Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

gali nukirpti,is ju vistiek realios naudos augalui nera,jei jos supuvusios
Atsakyti
Mergaitės prašau Jūsų patarimo. rolleyes.gif Mano gėlytė stovi ant palangės.Visada augo ir žiedus krovė,o dabar išleido net trys žiedkočius,vienas net žiedus sukrovė.O po kiek laiko,žiedukai pradėjo geltonuoti ir kristi.Kas galėjo pakenkti,gal peršalta??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2009 12 03, 10:36)
Mergaitės prašau Jūsų patarimo. rolleyes.gif Mano gėlytė stovi ant palangės.Visada augo ir žiedus krovė,o dabar išleido net trys žiedkočius,vienas net žiedus sukrovė.O po kiek laiko,žiedukai pradėjo geltonuoti ir kristi.Kas galėjo pakenkti,gal peršalta??? g.gif

pas mane pumpurai dziuti pradejo tu orchideju, kurios stovi virs radiatoriu ir islinde uz palanges ribu. Pasistengiau perstatyti kitaip ir kol kas nieko. Bet siaip bent jau pas mus oras namie per sausas doh.gif Reiks turbut drekintuva jungt.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 11 10, 09:16)
kaip bebūtų gaila - pjauti puvinį,išoperuoti gėlę, barstyti operacijos vietą cinamonu, laikyi sausai ir šiltai. Ką su žiedkočiu daryti, gal kitos patars, aš manau, kad reikia jį nupjauti, kitaip tai bus paskutinis gėlės žydėjimas...
Ateityje, jei pasveiks, ji turėtų susilaukti vakučių - mano dvi nelaimėlės su vaikučiais sėdi  ax.gif
Tai beveik retorinis klausimas  biggrin.gif  Patyrusios orchidėjų augintojos kartais taip pat graužiasi, kodėl kai kurios orchytės virsta "salotomis" - žiedų anei kvapo.
Bet tai nuspręsti turi pati gėlė, kada jai geriau žydėti  mirksiukas.gif
Žiedų krovimą skatina dienos - nakties temperatūrų skirtumas (palanku vasarą laikyti balkone atitinkamoje temperatūroje), trąšos su fosforu. Atsargiai - trokšdami žiedų žmogučiai pradeda intensyviai tręšti orchidėjas! Bet tas intensyvumas nėra gerai (pas kai ką ir netręštos žydi).
Svarbu, augalas sveikas, šaknys gražios, o kada jau žydės, tada  drinks_cheers.gif
(ir aš porą salotų auginu, kantrybė trūksta, bet ką su jomis padarysi, lauki ir tiek).

Patarimas ne į temą - nusipirkti kitą žydinčią orchidėją ar dvi ir ateiti į kitą gyrimosi ir pirkimo temą biggrin.gif

as it ruriu broblemele ... mano orchideja neturi net ziedkocio. nuzydejo gal pries metus daugiau, nugelto, vyto. tada s juos nupjoviau. maniau ataugs nauji bet metai praejo ir vis niekas neauga.o lapai labai dideli, saknys taip pat grazios. ar man tiketis ziedų ar jau nebe...?
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2009 12 03, 10:36)

QUOTE(saintlina @ 2009 12 03, 10:49)
pas mane pumpurai dziuti pradejo tu orchideju, kurios stovi virs radiatoriu ir islinde uz palanges ribu. Pasistengiau perstatyti kitaip ir kol kas nieko. Bet siaip bent jau pas mus oras namie per sausas  doh.gif  Reiks turbut drekintuva jungt.

Pas mane vienas ziedkotis falenopsio pradejo augt vasaros pabaigoje, bet paskui atejo ruduo, atsalo ir jo augimas sustojo verysad.gif Paskui kai pajunge sildyma, pajudejo is vietos, bet nebeuzaugo toks kaip kiti sitos gelytes ziedkociai doh.gif Ir isleido ne sakas, o tik du pumpurelius doh.gif is kuriu vienas kaip tik sudziuvo ir nukrito taip ir neissiskleides verysad.gif
Bet as tai nurasiau tam kad sviesos gelytei truksta unsure.gif Bet gal ir per sausa g.gif
Atsakyti
QUOTE(_shopoholic @ 2009 12 03, 11:10)
as it ruriu broblemele ... mano orchideja neturi net ziedkocio. nuzydejo gal pries  metus daugiau, nugelto, vyto. tada s juos nupjoviau. maniau ataugs nauji bet metai praejo ir vis niekas neauga.o lapai labai dideli, saknys taip pat grazios. ar man tiketis ziedų ar jau nebe...?

