Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

Gal pasikartosiu su klausimu, bet visos temos neskaičiau 4u.gif

Patarkit blush2.gif Mano trys orchidėjos sugalvojo žydėti, sparčiai leidžia žiedstiebius, ar man dabar jas tręšti, ar palikti kaip buvę?

Dėkui atsakiusioms rolleyes.gif
Atsakyti
Kai kas laikosi teorijos, kad tresimas pagreitina perzydejima, bet man praktikoj si teorija nepasitvirtino. Tresiu reguliariai tiek zydincias, tiek nezydincias. Zydi pakankamai ilgai, kartais net atrodo jog uzsikonservavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(s!ma @ 2009 12 04, 16:30)
Gal pasikartosiu su klausimu, bet visos temos neskaičiau  4u.gif

Patarkit  blush2.gif  Mano trys orchidėjos sugalvojo žydėti, sparčiai leidžia žiedstiebius, ar man dabar jas tręšti, ar palikti kaip buvę?

Dėkui atsakiusioms  rolleyes.gif

as taip pat pritariu Tinai, nes nepastebejau jog perzydetu greiciau... taciau tavo atveju, jei isvis nesi pries tai tresusi ir ji dabar auginasi ziedstiebi, galbut nereiketu pradeti tresti g.gif
Atsakyti
Labas mergaites smile.gif
Mano gelytes, kai pasalinau "apgrybejusius" lapus, jauciasi puikiai. Purskiau su chemikalais (nepamenu pavadinimo, bet cia radau patarima) , stebiu toliau, ar kur neislys dar koks uzsilikes "grybas" (tfu tfu tfu) ACIU JUMS UZ PATARIMUS IR PADRASINIMA aciuks.gif
Minejau, kad daugelio orchideju lapu apacios aplipe permatomais laseliais. Kazkur skaiciau, kad taip jos neva vilioja vabzdzius (bet jei taip, tai tai butu ant ziedu tie laseliai?) , kitur uzmaciau, kad gali buti kenkejai, nematomi plika akimi. Niekas is orchideju augintoju nesureagavo, tai nepergyvenau labai ir stebejau toliau. Dar po kiek laiko eme matytis ant lapu apaciu mazulyciai rudi taskeliai, lyg butu issiurbtos sultys. Cia griebiausi "liaudies" medicinos: i stikline silto vandens imerkiau 5 cigaretes be filtro, para palaikiau ir su vatos tamponeliu nuplioviau lapu apacias. Laseliai dingo, demeliu nebesiranda, geles laikos gerai (nuploviau pries 6 dienas). Tikiuosi jokiu blogumu jau nebepasimatys ax.gif Beje, siemet jos mane laaabai dziugina wub.gif po 1.5 metu nezydejimo, visos pusmeti atgal suzydo, dabar bebaigia zydet, taciau visos leidzia po 2-3 naujus ziedstiebius tongue.gif wub.gif esu apsipatenkinus nerealiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa 131 @ 2009 12 06, 21:05)
Labas mergaites  smile.gif 
Mano gelytes, kai pasalinau "apgrybejusius" lapus, jauciasi puikiai. Purskiau su chemikalais (nepamenu pavadinimo, bet cia radau patarima) , stebiu toliau, ar kur neislys dar koks uzsilikes "grybas" (tfu tfu tfu) ACIU JUMS UZ PATARIMUS IR PADRASINIMA  aciuks.gif
Minejau, kad daugelio orchideju lapu apacios aplipe permatomais laseliais. Kazkur skaiciau, kad taip jos neva vilioja vabzdzius (bet jei taip, tai tai butu ant ziedu tie laseliai?) , kitur uzmaciau, kad gali buti kenkejai, nematomi plika akimi. Niekas is orchideju augintoju nesureagavo, tai nepergyvenau labai ir stebejau toliau. Dar po kiek laiko eme matytis ant lapu apaciu mazulyciai rudi taskeliai, lyg butu issiurbtos sultys. Cia griebiausi "liaudies" medicinos: i stikline silto vandens imerkiau 5 cigaretes be filtro, para palaikiau ir su vatos tamponeliu nuplioviau lapu apacias. Laseliai dingo, demeliu nebesiranda, geles laikos gerai (nuploviau pries 6 dienas). Tikiuosi jokiu blogumu jau nebepasimatys  ax.gif  Beje, siemet jos mane laaabai dziugina  wub.gif  po 1.5 metu nezydejimo, visos pusmeti atgal suzydo, dabar bebaigia zydet, taciau visos leidzia po 2-3 naujus ziedstiebius  tongue.gif  wub.gif  esu apsipatenkinus nerealiai  thumbup.gif

na va kaip saunu thumbup.gif greit sulauksit daug ziedeliu, sitiek ziedstiebiu lenda, liuks thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Labai reikia patarimo blush2.gif Turiu dvi gražuoles orchidėjas, bet nemoku tinkamai jų prižiūrėti.. Nežinau ar perlaistau, ar nedalaistau, nes šaknys va kokios pasidarė.. Gal galite pasakyti, ką ne taip darau - ar per daug drėgmės, ar per mažai?
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2009 12 07, 21:47)
Sveikutės 4u.gif

Labai reikia patarimo blush2.gif  Turiu dvi gražuoles orchidėjas, bet nemoku tinkamai jų prižiūrėti.. Nežinau ar perlaistau, ar nedalaistau, nes šaknys va kokios pasidarė.. Gal galite pasakyti, ką ne taip darau - ar per daug drėgmės, ar per mažai?

sveika 4u.gif
o kas kiek laiko laistai jas? ar tresiate ir kaip daznai? man kazkodel atrodo tos rudos saknys, kaip nudegintos trasu g.gif ar jos minkstos? jei minkstos, tai supuve reiskias, o taip atsitinka nuo per didelio dregmes kiekio 4u.gif sulaukus jusu atsakymo, taps aiskiau smile.gif
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad jos trasomis nudegintos.
Atsakyti
Nudegintos trasu manau.
Atsakyti
Isduokit paslapti ar katlejos daug reiklesnes uz phalaenopsius?
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą. Tai va, sukrauna vis mano phalenopsiai pumpurus, bet kažkaip iki žydėjimo neištempia. Va ir dabar, pumpurų pilna, ale pusė tokių jau ir susisukusių. Ką daryt? Kaip juos "subrandint" žydėjimui? Ką ne taip darau? O ir pražysta - tai nežydi taip, kaip tik nupirkus iš pardės (po pusę metų). O kelios savaitės ir viskas - viso gero.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 12 08, 10:36)
Isduokit paslapti ar katlejos daug reiklesnes uz phalaenopsius?

Reiklesnės šviesos kiekiui mirksiukas.gif
Atsakyti