Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(u.g.a @ 2009 11 19, 14:34)
mano gelyte taip pat isaugina ziedu pumpurus, kurie neissiskleidzia, o po kurio laiko sudziuna. Ir spalva ju buna kitokia nei tu, kurie issiskleidzia. Laistau pakankamai (karta per savaite, kai saknys pasvieseja), nuolat tresiu. Matyt kazka darau ne taip, gal turit kokiu patarimu  g.gif  buciau dekinga  mirksiukas.gif

gal truksta sviesos? gal per sausas oras namie? Gal radiatoriu siluma kalta? gal per arti ju augalai stovi?
Atsakyti
labas visoms mirksiukas.gif
siandien gavau Vanda Fuchs Delight, tiesa dar visai mazyte ir saknu ne per daugiausiai, bet tikiuosi susidraugausiu ir su sios rusies orchidejomis wub.gif tad noreciau suzinoti tikslesne prieziura, kolkas ikisau i auksta stiklini bokala blush2.gif apacioj priberiau drenazo, ipyliau vandenuko ir dar siek tiek ant virsaus kiminu idejau, tad mano vandute kolkas "pakabinta" bet nezinau ar taip ja ir palikti, ar geriau pasodinti i substrata? kur lengviau ir greiciau adabtuosis? ir veses? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialkaa: 19 lapkričio 2009 - 15:16
QUOTE(lialkaa @ 2009 11 19, 16:15)
siandien gavau Vanda Fuchs Delight

o tai ir neparodysi mums bigsmile.gif ?
Prašom papuošti tėmelę mirksiukas.gif
Daugiausia info http://www.rojaussod...forum.php?f=101
Šaknys neturi vandens liesti, nesupūdyk mirksiukas.gif ir pati šviesiausia vieta, netgi rašo, kad gerai papildomas apšvietimas specialia lempa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 19 lapkričio 2009 - 15:56
QUOTE(u.g.a @ 2009 11 19, 14:34)
mano gelyte taip pat isaugina ziedu pumpurus, kurie neissiskleidzia, o po kurio laiko sudziuna. Ir spalva ju buna kitokia nei tu, kurie issiskleidzia. Laistau pakankamai (karta per savaite, kai saknys pasvieseja), nuolat tresiu. Matyt kazka darau ne taip, gal turit kokiu patarimu  g.gif  buciau dekinga  mirksiukas.gif

reik lieti ne kai pasvieseja, o kai pasidaro sviesiai pilkos 4u.gif as saviskes lieju kas 10 dienu mazdaug mirksiukas.gif
Atsakyti
tai kad nera ka rodyt tik lapeliai ji dar vaikutis 4u.gif tikiuosi greitai uzaugs ir gal bent vasaros gale sulauksiu ziedu blush2.gif wub.gif nufotografuosiu ir veliau parodysiu, imesiu ir mamytes ziedeliu foto mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialkaa: 19 lapkričio 2009 - 15:45
mergytės čia vaikelis kiek suprantu, o kur jo šaknytės
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GRAŽINA25: 19 lapkričio 2009 - 17:47
QUOTE(Rutele_S @ 2009 11 18, 20:24)
Panos thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Visgi nuveziau gelyte, pardaveja be jokiu priekaistu - apmaine ant kitos

Vadinasi visada verta bandyt smile.gif
Atsakyti
dar karteli sutrukdysiu jus blush2.gif
ar nesupus mano vanda, jeigu ja laikysiu taip apdejus kiminais? ar geriau juos ismti ir palikti be nieko? g.gif

user posted image
Atsakyti
o gal tu geriau pasodink ją normaliai kaip falenopsį ? g.gif (tik reiktų imt pačius stambiausius žievės gabalus ir vazoniko šonuose dar papildomai skylių pabadyt...
tas krepšelis jau dabar jai mažokas, šaknys matosi išlindę - o kuo toliau, tuo sunkiau ją bus iškrapštyt iš tų plastmasių...
o kiminais apkaišyta vieta dažniausia ir be apkaišymo puvinį pagauna schmoll.gif
Atsakyti
niu siaip as ja lengvai is sito "krepsiuko" isimu. o jei sodint tai ir laistyt panasiai kaip falenopsius? ar daugiau dregmes reikia? taip bijau ja numarinti doh.gif doh.gif kas valanda ziurineju kaip laikosi blush2.gif doh.gif o vazonelis nebus per didelis toks kaip kur pardavineja orchidejas visas dazniausiai..? ar geriau mazesni ieskoti pradeziai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2009 11 20, 19:17)
niu siaip as ja lengvai is sito "krepsiuko" isimu. o jei sodint tai ir laistyt panasiai kaip falenopsius? ar daugiau dregmes reikia? taip bijau ja numarinti  doh.gif  doh.gif  kas valanda ziurineju kaip laikosi  blush2.gif  doh.gif  o vazonelis nebus per didelis toks kaip kur pardavineja orchidejas visas dazniausiai..? ar geriau mazesni ieskoti pradeziai?  g.gif

iš nuotraukos sunku įvertint augalo dydį g.gif aš tai ko gero sodinčiau į normalų standartinį vazoną ir laistyčiau kaip falenopsį...(bet čia aš apie save...)

Papildyta:
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 11 19, 18:43)
mergytės čia vaikelis kiek suprantu, o kur jo šaknytės

ateis laikas , bus ir šaknys...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 20 lapkričio 2009 - 18:46
QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 20, 18:46)
iš nuotraukos sunku įvertint augalo dydį  g.gif aš tai ko gero sodinčiau į normalų standartinį vazoną ir laistyčiau kaip falenopsį...(bet čia aš apie save...)

drinks_cheers.gif Mano mazytes vandos akivaizdziai patenkintos pasodintos i substrata.

Sakykit, ar cambrioms reik ankstu, ar erdvesniu vazonu?
Atsakyti