Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(saidutea @ 2009 11 16, 15:41)
lorute rimtai? tu netresi zydinciu orchiu? as visas zydincias tresiu su kiekvienu laistymu, ar blogai darau? g.gif

Kazkuri is zinoviu pries kelis menesius papasakojo apie trasas, kada reikia tresti, kada nepatartina mirksiukas.gif Tai keleta dalyku kurie istrigo tuos ir zinau blush2.gif
Atsakyti
Mergaitės, tai kad aš ją ir laikau vazoj, ant drenažo, su vandenuku (vazonas vandenyje nemirksta).. g.gif laisčiau kartą į savaitę, kol nykti pradėjo. Jau maniau, kad praradau, tačiau padažninau purškaliojimus, laistymus - atsigavo kažkiek.. rosee, aš ją įsigijau vasaros pradžioj wink.gif

http://public.fotki....i/dsc04205.html

va tokia ji buvo pradžioj, o dabar vos keli lapeliai belikę verysad.gif
Namie šilta, nes ant palangės, kur stovi kitos orchidėjos šalia stiklo +21, na o drėgnumas koks - nepasakysiu sad.gif bet tikrai nėra visiškai sausas oras..
Olivija, o gal man tiesiog vazoj įpilti substrato, ir ją tiesiai įsodinti?
Atsakyti
QUOTE(auryle @ 2009 11 17, 13:51)
Mergaitės, tai kad aš ją ir laikau vazoj, ant drenažo, su vandenuku (vazonas vandenyje nemirksta)..  g.gif laisčiau kartą į savaitę, kol nykti pradėjo. Jau maniau, kad praradau, tačiau padažninau purškaliojimus, laistymus - atsigavo kažkiek.. rosee, aš ją įsigijau vasaros pradžioj wink.gif

kaip gaila verysad.gif , gal jai vėdinimo trūksta.. Aš purškaliojimų nepraktikuoju, mano atveju jie nepasiteisino, esu praradusi pačioje pradžioje kelis phal. Tiesa, jie jau buvo pasmerkti iš pat pradžių, papuvę, bet visvien lb gaila..
Manoji naują lapuką suka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(auryle @ 2009 11 17, 13:51)
Mergaitės, tai kad aš ją ir laikau vazoj, ant drenažo, su vandenuku (vazonas vandenyje nemirksta)..  g.gif laisčiau kartą į savaitę, kol nykti pradėjo. Jau maniau, kad praradau, tačiau padažninau purškaliojimus, laistymus - atsigavo kažkiek.. rosee, aš ją įsigijau vasaros pradžioj wink.gif

http://public.fotki....i/dsc04205.html

va tokia ji buvo pradžioj, o dabar vos keli lapeliai belikę  verysad.gif
Namie šilta, nes ant palangės, kur stovi kitos orchidėjos šalia stiklo +21, na o drėgnumas koks - nepasakysiu sad.gif bet tikrai nėra visiškai sausas oras..
Olivija, o gal man tiesiog vazoj įpilti substrato, ir ją tiesiai įsodinti?

jei gali be to išgyventi, tai geriau taip nedaryk - uždruskės substratas, reiks dažniau persodint ir t.t.t.t.t. tiesiog labai gerai macodes auga šviežiuose kiminuose, bet tada reik persodinėt kas 3-4 mėn (kaip sanpaulijas schmoll.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 17 lapkričio 2009 - 13:17
sveikos 4u.gif

turiu porą klausimėlių:
1. gavau dovanų mažiukę orchidėją, bet ji kažkokia su papelyjusiom šaknim, ir ne mulčas viduj, o tokios lyg samanos g.gif kaip tą pelėsį išnaikint? persodint? nuplaut? g.gif
2. ir ar galima persodint žydinčią orchidėją? g.gif
Atsakyti
Cia orchideja? bigsmile.gif http://public.fotki....chaosas046.html
Eina sau kokia idomi, pirma karta matau tokia.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 11 17, 16:44)
Eina sau kokia idomi, pirma karta matau tokia.

o jetau, kaip norėčiau blush2.gif , bet deja, lb sudėtinga priežiūra http://www.rojaussod...i...=105&t=5148
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 17 lapkričio 2009 - 15:53
Sveikos, na o ar gali buti per daug dregmes orchidejoms? Pas mus kambariuose, labai daug dregmes, ant langu, palangiu net nutekeje buna po nakties, per diena kiek padziusta langas, ir vel tas pats... doh.gif Galvoju orches ant palanges laikant, ar ne per dregna joms g.gif ar visai neliet ir pakaks dregmes is aplinkos (saknys zalios, tikrai ne sausos). Ar tiesiog statyt ne ant palanges doh.gif
Atsakyti
QUOTE(auryle @ 2009 11 17, 12:51)

kokia grazuole, reik ir man tokios butinai wub.gif
Atsakyti
labas visoms smile.gif auginu 7 orchidejas (4 rusiu, dabar visu nepasakysiu...), bet va pastebejau kad dvieju orchideju grunte gyvena baltai-rusvi maziukai labai aktyvus vabaliukai... jie daugiau dirvoje, o ne ant lapu begineja... kas jie ir kaip juos isnaikinti???
o ant kitos orchidejos (ja priglobiau is darbo benusibaigiancia) lapu pastebejau nejudriu baltu pailgu gyvuliuku.... kaip juos isnaikinti?
o gal yra atskira tema apie orchideju parazitus ir kova su jais?
ir dar - ant keliu orchideju lapu atsirado rudu demeliu... nors visais vienodai persodinau i vienoda grunta ir visas lygiai vienodai laistau... gal zinote, kas tai galetu buti?

is anksto dekoju uz atsakymus arba nuorodas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikule @ 2009 11 17, 17:52)
...lapu pastebejau nejudriu baltu pailgu gyvuliuku.... kaip juos isnaikinti?

Ar yra ir tokiu tarsi "vatos gumuleliu"?

Pasikliaukit zinovemis, kurios cia patarineja drinks_cheers.gif Esu radusi puikiu receptu savo gelems mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 11 17, 09:03)
Žalias muilas
Lb abejoju, kad be chemijos įsikišimo apsieisit, geriau išnaikinti iš karto ir negryžtamai, kol slapčia neperėjo į kitus augalus.

Aciu visoms uz patarimus 4u.gif , bandysiu valyt gelytes. Nes is pradziu tu bjaurybiu buvo ant dvieju orchideju, bet siandien radau jau ir ant treciosios, kuria buvau atskyrus doh.gif . O jos pries tai visos dar su dendrobiu stovejo kartu, kuris irgi ruosiasi zydeti. Labai gaila butu jei kas joms nutiku, nes tap ilgai ziedu laukiau... unsure.gif verysad.gif
Atsakyti