Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Kurmelis @ 2009 10 29, 12:03)
O taaaaaip, būna, kad net šonuose būna, vazone negali užsilaikyti vandens, kai palieji, pakraipyk, kad išbėgtų visas vanduo mirksiukas.gif

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kadaryti @ 2009 10 29, 10:21)
Sveiki 4u.gif
Gal kas patars man - labai labai svajoju apie grazu ir dideli Cimbi, tik prisiskaiciau, kad jie megsta saltoka aplinka, pas mane namie dregme yra pakankama, taciu salciau nei 18 laipsniu nakti nebuna, labai retais atvejais, jei labai vejuota ir salta lauke nakti nukrenta temperatura iki 15-16 laipsniu. Taciau diena min 18 laipsniu, o kai pasildom namus tai ir iki 25 laipsniu pakyla ax.gif  Ar jis pas mane augs? Ar jam butinai arti lango reikia buti? 4u.gif

augti tai gal ir augs, bet ziedai kazin ar formuosis g.gif reiktu bandyti, eksperimentuoti, rudeni ilgiau lauke palaikyti, gal prasimustu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 10 27, 21:01)
As manyciau, kad dregmes truksta. Arba mazai laistoma, arba puvinys isimetes ir negali augaliukas pasisavinti vandenuko unsure.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 10 29, 14:02)
augti tai gal ir augs, bet ziedai kazin ar formuosis  g.gif reiktu bandyti, eksperimentuoti, rudeni ilgiau lauke palaikyti, gal prasimustu? g.gif

Na vat ir as abejoju g.gif Vis pasvajodama pro juos praeinu, tiek ir lieka svajone verysad.gif
Atsakyti
mano viena orhideja turi 2 katik nuzydejusius stiebus ant kuriu augina pumpurus po kelis bet leidzia ir dar viena nauja stieba ar jei neperdaug tu stiebu?
Atsakyti
QUOTE(boruziukas1 @ 2009 10 30, 08:12)
mano viena orhideja turi 2 katik nuzydejusius stiebus ant kuriu augina pumpurus po kelis bet leidzia ir dar viena nauja stieba ar jei neperdaug tu stiebu?

Nu jei jau yra pumpuriukai, negi dabar imsi ir nukirpsi ax.gif Man širdis neleistų unsure.gif schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes, turiu problemele su savo orchideja. Jos lapai vysta, ziedai irgi iskart nuvyto kai tik gavau ja dovanu(tiesa, gavau jau irgi ne pacios geriausios bukles). Saknu vazonelyje nematau visai, tad nezinau kokia situacija ten. Orines saknys trys normalios o viena sudziuvus. Kaip manot ar padetu persodinimas, ar galima dabar ja butu persodinti, kaip su ja elgtis? Nieko nezinau, tai pirmoji orchideja mano gyvenime, nors jomis labai zaviuosi blush2.gif Jei ja persodinti tai ka daryti su tuo ziedu koteliu? nukirpti? Nes jis irgi toks sudziuves jau visas geltonas. Oi ir geda ir graudu del gelytes cray.gif
Atsakyti
SOS!Ilgai džiaugiausi savo gražuole, bet prieš dvi savaites ji pabaigė žydėti, o dabar dar ir gana staigiai pagelto jos žiedkotis. Atidžiai apžiūrėjusi šaknis,pamačiau kažkokius mažus baltus vabalėlius ant jų. Žinau,kad tai nėra gerai,tad skubiai išėmiau iš vazono ir...nebežinau,ką daryti,nes žemės orchidėjoms dabar tikrai niekur negausiu,kadangi esu toli nuo miesto ir palikta be transporto... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(doviem @ 2009 10 30, 12:27)
Sveikutes, turiu problemele su savo orchideja. Jos lapai vysta, ziedai irgi iskart nuvyto kai tik gavau ja dovanu(tiesa, gavau jau irgi ne pacios geriausios bukles). Saknu vazonelyje nematau visai, tad nezinau kokia situacija ten. Orines saknys trys normalios o viena sudziuvus. Kaip manot ar padetu persodinimas, ar galima dabar ja butu persodinti, kaip su ja elgtis? Nieko nezinau, tai pirmoji orchideja mano gyvenime, nors jomis labai zaviuosi  blush2.gif Jei ja persodinti tai ka daryti su tuo ziedu koteliu? nukirpti? Nes jis irgi toks sudziuves jau visas geltonas. Oi ir geda ir graudu del gelytes  cray.gif

