Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Lorute @ 2009 11 24, 19:21)
Aha cia visos maniskes blush2.gif

Ne-re-a-lu thumbup.gif tiek lepūniu islepint karsta.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2009 11 24, 21:06)
Substratas blush2.gif

Kaip idomiai vadini ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 11 24, 22:03)
Kaip idomiai vadini  ax.gif

Ne Lt gyvenu blush2.gif

Tai man niekas atsakyti negalit? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikolle @ 2009 11 22, 21:42)
Turbut nukrito ziedai o ne lapai  g.gif
kirpti ziedstiebi reikia virs 3-4 miegancios akutes

Taip,žiedai doh.gif o yra tikimybė kad orchidėjos dar išgyvens? Po kiek laiko reikia tikėtis naujų žiedų ? g.gif
Atsakyti
Priklauso nuo pačios gėlės kada jinai norės pražysti. Mano vienas Phalaenopsis nužydėjo ir jau pusė metų stovi su kotais, o kitos dvi pražydo labai greitai ant to pačio žiedstebio gal po 1.5 mėnesio ir dar lenda vienas naujas kotelis.
Atsakyti
prasau pagalbos!
mano cimbuko vienas gumbas keistai nujuodo...lig neminkstas,ne slapias g.gif nepanasu i puvini gal(nesu susidurus su cimbukais,tai mano pirmagimis)
lapukai jo nugelto,juos nukirpau...paskui ziuriu gumbas pakeite spalva doh.gif gal ji reik atskirt,persodint gal reikia ta cimba?
atsakykit prasay,zinoves
user posted image

user posted image
Atsakyti
gelbekit,profes...
cimbuko mano visos saknys minkstos,slapios,kaip kad pfaliku supuvusios kad buna..
nukarpiau visa puveka..viduj radau paralono prideta doh.gif
ka dabar darytar imanoma reanimuot kaip pfalikus?
padejau apdziut,uzbersiu cinamono...o kas toliau? kur sodint ar isvis verta sodint?ar galima isgelbet

user posted image

va kas liko po apipjaustymo

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jalka: 25 lapkričio 2009 - 15:32
jalka, turejau analogiska problema su cambria ir miltoniopsiu (ne cimbas,bet vis tiek).

cambria neisgyveno, o miltoniopsio tolesni lapu metima-puvima pavyko sustabdyti....... dabar komoj.

nzn, nepadetu analogiskas reanimatorius kaip phalaenopsiams?
Atsakyti
nu ir as apie ta analogiska pfaliku reanimavima galvoju...
bet nezinau i ka sodint?i subtrata stambu,ar i komposta koki verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Jalka, tikiuosi pašalinai tą nesveiką gumbą ?

o toliau "sodink" ant kiminų į mažą permatomą falenopsišką vazonėlį. ( Galima perpus trumpinti lapus, kad išgarintų mažiau drėgmės. Kiminai turi būt drėgni, ne šlapi, pageidautinas šildymas iš apačios (pvz ant stalo, po kuriuo sklinda šiluma nuo radiatoriaus). Kai matysi, kad pajudėjo šaknų augimas, tada persodinsi į substratą.

Sėkmės
Atsakyti
aciu,nuosirdziausiai,gumba pasalinau,pribarsciau cinamono...
Atsakyti
labas panos mirksiukas.gif
kaip galvojate, ar nieko blogo jeigu kambaryje labai daug dregmes? orchidejas laikau ant palanges, o ant stiklo buna susikaupe vandens lasai. tai ar galiu laikyt ant tokios palanges? kambario temperatura yra mazdaug 15-18 laipsniu.. g.gif
Atsakyti