Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Rutele_S @ 2009 12 09, 14:13)
ka daryti jeigu persodinant nukarpiau visas saknis, liko tik viena, na ir dvi orines

Jei vis tik reiktu reanimuot (gelyte persodinta i nauja substrata toliau mirtu, ko zinoma nelinkiu), tai mano sekmingos reanimacijos istorija rasite mano parase, gal pades. Pati kazkada daug info kaupiau apie orchidejas ir visai "issidirbinejau" jas augindama lotuliukas.gif tada tokia info man butu pravertus.

QUOTE(Šilingė @ 2009 12 09, 14:17)
Dar kartą noriu priminti Actara veikimo principą  4u.gif  Tai yra sisteminio poveikio insekticidas, užnuodijantis patį augalą, kenkėjai besimaitindami tokio augalo sultimis nusinuodija. Kontaktinio veikimo insekticidai, siekiant parazitų sunaikinimo, turi pakliūti ant vabaliuko tiesiogiai, todėl naudojami purškiant, o sisteminiu insekticidu net nebūtina purkšti, juo galima laistyti, ir visos augalo dalys porai savaičių tiesiog tampa nuodingos  mirksiukas.gif  Darykit išvadas  rolleyes.gif

Labai didelis jums aciu uz profesionalu patarima 4u.gif 4u.gif 4u.gif einu kvietku purksti ir saugoti ziedukus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2009 12 09, 15:02)
Labai didelis jums aciu uz profesionalu patarima 4u.gif  4u.gif  4u.gif einu kvietku purksti ir saugoti ziedukus  wub.gif

taigi Šilingė pačiai labai lietuviškai parašė - su Actara geriau laistyt, negu purkšt doh.gif

Rutele, lieku prie savo ankstesnio komentaro. Sodink. Orines šaknis palik padėjus ant paviršiaus, ant kiminų sluoksnio.( bet nuotrauka net visą puslapį iškraipo )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 09 gruodžio 2009 - 14:16
QUOTE(Oli_vija @ 2009 12 09, 15:13)
taigi Šilingė pačiai labai lietuviškai parašė - su Actara geriau laistyt, negu purkšt  doh.gif

As labai lietuviskai ir supratau lotuliukas.gif
Palaisciau jau tongue.gif nepurskiau be to gi purskiant tik lapus/prie lapu nieko gi nebutu atsitike, ant ziedu nebutu pateke. Nereikia iskart pulti pamokslauti lotuliukas.gif

be to ne zalia naujoke as orchideju auginime mirksiukas.gif taigi relax mirksiukas.gif

Patarejai dzekavoju dar sykeli 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Rutele_S, matau jūsiškė orchidėja turi žiedstiebį. Siūlau kuo greičiau jį kirpti, kad gėlytė bereikalingai neeikvotų jėgų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Indraja: 09 gruodžio 2009 - 14:56
QUOTE(axara @ 2009 12 09, 01:14)
buvai isemusi is vazonelio?

Jo, aš jas kai kurias persodinau kažkada. Šiaip aš apie jas patupinėju. Nu kiek aš suprantu, tai viskas gerai. Gal nereik tręšt tuo laikotarpiu? Ar mažiau laistyt?
Vienu žodžiu, aš pikta ant jų darausi.
Atsakyti
O ties kur nukirpti ziedstiebi? ties lapais? ar palikt kokius 10 cm? Dabar padariau as jai reanimatoriu ir nukirpau tik pati zieda, na apie 15 cm sakele ta... tai visa kirpti?
O visgi saknys visos ten orines buve o tik viena toji i zeme, sklaidinau jus mergaites, soriukas, matyt is to streso doh.gif Pameginsiu palaikyti reanimatoriuje...
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2009 12 09, 15:24)
O ties kur nukirpti ziedstiebi? ties lapais? ar palikt kokius 10 cm? Dabar padariau as jai reanimatoriu ir nukirpau tik pati zieda, na apie 15 cm sakele ta... tai visa kirpti?

