Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(pabirze @ 2009 10 27, 18:28)
registruojuos iš kart su klausimu cimbidžių augintojoms -iš jauno auginio  kažkas tiesiog jį draskydamas lenda, ar galėtų būti žiedkotis, nes šiemet daug sulaukiau auginių, bet kad iš vidaus lįstų - taip nebuvo , foto įdėt negaliu, nes fotikas ne toks galingas, o ir tas auginys augalo viduryje g.gif
Papildyta:
beje, ačiū ,Lorute, už naujus namučius 4u.gif

Labas rytas.
Galetu buti ir ziedstiebis, mano taip lindo - draskydamas lapus. Greitai suzinosi, kas ten lenda biggrin.gif bet as ismokau atskirti pakankamai anksti ziedstiebi - jis toks daugiau apvalus, storesnis, nesuplotas ir jo augimo kryptis siek tiek skiriasi nuo auginiu. Be to truputi paaugus galima atsargiai vos vos paspausti, jeigu standus - tai naujas auginukas, o jeigu truputi pasispaudzia, tai ziedstiebis. Bet geriau nespaudalioti, nes tiek laukiam ziedstiebiu, kad ko nepridirbtume doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 10 28, 09:40)
Labas rytas.
Galetu buti ir ziedstiebis, mano taip lindo - draskydamas lapus. Greitai suzinosi, kas ten lenda  biggrin.gif bet as ismokau atskirti pakankamai anksti ziedstiebi - jis toks daugiau apvalus, storesnis, nesuplotas ir jo augimo kryptis siek tiek skiriasi nuo auginiu. Be to truputi paaugus galima atsargiai vos vos paspausti, jeigu standus - tai naujas auginukas, o jeigu truputi pasispaudzia, tai ziedstiebis. Bet geriau nespaudalioti, nes tiek laukiam ziedstiebiu, kad ko nepridirbtume  doh.gif

ačiū 4u.gif , vakar visą vakarą tyrinėjau, lyg ir panašiau į žiedstiebį, bet geriau laukt , bo prieš pusę metų apsiskelbiau kad žiedstiebis lenda- tai sulaukiau kokių 6 vaikų blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 27, 19:44)
Apsižiūrėjau  blush2.gif  doh.gif

Jau nufotkinau Falenopsiuko lapą, tikiuos aiškiai matosi lapo susiraukšlėjimas  ax.gif
user posted image

Su mano gelytemis buvo ta pati situacija, tik lapai atrode dar baisiau. Tai buvo tuo metu, kai geles zydejo. Ziurint i saknis neatrode, kad truksta dregmes. Tuo pat metu pradejo auginti naujus lapus. Baigus zydeti geles persodinau ir viskas susitvarke. Viena persodinau pries kokias dvi savaites, nors ir ne visai buvo nuzydejus. Buvo labai panasu, kad nesugeria vandens ir bijojau, kad nebutu nupuve saknys. Apdziuvusiu saknu buvo, bet sveiku taip pat. Gelytes lapai jau po keliu dienu pradejo tiesintis, paaugo ir naujas lapelis. Tai nusprendziau, kad kazkodel nepasisavindavo vandens.
Atsakyti
mums padovanojo orchideja - ji labai mazyte smile.gif noriu paklausti - kai kuriose vietose saknys yra juodos. tai reiskia, kad persodinant jas reikes tose vietose nukirpti? vandeni pasisavina gerai - tampa zalios, storos, isskyrus tas juodas vietas. beje, pastebejau, kad saknys pradejo leisti uglius kokius tai.. kazin ka tai galetu reiksti? reiktu ikelti foto turbut... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingina @ 2009 10 28, 21:25)
mums padovanojo orchideja - ji labai mazyte  smile.gif noriu paklausti - kai kuriose vietose saknys yra juodos. tai reiskia, kad persodinant jas reikes tose vietose nukirpti? vandeni pasisavina gerai - tampa zalios, storos, isskyrus tas juodas vietas. beje, pastebejau, kad saknys pradejo leisti uglius kokius tai.. kazin ka tai galetu reiksti? reiktu ikelti foto turbut...  g.gif

Jei tos juodos saknys minkstos - tai puvinys. Reikia traukt lauk is vazono ir nukirpti supuvusias saknis iki sveikos vietos. Zaizdas pacinamonuoti. Persodinus maziausiai savaite nelieti. Tie mazi ugliukai is saknu tai naujos saknytes mirksiukas.gif
Sekmes auginant 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lorute: 28 spalio 2009 - 22:19
Štai mano falenopsis, tai ar čia jam ankšta ar nea? Kai kurias šaknis sukėliau į viršų, nes kliudo užuolaidą. O mano mažoji mėgėja tampyti tą užuolaidą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Selma*: 29 spalio 2009 - 08:57
QUOTE(*Selma* @ 2009 10 29, 09:57)
Štai mano falenopsis, tai ar čia jam ankšta ar nea? Kai kurias šaknis sukėliau į viršų, nes kliudo užuolaidą. O mano mažoji mėgėja tampyti tą užuolaidą  biggrin.gif

As manau, kad gelytei nera anksta, tiesiog ji uzsiaugino daug oriniu saknu ir tiek rolleyes.gif Gal kazkas kitaip mano mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Gal kas patars man - labai labai svajoju apie grazu ir dideli Cimbi, tik prisiskaiciau, kad jie megsta saltoka aplinka, pas mane namie dregme yra pakankama, taciu salciau nei 18 laipsniu nakti nebuna, labai retais atvejais, jei labai vejuota ir salta lauke nakti nukrenta temperatura iki 15-16 laipsniu. Taciau diena min 18 laipsniu, o kai pasildom namus tai ir iki 25 laipsniu pakyla ax.gif Ar jis pas mane augs? Ar jam butinai arti lango reikia buti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 10 29, 10:08)
As manau, kad gelytei nera anksta, tiesiog ji uzsiaugino daug oriniu saknu ir tiek rolleyes.gif Gal kazkas kitaip mano mirksiukas.gif

Aišku, gal tik man taip atrodo. O nieko tokio, kad tas šaknis į viršų sukėliau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Selma* @ 2009 10 29, 08:57)
Štai mano falenopsis, tai ar čia jam ankšta ar nea? Kai kurias šaknis sukėliau į viršų, nes kliudo užuolaidą. O mano mažoji mėgėja tampyti tą užuolaidą  biggrin.gif

Niu nebepamenu kur skaičiau, bet jei daug orinių šaknų, gėlytei nėra labai gerai žemėj... blush2.gif Jei nesi nei kart persodinus, gi imk ir persodink, juk blogiau tikiuosi nebus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmelis @ 2009 10 29, 10:53)
Niu nebepamenu kur skaičiau, bet jei daug orinių šaknų, gėlytei nėra labai gerai žemėj... blush2.gif Jei nesi nei kart persodinus, gi imk ir persodink, juk blogiau tikiuosi nebus rolleyes.gif

Man ir atrodo, kad blogiau nebus. Dar klausimas, o ar būtina, kad vazono dugne būtų skylutės?
Atsakyti
QUOTE(*Selma* @ 2009 10 29, 10:22)
Man ir atrodo, kad blogiau nebus. Dar klausimas, o ar būtina, kad vazono dugne būtų skylutės?

O taaaaaip, būna, kad net šonuose būna, vazone negali užsilaikyti vandens, kai palieji, pakraipyk, kad išbėgtų visas vanduo mirksiukas.gif
Atsakyti