Tikrai zydes, dar kaupiasi.
Atsakyti
Oi kaip gerasi kad yra kur pasiskaityti. Nors vistik ko reik surasti reik dviejų naktų..ir tai neaišku.. Vnž, aš visiška naujokė, tiesiog įgyvwendinau savo seną norą ir nusiopirkau, dabar vaikštau aplint ir nežinau ką daryt, paprastai užtenka augalą paliest ir žinau ko reikia, o šitos nejaučiu, matyt labai ne mūsų klimato augalas.. Tai va nužydėjo, tvarkingi stiebai, skaičiau kad filenopsio stiebai pastoviai augantys (?), viršuj šaknys buvo visiškai sudžiūvusios, tai neiškenčiau ir nukarpiau(nu bet ir kietumas!), vazone viskas man gerai atrodo, kartais padarau vonelę, taip ir gyvenam, ką dar suja daryt? Pprotinkit kada persodint ar dar ką suja daryt reikia? (oi vis trašų nenusiperku)
Atsakyti
Pageltonavo visas orchidėjos kotas ir pasidarė kietas- ar imanoma dar išgelbėti gėlę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(prokurotaite @ 2009 12 03, 20:05)
Pageltonavo visas orchidėjos kotas ir pasidarė kietas- ar imanoma dar išgelbėti gėlę?  g.gif

Ta prasme, žiedstiebis? Bet kažkada ji turi nužydėti biggrin.gif negi visą gyvenimą žydės biggrin.gif dabar bereikia ją mylėti, nepermylėti ir kantriai laukti 3-12 mėn. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Melynakrauje @ 2009 12 03, 15:53)
Oi kaip gerasi kad yra kur pasiskaityti. Nors vistik ko reik surasti reik dviejų naktų..ir tai neaišku.. Vnž, aš visiška naujokė, tiesiog įgyvwendinau savo seną norą ir nusiopirkau, dabar vaikštau aplint ir nežinau ką daryt, paprastai užtenka augalą paliest ir žinau ko reikia, o šitos nejaučiu, matyt labai ne mūsų klimato augalas.. Tai va nužydėjo, tvarkingi stiebai, skaičiau kad filenopsio stiebai pastoviai augantys (?), viršuj šaknys buvo visiškai sudžiūvusios, tai neiškenčiau ir nukarpiau(nu bet ir kietumas!), vazone  viskas man gerai atrodo, kartais padarau vonelę, taip ir gyvenam, ką dar suja daryt? Pprotinkit  kada persodint ar dar ką suja daryt reikia? (oi vis trašų nenusiperku)

saknu karpyti nereiketu, tikrai nudziuvusios saknys nera kietos...ziedstiebiai nera pastoviai augantys, taciau is nepanaudotu/mieganciu akuciu gali isleisti atsakele, sukrauti naujus pumpurus, taciau naujas ziedstiebis buna produktyvesnis.
Atsakyti
QUOTE(prokurotaite @ 2009 12 03, 19:05)
Pageltonavo visas orchidėjos kotas ir pasidarė kietas- ar imanoma dar išgelbėti gėlę?  g.gif

Ziedstiebis turbut smile.gif tiesiog reikia ji nukirpti.
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 12 03, 21:38)
saknu karpyti nereiketu, tikrai nudziuvusios saknys nera kietos...ziedstiebiai nera pastoviai augantys, taciau is nepanaudotu/mieganciu akuciu gali isleisti atsakele, sukrauti naujus pumpurus, taciau naujas ziedstiebis buna produktyvesnis.

Tai negerai padariau?.. g.gif Bet jos buvo visiškai sausos todėl ir tokios kietos kad visai stagaras, tai pagalvojau juk vistiek iš jų jokios naudos, tikrai visai negyvos buvo.. ax.gif Aga aišku kitų žiedų po metų.. kad tik sugebėčiau rūpintis.. Žodžiu tegu stiebai būna, nukirpt nereikia?
Atsakyti