Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

Sveikos. Siandien uzejau idomesniu veisliniu orchideju blush2.gif Bandziau isimint pavadinimus, kad grizusi i namus paziureciau internete ar lengva jas augint, bet pamirsau doh.gif Viena kur labai man patiko - tamsiais, vos ne juodais ziedais. Pagal lapus speju, kad ne Phalaenopsis, nes lapai ilgoki ir siauri. Gal kuri tokia esat auginusi? Nusipirkciau, jeigu jinai ne per daug lepi... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2009 11 10, 20:41)
Sveikos. Siandien uzejau idomesniu veisliniu orchideju  blush2.gif  Bandziau isimint pavadinimus, kad grizusi i namus paziureciau internete ar lengva jas augint, bet pamirsau  doh.gif  Viena kur labai man patiko - tamsiais, vos ne juodais ziedais. Pagal lapus speju, kad ne Phalaenopsis, nes lapai ilgoki ir siauri. Gal kuri tokia esat auginusi? Nusipirkciau, jeigu jinai ne per daug lepi...  smile.gif

kitąsyk reiktų užsirašyti pavadinimą, arba internete užtikti foto, įvedus į paiešką dark orchid pics arba black orchid pics ir mums parodyti.
Tik ne šioje temoje - einame į gyrimosi temą ir tauškiam į valias, ten jau patarsim viską 4u.gif
Atsakyti
Vėl atbėgau su klausimėliu blush2.gif Kai gavau dovanų falenopsį, jis taip ir tėra tame vazonėlyje. Tas vazonėlis su skylutėmis dugne, o pro jos išlindę ir apsiraizgę daug šaknų..Ką daryti kai reikės persodinti? Ar galima jas nukarpyti? Gaila negaliu dabar įmesti foto kaip tai atrodo, ryt būtinai įmesiu. Bet manau suprantamai parašiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 10, 21:55)
Vėl atbėgau su klausimėliu  blush2.gif  Kai gavau dovanų falenopsį, jis taip ir tėra tame vazonėlyje. Tas vazonėlis su skylutėmis dugne, o pro jos išlindę ir apsiraizgę daug šaknų..Ką daryti kai reikės persodinti? Ar galima jas nukarpyti? Gaila negaliu dabar įmesti foto kaip tai atrodo, ryt būtinai įmesiu. Bet manau suprantamai parašiau ax.gif

manau visos patars karpyti vazoneli mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2009 11 10, 21:59)

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2009 11 10, 19:41)
Pagal lapus speju, kad ne Phalaenopsis, nes lapai ilgoki ir siauri.

Paphiopedilium gal.
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2009 11 10, 22:59)

QUOTE(Šilingė @ 2009 11 10, 23:01)

Aš ir taip manau, bet bijau nepažeisti šaknų, nes jos ten itin prigludusios ir susisukusios..Na gal kaip nors ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Pirkau nupigintas orchidėjas. Viena turi 2 žiedstiebius, bet geras žiedas tik ant vieno. Vieno stiebo žiedai kaip nušalę ar skersvėjo "supūsti". Pats stiebas žalias, tvirtas. Kažin ar reikia jį nupjauti ar ne? Gal kai nukris negyvi žiedai tada gėlė vėl pradės krauti naujus žiedus ant šito stiebo? Nes girdėjau, kad jeigu geras žiedkotis, tai peržydėjusi orchidė ant to pačio žiedynstiebio vėl krauna žiedus? Čia apie pfenolopsius. Kažin, ar labai kvailai atrodo mano klausimas?
Atsakyti
Klausimas, ar jūs tvirtinate prie lazdelių gražialapes orchidėjas, pvz., liudisiją, macodes petola, ar leidžiate ūgliams augti padrikai? Iš anksto dėkoju už pasidalintą patirtį 4u.gif
Atsakyti
Dendrobio žiedkotis pradėjo džiūti, nesuprantu kodėl blush2.gif ?
P.s. Žiedkotis "naminis" .
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 11 11, 09:45)
Dendrobio žiedkotis pradėjo džiūti, nesuprantu kodėl blush2.gif  ?
P.s. Žiedkotis "naminis" .

pas mane ir panašiai vysta žiedeliai mažiausi, kurie pražydo paskutiniai g.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 11 11, 10:45)
Dendrobio žiedkotis pradėjo džiūti, nesuprantu kodėl blush2.gif  ?

Na mano falenopsis taip pat pradeda džiūti, kol numeta visus sudžiūvusius žiedelius, poilsiauja ir vėl pražysta bigsmile.gif
Atsakyti