butina saknu revizija, traukit gele is vazono, nupuvusias saknis (tamsias ir minkstas) nukirpti, apiberstyti nukirpta vieta cinamonu, ir persodinti i extra substrata, kuri galima rasti kiekvienoj maximos XX arba XXX, po persodinimo minimum savaite nelaistyti. ziedkocius nukirpti.

QUOTE(Arktos @ 2009 10 30, 13:40)
SOS!Ilgai džiaugiausi savo gražuole, bet prieš dvi savaites ji pabaigė žydėti, o dabar dar ir gana staigiai pagelto jos žiedkotis. Atidžiai apžiūrėjusi šaknis,pamačiau kažkokius mažus baltus vabalėlius ant jų. Žinau,kad tai nėra gerai,tad skubiai išėmiau iš vazono ir...nebežinau,ką daryti,nes žemės orchidėjoms dabar tikrai niekur negausiu,kadangi esu toli nuo miesto ir palikta be transporto... verysad.gif

nesuprantu kam reikejo traukti is vazono? g.gif jeigu ziedai nuzydejo, naturalu kad ziedkotis nugelsta, del to geles nereikia traukti lauk is vazonio, jeigu saknu bukle gera, kiskit atgal i ta substrata kol nusipirksit tinkamo
Atsakyti
Sveikos merginos.Priimkit ir mane i savo buri.As ir namie auginu orhideja-Falenopsis.Kol kas ji pas men auga graziai, saknys zalios, grazios ir zydi graziai. Kada nors imesiu foto. 4u.gif
Atsakyti
O ar galima persodinti orchidėją kada ji jau leidžia naują žiedstiebį g.gif Negalvojau kad maniškė jau ką išleist todėl nepersodinau,o dabar apžiūrėjau,kad išleidusi naują žiedstiebį ir viršuje nelabai gražios šaknys jos ,tokios padžiūvę g.gif
Atsakyti
QUOTE(boruziukas1 @ 2009 10 30, 09:12)

taigi gerai, kuo daugiau stiebu - tuo daugiau akuciu, is kuriu gali tiketis nauju sakeliu ir ziedu. Nebent tau labai negraziai atrodo tie steibai arba jie dziusta, tada nukirpk ir lauk, kol nauja ziedstiebi isleis. Beje, tada ziedu lauksi ilgiau, nes dazniausiai greiciau zydi is senuju ziedstiebiu. Nors irgi ne absoliuti taisykle, nes dabar pas mane yra phal. su dviem ziedstiebiais ir leidzia visiskai nauja is apacios - bet as ju nei vieno tikrai nekirpsiu.
Papildyta:
QUOTE(Nerikikė @ 2009 10 30, 14:58)
O ar galima persodinti orchidėją kada ji jau leidžia naują žiedstiebį  g.gif Negalvojau kad maniškė jau ką išleist todėl nepersodinau,o dabar apžiūrėjau,kad išleidusi naują žiedstiebį ir viršuje nelabai gražios šaknys jos ,tokios padžiūvę  g.gif

orchideju is vis nereikia persodineti, nebent sukrites substratas, puna saknys ir jas reikia sutvarkyti, arba visiskai netelpa saknys (kas buna retai, nes dazniausiai cia tik musu ismislas, kad saknims erdves truksta). orines saknys namu salygomis daznai buna padziuvusios - nieko cia baisaus. jeigu nori pazaisti, gali papildomai drekinti aplinka aplink gele. Apie tai jau buvo diskutuota ansktesnese temose, todel nebesikartosiu.
Atsakyti