa ta ilga stieba). Va radau ka raso: то цветонос срезается у основания розетки листьев, под последней спящей почкой. Срез можно обработать толченым древесным углем.
Atsakyti
Sveikutės, turiu ir as 5 falenopsius, pasidariau maximos auka, vis nueinu ir prigrebiu nukainuotas gėlytės už 2,99 doh.gif biggrin.gif , vis paskaitau jūsų pasisakimus, ir supratau, kad neteisingai juos prižiūriu. Visu pirma, kai parnešu namuo, padarau karšta dušą, nukerpu blogas šaknys, poto persodinu į molinį lavelį, man taip atrodo gražiau, tai jaučiu ir yra mano klaida, nes visas šaknys paslepiu po gruntų. Greičiausiai reikia vėl persodinti į plasmasinius vazonėlius, nors juos ir žydi, bet žiedai buna smulkesni g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo m.angeliukas: 10 gruodžio 2009 - 10:04
Brr kaip nemalonu skaityti toki istampyta puslapi ax.gif

O as pasikartosiu, kad nuzydejusi ziedkoti nukerpu iki pat lapu, t.y. visa. Ant nauju zydi gausiau.
Atsakyti
As irgi kerpu visa iki apacios. Turiu viena ziedkoti kurio nekirpau, tai man labai negrazu kai tas kotas styro ir is vienos akutes isleidzia 4 ziedukus ir taip stypso. Daug graziau sulaukti nauju ziedkociu su daug zieduku.
Atsakyti
Be reikalo apsidžiaugiau, atrodė viskas gerai, o dabar paėmiau nukirpt stiebą ir susinervinau, aš visiška nemokša, pasižiūriu visiškai beveik visos orinės šaknys sudžiūvusiuos(viduj žalios)... Perdžiovinau? Bet aš perskaičiau, kad jei vazonėlis viduj aprasojęs dar nereikia lieti, tai ir nepersistengiau.. nerealia kalta jaučiuos... beje buvo 3 stieba nukirpau tik 2 pagal tą nuotrauką, nes trečio viršūnėlė tokia gyva, kažkaip ranka nepakilo.. Ir vieno lapo vidurys tartum skyla.. Aš negera..
Atsakyti
klausimėlis žinovėms:
ar galima sodinti orchidėją tose žievėse bet moliniam vazone?
ir dar galima su purkštuku purkšti vandenį ant žiedų?
Atsakyti
QUOTE(la_vita @ 2009 12 10, 17:10)
klausimėlis žinovėms:
ar galima sodinti orchidėją tose žievėse bet moliniam vazone?
ir dar galima su purkštuku purkšti vandenį ant žiedų?

ziedu purksti nereikia, kam juos purksti?reiketu sodinti i permatoma vazoneli, kadangi taip yra daug lengviau ir saugiau auginti.
Atsakyti
labas vakaras, norejau paklausti smile.gif kodel mano kambrijos gumbai susitraukia? pasidaro susirauksleja? ir kodel mano cimbidzio lapai pradejo juoduoti? jis isleides tris ziedstiebius, laukiu ziedu. ir stai lapaii pradejo juoduoti..sad.gif gal pasidalinsite patirtimi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shainiuke @ 2009 12 10, 22:57)
labas vakaras, norejau paklausti smile.gif kodel mano kambrijos gumbai susitraukia? pasidaro susirauksleja? ir kodel mano cimbidzio lapai pradejo juoduoti? jis isleides tris ziedstiebius, laukiu ziedu. ir stai lapaii pradejo juoduoti..sad.gif gal pasidalinsite patirtimi? smile.gif

Gumbai traukiasi kai negauna vandens. Tad arba per mazai laistote, arba saknys supuvo ir neisisavina vandens.
Apie cimbus nieko negaliu patart.
Atsakyti