Kaip zinia, phalaenopsiu ziedai mirstai paskutiniai Buna augalas jau mirt ruosias, o vis dar zydi
Ekstra substrato yra visose didesnese maximose.
Tresti nepatartina kol augalas zydi, taip pat persodinus nelieti pora savaiciu ir jei apkarpysi saknis, tai netresk pora menesiu.
Tresti nepatartina kol augalas zydi, taip pat persodinus nelieti pora savaiciu ir jei apkarpysi saknis, tai netresk pora menesiu.
QUOTE(Lorute @ 2009 11 16, 13:26)
Kaip zinia, phalaenopsiu ziedai mirstai paskutiniai Buna augalas jau mirt ruosias, o vis dar zydi
Supratau
QUOTE(rosee @ 2009 11 16, 13:25)
Kas man pasakys kodėl dendrobio žiedkočio stiebas džiuva iš viršaus? Naujas auginys ir žiedeliai ilgai laukti naminiai, pavasarį persodintas.. Nu taip apmaudu
su dendroniais ir man sudetinga...nobile buvo isleides vaikiuka...pajuodo,nupuvo... vel teliko senasis stiebas..na tas nors prazydo...gal dar vaikiuka isleis...
ana green irgi mete lapus...dabar visai belapis stovi..zadejau ismest..ale dar laukiu stebuklo...gal? nepavyksta susidraugaut man su jais
Sveikos,
Kreipiuosi pagalbos Ant dvieju orchideju atsirado maziuku sviesiai zalsvu vabaleliu (su daug koju, man i erkes panasus). Taip staiga, nesuprantu is kur jie. Ir jie ne tik ant geliu, bet ir ant lango pastebejau kelis. Jei neklystu jau kazkas apie juos buvo kalbeta praeitoj temoj, bet nerandu jos. Gal zinot kas cia ir kuom gydyt? Nes tie vabaliukai ypatingai ant ziedstiebiu buna, kuriuos dabar abi gelytes auginasi.
Kreipiuosi pagalbos Ant dvieju orchideju atsirado maziuku sviesiai zalsvu vabaleliu (su daug koju, man i erkes panasus). Taip staiga, nesuprantu is kur jie. Ir jie ne tik ant geliu, bet ir ant lango pastebejau kelis. Jei neklystu jau kazkas apie juos buvo kalbeta praeitoj temoj, bet nerandu jos. Gal zinot kas cia ir kuom gydyt? Nes tie vabaliukai ypatingai ant ziedstiebiu buna, kuriuos dabar abi gelytes auginasi.
QUOTE(Lorute @ 2009 11 16, 12:26)
lorute rimtai? tu netresi zydinciu orchiu? as visas zydincias tresiu su kiekvienu laistymu, ar blogai darau?
QUOTE(saidutea @ 2009 11 16, 15:41)
as visas zydincias tresiu su kiekvienu laistymu, ar blogai darau?
as taip pat visada tresiu
ir klausimuka turiu - ar galima phaliko lapus purksti su blizgikliu skirtu geliu lapams? Taip norisi, kad graziai blizgetu
QUOTE(jalka @ 2009 11 16, 14:49)
ana green irgi mete lapus...dabar visai belapis stovi..
Mano kitas žydintis naujokas baltas mišrūnas dendrobis taip pat meta lapus, įtariu, kad bus vazone kiminų prie šaknų gumulas įdėtas ir bazėje perlietas.
Palauksiu, kol peržydės ir tuomet pakeisiu žemę nelaukus pavasario. O kol kas rečiau laistysiu.
Lb nervuoja, kad taip nesąžiningai augintojai elgiasi, jiems tik, kad parduot, o toliau nerūpi.
Manoji ana green kol kas normaliai laikosi, kas dvi savaites lieju, laukiu antro žydėjimo.
muskietininke, pradžiai atskirk sergantį gėliuką nuo kitų, ligos greitai plinta , bandyk nuplauti su žaliuoju muilu, kol patars žinovės.
O šiaip bet kurioje, prekiaujančioje sodo reikmenimis parduotuvėje paklausi ir tau pasiūlys chemikalų.
QUOTE(muskietininke @ 2009 11 16, 15:33)
Sveikos,
ko gero bus amarai jei nepades zalias muilas teks griebtis chemijos
Kaip man keista jog jusu orchidejas puola amarai. Maniskiu per tiek metu ne karta neuzpuole. Nors kaktusu kolekcija pastoviai ju atakuojama. Net pagalvojus esu jog orchideju jie ga nemegsta. Pfu pfu pfu, taip sakant
kazkur skaiciau,jog amarai atsiranda ar puola nuo sauso oro kiek tame tiesos nezinau..
man teko ana green su amarais is senuku nusipirkti ,daugiau siu bjaurybiu lig nemaciau..tfu tfu tfu...
man teko ana green su amarais is senuku nusipirkti ,daugiau siu bjaurybiu lig nemaciau..tfu tfu tfu...
Na pas mus nuosavas namas, tai tas oras gal ir dregnesnis bet kaktusu, kaip jau rasiau, tai jie eda su malonumu