Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(zundyte @ 2009 11 29, 21:58)
,viena pradėjo leist žiedkotį,bet kaip sustojo prieš mėnesį jis augęs taip ir stovi toks pypsikas gal 3mm ilgio,tręšiu kas dvi savaites,dabar žiemą tik kas dvi savaites ir laistau,nes kas savaitę man atrodo per dažnai ,šaknys lyg normalios matosi per vazoną ,ko jai trūksta,nesuprantu? Gal netrešt? ir dar norėjau paklaust ,jei dabar nežydi ,tai gal man persodint jas visas,nepersodinau ,nes kažkur skaičiau ,kad reikia persodinėt kas dveji metai ,

Iš patirties galiu pasakyti, kad žiedkotis jei nustojo augęs, tai dėl to, kad pasikeitė augimo sąlygos t.y. buvo pernešta į kitą vietą arba per šalta.
Pas mane vienais metais buvo taip, tai žiedkotis ir nebeaugo ir tiesiog nudžiuvo verysad.gif
Šiais metais net trys mano orchidėjos intensyviai leido žiedkočius ir orui atšalus, pastebėjau, kad sustojo augimas, norėdama išgelbėti žiedus pernešiau ant daug šiltesnės palangės ir gėlytės sėkmingai vėl pradėjo augti ir jua džiaugiuosiu žiedeliais ax.gif
Dėl persodinimo - geriausia persodinti pavasarį, kai nežydi. O šiaip - aš praeitais metais persodinau gruodžio mėnesį dvi orchidėjas ir jau vasarą sėkmingai sulaukiau žiedų ir naujų šaknų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kadaryti @ 2009 11 30, 15:39)
Iš patirties galiu pasakyti, kad žiedkotis jei nustojo augęs, tai dėl to, kad pasikeitė augimo sąlygos t.y. buvo pernešta į kitą vietą arba per šalta.
Pas mane vienais metais buvo taip, tai žiedkotis ir nebeaugo ir tiesiog nudžiuvo verysad.gif
Šiais metais net trys mano orchidėjos intensyviai leido žiedkočius ir orui atšalus, pastebėjau, kad sustojo augimas, norėdama išgelbėti žiedus pernešiau ant daug šiltesnės palangės ir gėlytės sėkmingai vėl pradėjo augti ir jua džiaugiuosiu žiedeliais ax.gif
Dėl persodinimo - geriausia persodinti pavasarį, kai nežydi. O šiaip - aš praeitais metais persodinau gruodžio mėnesį dvi orchidėjas ir jau vasarą sėkmingai sulaukiau žiedų ir naujų šaknų mirksiukas.gif

ačiū už atsakymą,o tam žiedkočiui nebent nebepatiko ,kad šviesos mažai ,,nes kaip stovėjo toje pačioje vietoje ,taip ir stovi ,kambaryje šilta,tai sakau gal tik šviesos per maža ,diena trumpa,vasarą puikiausiai žydėjo ,jau trečia kartą net ,galvojau bus dar ir ketvirtas ,ir nebeauga tas žiedkotis ,bet jis žalias,vos vos prapjovęs tą lapų skrotelę ,tik nei pirmyn nei atgal g.gif ,na lauksiu toliau kas čia bus...
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2009 11 30, 16:34)
ačiū už atsakymą,o tam žiedkočiui nebent nebepatiko ,kad šviesos mažai ,,nes kaip stovėjo toje pačioje vietoje ,taip ir stovi ,kambaryje šilta,tai sakau gal tik šviesos per maža ,diena trumpa,vasarą puikiausiai žydėjo ,jau trečia kartą net ,galvojau bus dar ir ketvirtas ,ir nebeauga tas žiedkotis ,bet jis žalias,vos vos prapjovęs tą lapų skrotelę ,tik nei pirmyn nei atgal g.gif ,na lauksiu toliau kas čia bus...

jei jau ilgai nebeauga tai ir nebeuzaugs, reikia stengtis, kai gele pradeda auginti ziedstiebi nekeisti buvusiu salygu.
Atsakyti
QUOTE(Nikolle @ 2009 11 29, 18:37)

Girdėjau kad negalima žydinčių trešti, bet nežinau kodėl?

