Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

merginos, o mano vanda tik vieną žiedą turės g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GRAŽINA25: 18 lapkričio 2009 - 19:49
Panos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Visgi nuveziau gelyte, pardaveja be jokiu priekaistu - apmaine ant kitos - ta jau iseme is celafano apziurejom abidvi, bent jau lapai , pats kamienas, sveikas, lapai5 ar 6 milzinisko dydzio bigsmile.gif ir du ziedstiebiai galingi bei dar 4 ziedeliai bigsmile.gif Ir spalva man grazi, neturejau tokios, o dar kaip uz 8 litus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.

labai prašau patarti, kaip galiu atgaivinti orchidėją.
Buvau padovanojusi šią gražuolę, o žmonės iš nežinojimo, orchidejai nužydėjus, persodino ją į paprastą molinį vazoną į grubią šiltnamio žemę.

Dabar jos lapai susiraukšlėjo, matyt ji labai padžiuvo.
Persodinau į orchdėjų mišinį į permatomą vazoną.
Ką dar galėčiau padaryti, kad ją atgaivinti?
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2009 11 18, 20:24)
Panos thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Visgi nuveziau gelyte, pardaveja be jokiu priekaistu - apmaine ant kitos - ta jau iseme is celafano apziurejom abidvi, bent jau lapai , pats kamienas, sveikas, lapai5 ar 6 milzinisko dydzio bigsmile.gif  ir du ziedstiebiai galingi bei dar 4 ziedeliai bigsmile.gif  Ir spalva man grazi, neturejau tokios, o dar kaip uz 8 litus  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

thumbup.gif
Papildyta:
Mergaites gal kuri galetu glaustai ir aiskiai, kip priziuret dendrobius 4u.gif svarbiausius principus. buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 11 19, 10:14)
Mergaites gal kuri galetu glaustai ir aiskiai, kip priziuret dendrobius 4u.gif svarbiausius principus. buciau labai dekinga 4u.gif

Glaustai - niekaip schmoll.gif Vien dėl to, kad neaišku apie KOKIUS dendrobius ieškai info. Jų rūšių daug, o priežiūra pagal rūšį gali skirtis labai ryškiai.
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 11 19, 11:14)
thumbup.gif
Papildyta:

jei zinai koks tavo dendrobis-ieskok ir skaityk

http://www.rojaussod...forum.php?f=100
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 11 19, 10:54)
Glaustai - niekaip  schmoll.gif  Vien dėl to, kad neaišku apie KOKIUS dendrobius ieškai info. Jų rūšių daug, o priežiūra pagal rūšį gali skirtis labai ryškiai.

turiu tris rusis biggibum mazyti, kingianum mazyti taip pat, ir nobile suaugusi 4u.gif

aciu jalka, pabandysiu paieskoti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal zinot del kokiu priezasciu galejo nuvysti dar neprazydes ziedas? Aciu. Neperdziuvus tikrai.
Atsakyti
Sveikos. Vakar Maxėj mačiau nukainuotus phalikus, bet nesiryžau pirkti. Lapai labai pamaigyti, susiraukšlėję. Skaičiau, kad juos kažkaip butely atgaivina g.gif . Gal patartumėt kur galiu plačiau susižinot?
Atsakyti
QUOTE(chimera @ 2009 11 19, 13:09)
Sveikos, gal zinot del kokiu priezasciu galejo nuvysti dar neprazydes ziedas? Aciu. Neperdziuvus tikrai.

matyt pritruko jegu gelytei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 11 19, 14:09)

o kazin del ko.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 11 19, 16:09)

mano gelyte taip pat isaugina ziedu pumpurus, kurie neissiskleidzia, o po kurio laiko sudziuna. Ir spalva ju buna kitokia nei tu, kurie issiskleidzia. Laistau pakankamai (karta per savaite, kai saknys pasvieseja), nuolat tresiu. Matyt kazka darau ne taip, gal turit kokiu patarimu g.gif buciau dekinga mirksiukas.gif
Atsakyti