Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

Sveikos visos 4u.gif

Mano orchytes uzpuole balti vabaliukai, siandien eisiu purksti su Actara. Bet vat dabar pamasciau, o kaip del ziedu? Jie juk jautrus vandeniui, nukris jei nupurksiu. O jei nepurksiu, tai tie padarai gali persikelti gyventi ant ju, kur Actaros nepapuls g.gif labai noriu ziedus issaugoti, nes ir ju daug ir daug nauju pumpuriuku doh.gif kaip kitos darete, kai tokia beda uzpuole?
As karta jau esu purskusi Actara, bet viskas buvo kur kas paprasciau, nes nebuvo ziedu.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2009 12 09, 08:27)
Sveikos,
turiu ir as orchideja,man jos labai patinka.  wub.gif Noriu paklausti ar galima dabar ja persodinti i didesni vazona( pirktiniame auga),nes buvo daug ziedu,o dabar jau liko tik 2,tai galvoju kai nebus ziedu gal galima persodinti?  g.gif  blush2.gif

pritariu tinai, persodink jei reikia, t.y. jei sieneles zaliuoja, ar itari puvancias saknis, ar labai jau anksta gelytei 4u.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2009 12 09, 11:15)
Sveikos visos  4u.gif

Mano orchytes uzpuole balti vabaliukai, siandien eisiu purksti su Actara. Bet vat dabar pamasciau, o kaip del ziedu? Jie juk jautrus vandeniui, nukris jei nupurksiu. O jei nepurksiu, tai tie padarai gali persikelti gyventi ant ju, kur Actaros nepapuls  g.gif labai noriu ziedus issaugoti, nes ir ju daug ir daug nauju pumpuriuku  doh.gif kaip kitos darete, kai tokia beda uzpuole?
As karta jau esu purskusi Actara, bet viskas buvo kur kas paprasciau, nes nebuvo ziedu.

tai pagalvok kas tau svarbiau issaugoti gele ar ziedus ir nuspresk smile.gif
Atsakyti
Merginos, patarkit g.gif reikalinga skubi pagalba...
ka daryti jeigu persodinant nukarpiau visas saknis, liko tik viena, na ir dvi orines, kt buvo minkstos, negrazios verysad.gif lapu yra bene 6, grazus. gelyte nebezydi... Ar su ta viena saknimi sodinti i ekstra substrata? ar ka daryti? pirmusyk toks pas mane atvejis g.gif
beje, jeigu saknis ne zalia o i gelsva, taciau paspaudinejau - ne minksta, ar ja salint? g.gif gelyte tik ana savaite pas mane papuole unsure.gif
nukarpytas vietas cinamonu pabarsciau
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2009 12 09, 15:13)
Merginos, patarkit g.gif  reikalinga skubi pagalba...
ka daryti jeigu persodinant nukarpiau visas saknis, liko tik viena, na ir dvi orines, kt buvo minkstos, negrazios  verysad.gif  lapu yra bene 6, grazus. gelyte nebezydi... Ar su ta viena saknimi sodinti i ekstra substrata? ar ka daryti? pirmusyk toks pas mane atvejis g.gif 
beje, jeigu saknis ne zalia o i gelsva, taciau paspaudinejau - ne minksta, ar ja salint?  g.gif  gelyte tik ana savaite pas mane papuole unsure.gif

jeigu turi galimybe, idek nuotrauka. tikrai greiciau gausi atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2009 12 09, 11:15)
Sveikos visos  4u.gif

Mano orchytes uzpuole balti vabaliukai, siandien eisiu purksti su Actara. Bet vat dabar pamasciau, o kaip del ziedu? Jie juk jautrus vandeniui, nukris jei nupurksiu. O jei nepurksiu, tai tie padarai gali persikelti gyventi ant ju, kur Actaros nepapuls  g.gif labai noriu ziedus issaugoti, nes ir ju daug ir daug nauju pumpuriuku  doh.gif kaip kitos darete, kai tokia beda uzpuole?

Dar kartą noriu priminti Actara veikimo principą 4u.gif Tai yra sisteminio poveikio insekticidas, užnuodijantis patį augalą, kenkėjai besimaitindami tokio augalo sultimis nusinuodija. Kontaktinio veikimo insekticidai, siekiant parazitų sunaikinimo, turi pakliūti ant vabaliuko tiesiogiai, todėl naudojami purškiant, o sisteminiu insekticidu net nebūtina purkšti, juo galima laistyti, ir visos augalo dalys porai savaičių tiesiog tampa nuodingos mirksiukas.gif Darykit išvadas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2009 12 09, 13:13)
ka daryti jeigu persodinant nukarpiau visas saknis, liko tik viena, na ir dvi orines, kt buvo minkstos, negrazios  verysad.gif  lapu yra bene 6, grazus. gelyte nebezydi... Ar su ta viena saknimi sodinti i ekstra substrata? ar ka daryti? pirmusyk toks pas mane atvejis g.gif 
beje, jeigu saknis ne zalia o i gelsva, taciau paspaudinejau - ne minksta, ar ja salint?  g.gif  gelyte tik ana savaite pas mane papuole unsure.gif

saknis ne zalia, todel,kad buvo vazonelio viduje ir negavo sviesos, jei ji ne minksta tai ir nesupuvusi. Manau reikia reanimuoti.
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2009 12 09, 13:13)
beje, jeigu saknis ne zalia o i gelsva, taciau paspaudinejau - ne minksta, ar ja salint?  g.gif 

Gelsva kieta šaknis yra sveika, tiesiog ji per substratą negavusi šviesos mirksiukas.gif
Atsakyti
Einu nufotografuosiu, tuoj...
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2009 12 09, 14:13)

sodink į substratą o paviršių apdėk kiminais - kiminai sulaikys drėgmę vazono viduje. Dažniau papurkšt ant lapų reiks, nes lapų daug, o šaknų mažai ...

šaknis geltona, nes buvo vazono gilumoj, negavo šviesos ir liko tokios spalvos, Jei ji kieta, standi, nereikia jos šalinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 09 gruodžio 2009 - 13:25
As irgi sodinciau, i reanimatoriu nedeciau, jei kelias saknis turi.
Atsakyti
Nu vat, ne viena pasirodo 3 saknys kurias dar galima palikti ir dvi orines. Tai ar reikia reanimuoti ar sodinti ar ka daryt? o ir reanimuot nemoku, rusiskai skaityt irgi ne verysad.gif
user posted image

user posted image

ar kas matosi?
Papildyta:
siaubas kaip irmaja foto istase, atsiprasau doh.gif
Atsakyti