Neseniai kazkuri parase, kad tresimas spartina augalo procesus. Tad jei jau sukrauti ziedukai, nereikia sito proceso spartinti, kad greiciau nuvystu biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 11 30, 16:36)
jei jau ilgai nebeauga tai ir nebeuzaugs, reikia stengtis, kai gele pradeda auginti ziedstiebi nekeisti buvusiu salygu.

tai aš nieko ir nekeičiau ,bet vistiek sustojo augęs blush2.gif ,va pasirodysim,ten viena šaknelė į viršų auga o i šoną toks žalias smailas ,tai man kaip žiedkotis atrodo
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zundyte: 30 lapkričio 2009 - 19:16
QUOTE(zundyte @ 2009 11 30, 19:06)
tai aš nieko ir nekeičiau ,bet vistiek sustojo augęs blush2.gif ,va pasirodysim,ten viena šaknelė į viršų auga o i šoną toks žalias smailas ,tai man kaip žiedkotis atrodo
user posted image

na kiek is foto gsliu spresti,mano manymu cia ziedstiebis.
Atsakyti
O man tai ten realiai neina iziret ziedkotis ar ne ziedkotis unsure.gif
Atsakyti
O pas mane dabar tokia problema. Orchidejai nupuvo visos saknys, bekarpydama pastebejau vabaliukus substrate. Neturedama kito substrato laikinai ja uzdejau ant kitos orchidejos substrato. Ir staigiai ji pradejo leisti nauja ziedkoti. Taciau lapai tapo siek tiek susirauksleje. Gal ja reiketu papildomai apipurksti vandeniu? Nes saknu nera tik pora oriniu.
Atsakyti
QUOTE(darbsti @ 2009 11 30, 23:10)
Ir staigiai ji pradejo leisti nauja ziedkoti. Taciau lapai tapo siek tiek susirauksleje. Gal ja reiketu papildomai apipurksti vandeniu? Nes saknu nera tik pora oriniu.

džiaugsmo mažai, paskutines jėgas atiduoda žiedkočio auginimui, vėliau bijau prognozuoti, bet, jei neaugs šaknys, likimas ne koks.., esu turėjus tokį praradimą.., bet gal Jums pasiseks mirksiukas.gif
Gal neverta gėliuko aukoti dėl vienkartinio paskutinio žydėjimo, nes po jo, tikrai neatsigaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 01 gruodžio 2009 - 09:17
QUOTE(darbsti @ 2009 11 30, 23:10)
O pas mane dabar tokia problema. Orchidejai nupuvo visos saknys, bekarpydama pastebejau vabaliukus substrate. Neturedama kito substrato laikinai ja uzdejau ant kitos orchidejos substrato. Ir staigiai ji pradejo leisti nauja ziedkoti. Taciau lapai tapo siek tiek susirauksleje. Gal ja reiketu papildomai apipurksti vandeniu? Nes saknu nera tik pora oriniu.

manau paaugus ziedstiebiui,reiktu ji salint,kai jau bus imanoma...kitaip ji augins ziedus o saknys neaugs..ir bus amen verysad.gif
jegu ir ziedui ir saknim nebus
Atsakyti
Prašom užsukti čia Slyvutės 33 postą paskaityti, žinių perdaug nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif

Turiu toki klausima. Gavau dovanu nauja orchideja, taciau jos kai kurios isorines saknys yra sudziuvusios ir visai minkstos. Vazonelyje saknys zalios, nenupuvusios. Ar galima tas isorines apdziuvusias saknis nukirpit, ar palikti taip kaip yra?
Atsakyti