Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(jalka @ 2009 11 25, 16:30)
gelbekit,profes...
cimbuko mano visos saknys minkstos,slapios,kaip kad pfaliku supuvusios kad buna..
nukarpiau visa puveka..viduj radau paralono prideta doh.gif
ka dabar darytar imanoma reanimuot kaip pfalikus?
padejau apdziut,uzbersiu cinamono...o kas toliau? kur sodint ar isvis verta sodint?ar galima isgelbet

Kaip gaila...
Aš nusipirkčiau dar vieną, nes turiu nuojautą, kad po tokios operacijos, net jei sėkmingai vyktu atsigavimas, žiedelių teks laukti laaaaaaabai ilgai... g.gif
Atsakyti
Neturėtų būti nieko blogo.
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2009 11 25, 16:35)
nu ir as apie ta analogiska pfaliku reanimavima galvoju...
bet nezinau i ka sodint?i subtrata stambu,ar i komposta koki verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

atsiprasau uz off topic 4u.gif jalka, avatare foto is mano foto albumo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2009 11 25, 19:10)
labas panos  mirksiukas.gif
kaip galvojate, ar nieko blogo jeigu kambaryje labai daug dregmes? orchidejas laikau ant palanges, o ant stiklo buna susikaupe vandens lasai. tai ar galiu laikyt ant tokios palanges? kambario temperatura yra mazdaug 15-18 laipsniu..  g.gif

tokiom sąlygom galėtum augint įvairias vėsiamėges - Cymbidžius, D.nobile tipo, masdevalijas, Liežuves ...ir visos tau žiedų pavydėtų...

Falenopsiams per vėsu.

Laistyt atsargiai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 26 lapkričio 2009 - 10:36
O as kazkaip maniau, kad jie gali augti ir tokioj temperaturoj. Pas mane jie stovi prie kokia 18 laipsniu.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 11 26, 11:58)
O as kazkaip maniau, kad jie gali augti ir tokioj temperaturoj. Pas mane jie stovi prie kokia 18 laipsniu.

Stovėt tai gali lotuliukas.gif lotuliukas.gif , bet augimo procesas tada laaaabai sulėtėja

o RuteleS kambary 15-18, ant palangės ko gero dar mažiau... tai idealios sąlygos vėsiamėgėms thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 26 lapkričio 2009 - 12:27
Sveikos,

Noreciau jusu patarimu, du phanelopsai nuydejo, o ju ziedstiebiai liko zali.
Jau taip jie stovi 2 savaites. Ar man ziedstiebius palikti ar nukirpti? Nelabai koks vaizdelis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rasituk @ 2009 11 26, 13:55)
Sveikos,

Noreciau jusu patarimu, du phanelopsai nuydejo,  o ju ziedstiebiai liko zali.
Jau taip jie stovi 2 savaites. Ar man ziedstiebius palikti ar nukirpti? Nelabai koks vaizdelis  blink.gif

asmeniskai as kerpu, nes sulaukus naujo ziedstiebio sulaukiama daugiau ziedu, nei ant senojo.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

siandien persodinejau savo Orche ir va ka radau g.gif nesupratau kas cia, kaip kokia vata butu g.gif

user posted image

ir dar lapukai kokiais taškučiais nuėjo, nes jinai man labai greitai peržydėjo, galima sakyti sudžiūvo žiedukai su visu kotu. g.gif

user posted image

gal galite man patarti unsure.gif
Atsakyti
Olivija, pas mane ir zydi tomis paciomis salygomis mirksiukas.gif rolleyes.gif

O tu nesamoniu tarp saknu paskutiniu metu praktiskai visose randu, kai persodinu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 26 lapkričio 2009 - 16:00
QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 26, 11:36)
tokiom sąlygom galėtum augint įvairias vėsiamėges - Cymbidžius, D.nobile tipo, masdevalijas, Liežuves ...ir visos tau žiedų pavydėtų...

Falenopsiams per vėsu.

Laistyt atsargiai  doh.gif

Na pas mane ant palanges 3 phaliukai , cambria ir dendrobiumas. Zydintys tik phaliukai. Tai traukt man juos nuo palanges, per salta kazin, ar palikt, kaip patartumet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva Ž. @ 2009 11 26, 15:18)
siandien persodinejau savo Orche ir va ka radau g.gif nesupratau kas cia, kaip kokia vata butu g.gif

tokių vatų ir kiminų gniužulo tarp šaknų labiausiai bijau, nes nemoku nutaikyti liejimo režimo ir visada yra galimybė perlieti ir net supūdyti blink.gif

Merginos, gal savo orchytėms esat įtaisiusios "protingus vazonus" , t.y. su vandens rezervuarais ir matuokliais?
Suprantu, kad čia prabangos dalykas, tad nepykit už klausimą 4u.gif
Atsakyti