pasikartosiu su klausimu
ar užtenka dezinfekuoti apipjaustytas orchidejos vietas cinamonu?
QUOTE(Florita @ 2009 11 11, 15:31)
pasikartosiu su klausimu
Uztenka
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 10, 22:53)
Sveikos. Pirkau nupigintas orchidėjas. Viena turi 2 žiedstiebius, bet geras žiedas tik ant vieno. Vieno stiebo žiedai kaip nušalę ar skersvėjo "supūsti". Pats stiebas žalias, tvirtas. Kažin ar reikia jį nupjauti ar ne? Gal kai nukris negyvi žiedai tada gėlė vėl pradės krauti naujus žiedus ant šito stiebo? Nes girdėjau, kad jeigu geras žiedkotis, tai peržydėjusi orchidė ant to pačio žiedynstiebio vėl krauna žiedus? Čia apie pfenolopsius. Kažin, ar labai kvailai atrodo mano klausimas?
Kažin, mergaitės, ar galit kuri patarti ?
QUOTE(Melanija @ 2009 11 11, 16:36)
Uztenka
dėkui
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 10, 23:53)
Sveikos. Pirkau nupigintas orchidėjas. Viena turi 2 žiedstiebius, bet geras žiedas tik ant vieno. Vieno stiebo žiedai kaip nušalę ar skersvėjo "supūsti". Pats stiebas žalias, tvirtas. Kažin ar reikia jį nupjauti ar ne? Gal kai nukris negyvi žiedai tada gėlė vėl pradės krauti naujus žiedus ant šito stiebo? Nes girdėjau, kad jeigu geras žiedkotis, tai peržydėjusi orchidė ant to pačio žiedynstiebio vėl krauna žiedus? Čia apie pfenolopsius. Kažin, ar labai kvailai atrodo mano klausimas?
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 11, 16:48)
man buvo panašiai, kad nusipirkus po kokio mėnesio numetė žiedus, pumpurus, bet patys stiebai sveiki, žali, aš jų nekirpau ir dabar vėl leidžia naujus pumpurus
manau reikėtų įvertinti tiek žiedstiebį, tiek lapų, šaknų būklę. Nes buvo atvejis su kita orchidėja - palikau žalią žiedstiebį, o gėlytę persodinau nes nepatiko šaknys, tada stiebas parudavo iki pusės, nupjoviau, po kurio laiko orchidėja labai atsigavo ir išleido šakelę iš buvusio stiebo ir dar du naujusžiedstiebius
QUOTE(asaraa @ 2009 11 10, 16:04)
Klausimukas: Phalaenopsis graziai zydejo ir staiga ziedeliai susitrauke pradejo nykti ir Dendrobis pradejo gelsti (bet stiebas kietas), ar tai gali buti skersvejo priezastis? Jei taip, kaip man gelytes gelbeti?
Aciu uz atsakymus ir patarimus
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 11, 15:48)
Ant tu paciu ziedkociu zydi ne taip gausiai...
QUOTE(asaraa @ 2009 11 10, 17:04)
Klausimukas: Phalaenopsis graziai zydejo ir staiga ziedeliai susitrauke pradejo nykti ir Dendrobis pradejo gelsti (bet stiebas kietas), ar tai gali buti skersvejo priezastis? Jei taip, kaip man gelytes gelbeti?
gali būti ir skersvėjo priežastis
orchidėjos labiau nei šalčio bijo būtent skersvėjo, bet siūlyčiau gerai apžiūrėti šaknis- ar nėra įsimetęs puvinys, tuomet reikėtų persodinti, taipogi gali gelsti nuo perlaistymo (laistyti reiktų tik tuomet, kai ant vazono kraštų nebesimato lašiukų, šaknys papilkėja..)
Sveikutės, parsinešiau iš darbo orchidėją. Puoliau apžiūrinėti ir štai ką radau. Nuotraukos nekokybiškos gavosi, bet ką įžiūrėsit Gal čia kartais pūvinys? jei taip, tai kaip man jį gydyti? Išpjauti? Ar jau amen gėlei Nesigavo įkelti nuotraukos. Bandau kitaip.
QUOTE(agurčikas @ 2009 11 12, 10:43)
Sveikutės, parsinešiau iš darbo orchidėją. Puoliau apžiūrinėti ir štai ką radau. Nuotraukos nekokybiškos gavosi, bet ką įžiūrėsit Gal čia kartais pūvinys? jei taip, tai kaip man jį gydyti? Išpjauti? Ar jau amen gėlei Nesigavo įkelti nuotraukos. Bandau kitaip.
sveiki visi apziurinejau siandien savo gelytes ir pas cimbidy aptikau kai ka keisto... manau ten ziedstiebis, tik labai jau storas :/ gal kas turite foto kaip atrodo cimbidium ziedstiebis?ir ar gali jis lysti ne is gumbo vidurio o is gumbo apacios?
Papildyta:
sveiki visi apziurinejau siandien savo gelytes ir pas cimbidy aptikau kai ka keisto... manau ten ziedstiebis, tik labai jau storas :/ gal kas turite foto kaip atrodo cimbidium ziedstiebis?ir ar gali jis lysti ne is gumbo vidurio o is gumbo apacios?
Papildyta:
QUOTE(rimute7 @ 2009 11 11, 16:48)
Jei stiebas nedžiūna, tai ir palik, neužilgo sukraus naujus žiedus.Jei nudžius - nukirpk, pailsės gėlytė ir išleis naują.
nukirpau savo phaleonopsio ziedstiebi pavasari, nes jau buvo nudziuves, o dabar paselusiai greit pradejo augti lapai (kaip laivai), bet ziedstiebio neleidzia, kokia tai gali buti priezastis? ka daryti ir kaip ji priversti isleisti stieeba ir kraut ziedus?