Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 20, 22:51)
ankštų  mirksiukas.gif

aciu 4u.gif Ramia sazine nepersodinesiu tada.
Atsakyti
Nesuprantu ar mano orchidėjos nužydėjo ar šeip nukrito joms lapai bet nežinau ar reikia dabar nukirpti ta kota ar ne? jei reikia tai kurioj vietoj kirpti ?
Atsakyti
QUOTE(prokurotaite @ 2009 11 22, 19:20)
Nesuprantu ar mano orchidėjos nužydėjo ar šeip nukrito joms lapai bet nežinau ar reikia dabar nukirpti ta kota ar ne? jei reikia tai kurioj vietoj kirpti ?

Turbut nukrito ziedai o ne lapai g.gif
kirpti ziedstiebi reikia virs 3-4 miegancios akutes
Atsakyti
QUOTE(kambliukas @ 2009 11 22, 17:21)
Sakykit, ar galima persodinti phalanopsį tik i ekstrą sustratą - pritrūkau kiminų...  g.gif

As niekada papildomai kiminu nededu. Sodinu i gryna substrata.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 11 22, 21:57)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
1) Sakykit, ar gali gelytes lapai nuo saules nudegti, jeigu gele stovi prie lango be uzuolaidu?
2) Mano dendrobium vienas lapas parudo nuo galiuko, o dabar gelsta ir visas lapas. Kokia to priezastis? Galvoju gal sausas oras, ar per menkas laistymas?
Labai aciu blush2.gif
Atsakyti
laba
tai va man irgi klausimas iskilo
nuo ko gali nugelsti phaliko visi lapai?
persodinau- saknys sveikos, tikrai ne puvinys, taciau lapai gelsta vienas po kito, jau 3 nugelto ir dar 2 gelsta
ka daryti? kisti i reanimatoriu?o gal cia virusas ir gelytes nebeissaugosiu? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 11 23, 13:08)
laba
tai va man irgi klausimas iskilo
nuo ko gali nugelsti phaliko visi lapai?
persodinau- saknys sveikos, tikrai ne puvinys, taciau lapai gelsta vienas po kito, jau 3 nugelto ir dar 2 gelsta
ka daryti? kisti i reanimatoriu?o gal cia virusas ir gelytes nebeissaugosiu?  verysad.gif

As irgi nesuprantu nuo ko jie gelsta. Va neseniai draugei padovanojau Elegant Debora ir 4 lapai nuo apacios nugelto ir nukrito per kokia savaite g.gif Bet dar keleta liko zaliu. Lyg tuom ir pasibaige viskas. Sakau, gal pasalo ir namuose staigiai silumos gavo, mat virs radiatoriaus laiko. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Kotita @ 2009 11 22, 13:04)
Sveikos, gal galite patarti, kaip atskirti vaikiuka nuo mamos?  ax.gif  kai vaikas auga ant stiebo, tai atskyriau su dalim stiebo, o cia nezinau ka daryt  blush2.gif
user posted image

O i ka cia gelyte pasodinta? g.gif Saknu vaizdelis tragiskas doh.gif Jos arba papuve arba trasomis nudegintos g.gif Siulyciau persodinti i normalu substrata, o vaikucio as neatskirciau, nes manau labai grazu butu vienam vazone 2 phal auginti mirksiukas.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 11 23, 14:56)
As irgi nesuprantu nuo ko jie gelsta. Va neseniai draugei padovanojau Elegant Debora ir 4 lapai nuo apacios nugelto ir nukrito per kokia savaite g.gif  Bet dar keleta liko zaliu. Lyg tuom ir pasibaige viskas. Sakau, gal pasalo ir namuose staigiai silumos gavo, mat virs radiatoriaus laiko. g.gif

As schetelig'e nusipirkau trasu su kalciu ir magniu, kurie sumazina lapu geltima ir kritima, tai pamaitinu retkarciais orchytes silpna koncentracija profilaktiskai ir nzn nuo trasu cia ar ne, bet tokios problemos pas mane nera.
Atsakyti
Laba diena, orchideju myletojos tongue.gif Turiu problemeliu pora, kuriu negaliu ispresti be jusu pagalbos, kadangi interneto ivairuose psl. nerandu atitikmenu (arba nesuprantu, kad tai butent tai).
1. Ant keliu ziedstiebiu zydinciu (ir net ant apatiniu lapu pusiu) yra lipniu saldziu laseliu. Vienur raso, kad jos taip vislioja vabzdzius, kitur, kad tai gali buti kenkeju pasekme. Pazeidimu ar kenkeju nesimato (bent plika akimi).
2. Idesiu foto, kokia kita problema ir manau rimta. Tas darinys atrodo lyg pelesis, balšvas, bet palietus kietas ir sausas, be to, kaip matyti krastelis dziuna. Saknys sveikos, zydi, leidzia dar 2 naujus ziedstiebius. Gal tuos lapus pasalinti ar kuo bandyti gydyti? Prasau pagalbos unsure.gif 4u.gif
user posted image
Beje, tie lapai (2) ne apatiniai, isauge is kero vidurio, ar saugu juos butu salint ir nepakenkt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa 131: 23 lapkričio 2009 - 14:22
Liepa, panasu i kazkoki grybelini susirgima. As tai nukirpciau gal toki lapa. O siaip gelyte reiketu papurskalioti fungicidu. Salia esancias geles taip pat, nes manau tai uzkreciamas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 11 23, 14:16)
Liepa, panasu i kazkoki grybelini susirgima. As tai nukirpciau gal toki lapa. O siaip gelyte reiketu papurskalioti fungicidu. Salia esancias geles taip pat, nes manau tai uzkreciamas dalykas.

Aciu. Man taip baisiai atrodo tie lapai... Gal juos salint ir dar papurskaliot visas? Ant kitu nepastebejau dar , bet sis "grybas" tiek issikerojo gal per menesi, neatkreipiau demesio, kol buvo tik maza demele. O ju salia stovi 10 vazonu, skirtingu rusiu, vienos, kaip tycia, prazyde, kitos sparciai leidzia naujus stiebelius. Taip baisu pakenkt, kai 2 metus beveikne viena nezydejo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa 131: 23 lapkričio 2009 - 14:31