Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

labai gražus tie vazonai bet kaina doh.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif

noriu pasitarti del orchidejos persodinimo. siuo metu ji zydi, taciau saknys ryskiai nebetelpa vazonelyje - tiesiog dygsta i virsu ir lenda pro vazonelio skylutes apcioje doh.gif kol nezydejo, rodos, kad viskas ten tilpo, o db pagal rekomendacijas persodinti nerekomenduojama. gal kuriai teko persodinti zydint orchidejai? ar geriau nerizikuoti? buciau dekinga uz patarimus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingina @ 2009 11 27, 11:06)
siuo metu ji zydi, taciau saknys ryskiai nebetelpa vazonelyje -

prarasi žiedus, o kol prigis naujame vazonėlyje dar ilgai bus salota.
Siūlyčiau įstatyti į orchidėjoms skirtą vazoną (toks viduje su paaukštinimu) ir ji nevirs.
Taip sulauksi pavasario, sukarpysi atsargiai vazonėlį ir ramiai sau persodinsi.
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 11 27, 12:20)
prarasi žiedus, o kol prigis naujame vazonėlyje dar ilgai bus salota.
Siūlyčiau įstatyti į orchidėjoms skirtą vazoną (toks viduje su paaukštinimu) ir ji nevirs.
Taip sulauksi pavasario, sukarpysi atsargiai vazonėlį ir ramiai sau persodinsi.

dekui 4u.gif lauksime pavasario smile.gif
Atsakyti
Is tiesu tie vazonai labai jau brangus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 11 27, 07:56)
tokių vatų ir kiminų gniužulo tarp šaknų labiausiai bijau, nes nemoku nutaikyti liejimo režimo ir visada yra galimybė perlieti ir net supūdyti  blink.gif

blink.gif na nezinau as stengiuosi dabar kuo maziau laistyti g.gif

o gal man kas galit pasakyti kaip jus savo Orches trešiat? kas kiek laiko?
Atsakyti
man kas galit pasakyti kaip jus savo Orches trešiat? kas kiek laiko?

aš kas dvi savaitės.

Girdėjau kad negalima žydinčių trešti, bet nežinau kodėl?
Atsakyti
Sveikos,

vakar ir as nusprendziau pasidaryti turimu orchideju saknu revizija , tiksliau pradzioj nusprendziau pasidaryti vienos (nes numete tik ka praskleista ziedao visis kiti dar budami pumpurias nukrito), orir taip ji buvo labai keista is vieno lapo buvo isleidusi du ziedkocius , o ant vieno is ziedkociu , is kiekvienos akutes buvo po du pumurus ,na buvau nusprendusi kad ji kokia tais genetiskai modifkuota.
O kai gerai apziurejau ir pamaciau kas ten tai ir visas likusias perziurejau. Nes buvo prikrauta pilna to paralono ir ne bet kur o tojhe vietoje , kusaknu pagrindas.Tai is esamu 7 radau normalias tik 3, su sveikom graziom saknim.Kitose radau nemazai saknu supuvusiu taciau taip idomiai , supuve tik prie pat pradzios , o visos kitos saknys sveikos ir grazios.
O viena orchideja mane is viso nustebino , atrode tokia sveika , grazi ilgai zydejo , leidzia du ziedkociu , tik as vis galvodavau kodel jos saknys auga ne gilyn o i virsu . o pasirodo , kai isemiau is vazono , radau truputi normalau orchideju misinio , o visas vidurys , tai buvo isuktas i kazkoki darini (ne paralona , o kazkoki lyg gumini lyg is vatos daikta, na zodziu nemoku paaiskinti , bet toks sviesios spalvos , ir panasus i6 formos i yprastu augalu saknis tik lyg is gumos ar kazko pan) zopdziu likau pasibaisejus , tik gerai ,kad laistau jas visalaika per apacia doh.gif tai visa ta reikala nuemiau ir is laisvinau saknis.radau aisku daug supuvusiu doh.gif tai kaip as supratau ten buvo kazkas kame buvi ji pradzioje auginta ir paskui tik perkelta i kita vazona ir is sonu apdeta normalaus zieves misinio doh.gif zodzi likau sedeti issiziojusi ir pasibaisejus. blink.gif
nuo siol sakiau zydi nezyi , isemu ir perziuriu doh.gif
o idomumo delei , kodel jie ta paralona deda i saknis ?
Atsakyti
Turbut, kad jis dregmes daugiau prikaupia, kas aktualu transportuojant ir laikant parduotuvese.
Atsakyti
QUOTE(linuzielia @ 2009 11 29, 17:39)
Sveikos,

vakar ir as nusprendziau pasidaryti turimu orchideju saknu revizija

aš irgi pirmose savo orchidėjose po peržydėjimo persodinant,nes tragiškai lapai pradėjo gelst,irgi radau ne tai porolono ,ne tai gumos ,net nesupratau ko g.gif ..ir aišku aš jų neišgelbėjau....dabar turiu kitas septynias,laukiu žiedų ir nesulaukiu verysad.gif ,viena pradėjo leist žiedkotį,bet kaip sustojo prieš mėnesį jis augęs taip ir stovi toks pypsikas gal 3mm ilgio,tręšiu kas dvi savaites,dabar žiemą tik kas dvi savaites ir laistau,nes kas savaitę man atrodo per dažnai ,šaknys lyg normalios matosi per vazoną ,ko jai trūksta,nesuprantu? Gal netrešt? ir dar norėjau paklaust ,jei dabar nežydi ,tai gal man persodint jas visas,nepersodinau ,nes kažkur skaičiau ,kad reikia persodinėt kas dveji metai ,o jos pas mane nuo vasaros tik,tai ir nežinau ką daryt,ir ar gerai žiemą persodinėt?Kiekvienas šaltinis kitaip rašo ,nežinau kuo tikėt,todėl klausiu jūsų ,kurios praktikoje išbandžiusios visus variantus blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
sveikos. tiek dziaugiaus savo gelyte - 7 pupurus sukrove, trys prazydo ir se tau - nukrito ji man ir nuluzo visa sakele su ziedais cray.gif niekaip nesuprantu, kaip ji galejo nukristi blink.gif doh.gif tai va, sakele pamerkiau - kol kas zydi, o orchideja persodinau, tai dabar lauksiu kas toliau bus. beda, kad vazonas kiek didokas, bet emiau pati maziausia, kuris buvo seniuos blush2.gif tai saknys nelabai matos, nors bandziau visaip jas prie sieneliu deti doh.gif persodinimas uztruko kone valanda... tiesa, noriu paklausti - saknys vietomis rudos, taciau ne minkstos. tai as ju ir nenukirpau, nes iki rudumo ir po jo saknys sveikos - zalios, grazios. tikiuosi, nepadariau klaidos blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Rudos gali buti nuo trasu, vandens. Bet realiai jos gyvos.
Atsakyti