Sveikos. Siandien uzejau idomesniu veisliniu orchideju Bandziau isimint pavadinimus, kad grizusi i namus paziureciau internete ar lengva jas augint, bet pamirsau Viena kur labai man patiko - tamsiais, vos ne juodais ziedais. Pagal lapus speju, kad ne Phalaenopsis, nes lapai ilgoki ir siauri. Gal kuri tokia esat auginusi? Nusipirkciau, jeigu jinai ne per daug lepi...
QUOTE(lasvegiete @ 2009 11 10, 20:41)
Sveikos. Siandien uzejau idomesniu veisliniu orchideju Bandziau isimint pavadinimus, kad grizusi i namus paziureciau internete ar lengva jas augint, bet pamirsau Viena kur labai man patiko - tamsiais, vos ne juodais ziedais. Pagal lapus speju, kad ne Phalaenopsis, nes lapai ilgoki ir siauri. Gal kuri tokia esat auginusi? Nusipirkciau, jeigu jinai ne per daug lepi...
kitąsyk reiktų užsirašyti pavadinimą, arba internete užtikti foto, įvedus į paiešką dark orchid pics arba black orchid pics ir mums parodyti.
Tik ne šioje temoje - einame į gyrimosi temą ir tauškiam į valias, ten jau patarsim viską
Vėl atbėgau su klausimėliu Kai gavau dovanų falenopsį, jis taip ir tėra tame vazonėlyje. Tas vazonėlis su skylutėmis dugne, o pro jos išlindę ir apsiraizgę daug šaknų..Ką daryti kai reikės persodinti? Ar galima jas nukarpyti? Gaila negaliu dabar įmesti foto kaip tai atrodo, ryt būtinai įmesiu. Bet manau suprantamai parašiau
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 10, 21:55)
Vėl atbėgau su klausimėliu Kai gavau dovanų falenopsį, jis taip ir tėra tame vazonėlyje. Tas vazonėlis su skylutėmis dugne, o pro jos išlindę ir apsiraizgę daug šaknų..Ką daryti kai reikės persodinti? Ar galima jas nukarpyti? Gaila negaliu dabar įmesti foto kaip tai atrodo, ryt būtinai įmesiu. Bet manau suprantamai parašiau
manau visos patars karpyti vazoneli
QUOTE(lasvegiete @ 2009 11 10, 19:41)
Pagal lapus speju, kad ne Phalaenopsis, nes lapai ilgoki ir siauri.
Paphiopedilium gal.
QUOTE(egliosha @ 2009 11 10, 22:59)
manau visos patars karpyti vazoneli
QUOTE(Šilingė @ 2009 11 10, 23:01)
Būtent
Aš ir taip manau, bet bijau nepažeisti šaknų, nes jos ten itin prigludusios ir susisukusios..Na gal kaip nors
Sveikos. Pirkau nupigintas orchidėjas. Viena turi 2 žiedstiebius, bet geras žiedas tik ant vieno. Vieno stiebo žiedai kaip nušalę ar skersvėjo "supūsti". Pats stiebas žalias, tvirtas. Kažin ar reikia jį nupjauti ar ne? Gal kai nukris negyvi žiedai tada gėlė vėl pradės krauti naujus žiedus ant šito stiebo? Nes girdėjau, kad jeigu geras žiedkotis, tai peržydėjusi orchidė ant to pačio žiedynstiebio vėl krauna žiedus? Čia apie pfenolopsius. Kažin, ar labai kvailai atrodo mano klausimas?
QUOTE(rosee @ 2009 11 11, 09:45)
pas mane ir panašiai vysta žiedeliai mažiausi, kurie pražydo paskutiniai
QUOTE(rosee @ 2009 11 11, 10:45)
Dendrobio žiedkotis pradėjo džiūti, nesuprantu kodėl ?
Na mano falenopsis taip pat pradeda džiūti, kol numeta visus sudžiūvusius žiedelius, poilsiauja ir vėl pražysta