Labas rytas
Ateinu pagalbos, ka tik pamaciau, kad mano dendrobi aplipe tokie balti, tartum pukuoti vabaliukai ir vienas lapelis beveik geltonas.
[B]Ka daryti[/B]
QUOTE(aya @ 2009 11 15, 09:24)
Labas rytas
Ateinu pagalbos, ka tik pamaciau, kad mano dendrobi aplipe tokie balti, tartum pukuoti vabaliukai ir vienas lapelis beveik geltonas.
[B]Ka daryti[/B]
[B]Ka daryti[/B]
tai tikriausiai amarai yra specialus chemikalai
QUOTE(saidutea @ 2009 11 15, 10:42)
tai tikriausiai amarai yra specialus chemikalai
As irgi ta pati pagalvojau
Kazkada turejau problemu su gardenijos kenkejais ir nupurskiau nebeprisimenu kuo , bet ta tirpala pasidariau pati, pagal buvusios koleges patarima. Tik niekaip neprisimenu, ka dejau.
Gal zinote koki "namini" buda?
QUOTE(aya @ 2009 11 15, 10:24)
Labas rytas
[B]Ka daryti[/B]
[B]Ka daryti[/B]
amarai nebuna pukuoti! cia ko gero Miltuotieji skydamariai
jei kenkėjų nedaug, užtenka pavalyt kempine ar servetėle, suvilgyta muilo tirpalu, žibalu, spiritu ar degtine.
Jei kenkėjų daug, reiktų naudot sisteminius insekticidus - Actara, aktelik, karbofosą...
QUOTE(jalka @ 2009 11 15, 11:53)
jei kenkėjų nedaug, užtenka pavalyt kempine ar servetėle, suvilgyta muilo tirpalu, žibalu, spiritu ar degtine.
Jei kenkėjų daug, reiktų naudot sisteminius insekticidus - Actara, aktelik, karbofosą...
aš tai naminių būdų nepatarčiau, viena pažįstama su naminiais būdais ( dėl skydamario) visą kolekciją į šiukšlyną paleido , net ir chemikalai nebepadėjo, kai jis įsiveisė, tuo labiau , kad jis gali veistis ne tik ant lapų, bet ir šaknyse, ant vazonų kraštų, palangės...
QUOTE(jalka @ 2009 11 15, 11:53)
Labai aciu
Jie butent tokie kaip nuotraukoje. Nuvaliau muilo tirpalu ir nupurskiau. Chemikalu nelabai noriu purksti, nes auga du ziedkociai. Bandysiu kelias dienas valyti muilu, o jei nepades, reikes nusipirkti insekticidu.
Aciu uz patarimus
[quote=aya,2009 11 15, 12:32]
šalia esančias gėles reikia irgi profilaktiškai gydyt ir stebėt
[quote=pabirze,2009 11 15, 12:42]
[/quote]
jau perkeliau ant kitos palanges
[/quote]
jau perkeliau ant kitos palanges
Labukas, panos, jungiuosi pas jus i kompanija
Zinoma su klausimais..
1. Vakar nusipirkau phaliuka, ir atidziau apziurejus pamaciau jog greiciausiai viena kita saknis apimta puvesio Bet gelyte dabar zydi. Ir pumpuru turi, bijau judint. Sakiau lauksiu kol nuzydes, tada persodinsiu, ir sutvarkysiu saknis, ar gerai?
2. Kito phaliuko lapas apatinis iki puses sudziuves, ar laukt kol nudzius ar galiu nukirpti, nes gal ne siaip nuo senumo dziusta gal koks nesveikas truputi O sveiku lapu gal kokie 5, be to pavytusio
Zinoma su klausimais..
1. Vakar nusipirkau phaliuka, ir atidziau apziurejus pamaciau jog greiciausiai viena kita saknis apimta puvesio Bet gelyte dabar zydi. Ir pumpuru turi, bijau judint. Sakiau lauksiu kol nuzydes, tada persodinsiu, ir sutvarkysiu saknis, ar gerai?
2. Kito phaliuko lapas apatinis iki puses sudziuves, ar laukt kol nudzius ar galiu nukirpti, nes gal ne siaip nuo senumo dziusta gal koks nesveikas truputi O sveiku lapu gal kokie 5, be to pavytusio
lapa gali nukirpt drasiai...o del saknu..na as esu tokia bjaurastis,kad tik nusipirkta gele puolu revizuot...tad as persodinciau .kitos sakys lauk kol nuzydes...
tad cia kaip sakant skonio reikalas
as visas opersodinu i extra subtrata,apziuriu sakneles,jei papuve nupjaunu,pacinamoninu...istikro nieko tiem ziedam neatsitinka..nu buna sako kad nukrenta...bet man dar taip nebuvo..
jei ispajaustysi sakneles-neliek kokias 2 savaiciu!
sekmes!
tad cia kaip sakant skonio reikalas
as visas opersodinu i extra subtrata,apziuriu sakneles,jei papuve nupjaunu,pacinamoninu...istikro nieko tiem ziedam neatsitinka..nu buna sako kad nukrenta...bet man dar taip nebuvo..
jei ispajaustysi sakneles-neliek kokias 2 savaiciu!
sekmes!
Rutele, jei matai puvesi skubek traukti gelyte lauk, nes kai nuzydes jau gali but per velu
Oi oi nu ir kaip cia geriau but tom gelytem....O klausykit jeigu butu lb blogai gal neskelistu pumpuru? Toji kur seniau apie menesi turiu, isskleide ziedeli is pumpuro, na cia pas ja atrodo jog nedaug, bet rusvu saknu galiuku pora tai tikrai maciau
O to ekstra substrato Marijampolej, kur rast galiu?
Dar idomu, ar tresti reiketu? Na sakykim abiem variantais, jeigu nejudinu saknu, laukiu kol nuzydes, ir jeigu persodinu?
O to ekstra substrato Marijampolej, kur rast galiu?
Dar idomu, ar tresti reiketu? Na sakykim abiem variantais, jeigu nejudinu saknu, laukiu kol nuzydes, ir jeigu persodinu?