QUOTE(zundyte @ 2009 11 29, 21:58)
,viena pradėjo leist žiedkotį,bet kaip sustojo prieš mėnesį jis augęs taip ir stovi toks pypsikas gal 3mm ilgio,tręšiu kas dvi savaites,dabar žiemą tik kas dvi savaites ir laistau,nes kas savaitę man atrodo per dažnai ,šaknys lyg normalios matosi per vazoną ,ko jai trūksta,nesuprantu? Gal netrešt? ir dar norėjau paklaust ,jei dabar nežydi ,tai gal man persodint jas visas,nepersodinau ,nes kažkur skaičiau ,kad reikia persodinėt kas dveji metai ,
Iš patirties galiu pasakyti, kad žiedkotis jei nustojo augęs, tai dėl to, kad pasikeitė augimo sąlygos t.y. buvo pernešta į kitą vietą arba per šalta.
Pas mane vienais metais buvo taip, tai žiedkotis ir nebeaugo ir tiesiog nudžiuvo
Šiais metais net trys mano orchidėjos intensyviai leido žiedkočius ir orui atšalus, pastebėjau, kad sustojo augimas, norėdama išgelbėti žiedus pernešiau ant daug šiltesnės palangės ir gėlytės sėkmingai vėl pradėjo augti ir jua džiaugiuosiu žiedeliais
Dėl persodinimo - geriausia persodinti pavasarį, kai nežydi. O šiaip - aš praeitais metais persodinau gruodžio mėnesį dvi orchidėjas ir jau vasarą sėkmingai sulaukiau žiedų ir naujų šaknų