Negaliu tiksliai pasakyti, bet bent jau aš visąlaik kerpu iki pat lapų. Manau taip geriausia, nes jei paliksite dalį žiedstiebio, gėlytė gali sugalvoti išleisti iš jo papildomą šakelę ir eikvoti jėgas, skirtas šaknų auginimui. g.gif
Atsakyti
Pagal mane - substratas jai tiktu, o ne reanimatorius.
Atsakyti
Nukrito paskutine gelyte,liko tik stiebas. Zinau,kad reikia kirpti,o kaip ir kiek nukirpti man dabar? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos. Noriu pasirodyti savo gėlytę. Ji vis bandydavo žydėti, bet gavosi taip, kad vis žiedeliai mažiukai nudžiūdavo. Šį kartą, ji išleido palyginus didžiulį pumpurą, bet dar nesprogsta jis. Nežinau kodėl verysad.gif Taip pat ramybės neduoda, kad šaknys kažkaip džiūsta. g.gif Nusipirkau tąšų orchidėjoms. O jas tręšti - kaip ir laistyti pvz įstačius į vandenį visą vazonėlį, tik ten būtų su trąšomis?Ar per viršų laistyti?Štai keletas nuotraukų.
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
o argi saknys, kurios buna substrate, skiriasi nuo oriniu saknu? as visalaik maniau, kad jos skiriasi tik tuo, kad vienos auga i virsu (ore), o kitos zemyn... Ar labai blogai padariau, kad persodindama savo orchideja dali jos oriniu saknu patalpinau i vazoneli, t.y. paverciau saknimis. Man dabar persodint is naujo ja? nebesuprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2009 12 09, 16:00)
Nukrito paskutine gelyte,liko tik stiebas. Zinau,kad reikia kirpti,o kaip ir kiek nukirpti man dabar?  blush2.gif

Jei pas jus falenopsis, čia labai puikiai parodyta mirksiukas.gif -->

user posted image
Papildyta:
QUOTE(IsaDora* @ 2009 12 09, 18:22)
Sveikos. Noriu pasirodyti savo gėlytę. Ji vis bandydavo žydėti, bet gavosi taip, kad vis žiedeliai mažiukai nudžiūdavo. Šį kartą, ji išleido palyginus didžiulį pumpurą, bet dar nesprogsta jis. Nežinau kodėl  verysad.gif Taip pat ramybės neduoda, kad šaknys kažkaip džiūsta.  g.gif Nusipirkau tąšų orchidėjoms. O jas tręšti - kaip ir laistyti pvz įstačius į vandenį visą vazonėlį, tik ten būtų su trąšomis?Ar per viršų laistyti?Štai keletas nuotraukų.

Apie tręšimą cituoju informaciją iš knygos smile.gif
"Niekada netręškite išdžiūvusio augalo: iš pradžių jį gerai palaistykite ir tik tuomet pilkite tiek trąšų tirpalo, kad visas substratas permirktų, arba įstatykite vazoną į trąšų tirpalo vonelę. Po tręšimo stebėkite, kad substratas visiškai neišdžiūtų, dar apydrėgnį jį palaistykite švariu vandeniu, kad būtų nuplautos visos nepanaudotos tirpalo druskos".
Papildyta:
QUOTE(borjomi @ 2009 12 09, 20:18)
o argi saknys, kurios buna substrate, skiriasi nuo oriniu saknu? as visalaik maniau, kad jos skiriasi tik tuo, kad vienos auga i virsu (ore), o kitos zemyn... Ar labai blogai padariau, kad persodindama savo orchideja dali jos oriniu saknu patalpinau i vazoneli, t.y. paverciau saknimis. Man dabar persodint is naujo ja? nebesuprantu  g.gif

Orinės ir esančios vazone šaknys skiriasi. Tiesa, nebepamenu kuo blush2.gif Štai radau viename puslapyje šiek tiek informacijos: "Persodinant reikia ypač saugoti orines šaknis, jų neužkasti, o palikti virš substrato." smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Indraja: 09 gruodžio 2009 - 20:45