Man iš vis nesuprantamas dovanų nešimas iš namų ir jų įteikimas darželyje....
Saldainiai arba visiems vienodos dovanėlės (na išskiriant mergaites ir berniukus)
pas mus darželyje tas pats...kažkas už vienodas, kai kas už skirtingas, bet kai aš išsakiau apie tai, kad "demonstruokim visus stebuklus namuose po savo eglėm", tai kažkaip sutiko su vienodom, bet...tada pasiūliau, kad gal pakaktų saldainių dėžutės, plius kokios menkos smulkmenos, bet ne...čia jau blogai buvo būtinai reikia, kad bent už 20 lt kažko pridėt...tai buvo sutarta, kad puzzles tik visiems skirtingi paveiksliukai(bent taip bus išskirtiniai) plius saldainiai...nežinau, man kažkodėl tos dovanos darželyje neatrodo svarbios, aš pritarčiau, kad visai gana saldainių dėžučių
man labai patiko, kai palangoj pirko bendras dideles dovanas visiems vaikams, t.y. žaislai, kurie lieka grupėje, nes tada kažkaip ir į daržą veržiasi, ir dalintis mokosi, ir šiaip, man buvo gražu, kai visas tuntas vaikų neša tris didžiules dėžes, o po to visi į jas sukrenta, viens kitam rodo, aiškina kas kaip...ir nieks nesipešė, ir visiems užteko, ir klausimų kodėl negalima neštis namo nebuvo. Bet šitam darže net nedrįsau šio varianto siūlyt...
man labai patiko, kai palangoj pirko bendras dideles dovanas visiems vaikams, t.y. žaislai, kurie lieka grupėje, nes tada kažkaip ir į daržą veržiasi, ir dalintis mokosi, ir šiaip, man buvo gražu, kai visas tuntas vaikų neša tris didžiules dėžes, o po to visi į jas sukrenta, viens kitam rodo, aiškina kas kaip...ir nieks nesipešė, ir visiems užteko, ir klausimų kodėl negalima neštis namo nebuvo. Bet šitam darže net nedrįsau šio varianto siūlyt...
QUOTE(viltele @ 2009 12 10, 10:12)
, aš pritarčiau, kad visai gana saldainių dėžučių
tai dar pas jus baika visai dėl susitarimo, pas mus keletas pradėjo šakalintis, atseit saldainių nereikia Dantims kenkia, namie gauna,svečiuose, ir t.t. Tai vienais metais pirko tik po vieną saldainį didesnį prie dovanėlės, tai vaikai liko nesupratę
Nu tai bandė pas mus vakar siūlyt, kad berniukams mašinytės, mergaitėms lėlės, bet gi visi ir tų, ir kitų turi per akis, su dėlionėm tai pernai jau buvo betvarkė, kai buvo sutarta, kad perkam mažas dėliones, bet vistiek kai kurie sugebėjo didžiausias dėžes atitįst, tai apie šitą aš vakar nenutylėjau žodžiu, žinokit, žiauriai patenkinta savim ir tuo, kad visgi dovanos bus vienodos ir kuklios, nes pernai tai pratylėjau kai pagalvoji, tai galų gale gi yra ir šeimų, kur daug ko sau leist negali, bet galbūt jiems ir pasisakyt gėda. Užtenka, kad Kalėdų Senis kiekvienai šeimai 14 lt kainuos + dovanos auklėtojoms.
Aciu dievui pas mus darzelyje tevai labai supratingi, jokiu gincu del vienodu dovaneliu vaikams
Siais metais ruosiasi pirkti internetu zaidimus, nes visiokiu leliu, masinu vaikai turi namie daugiau negu reikia. Siuo klausimu tevu nuomone irgi buvo vieninga
Siais metais ruosiasi pirkti internetu zaidimus, nes visiokiu leliu, masinu vaikai turi namie daugiau negu reikia. Siuo klausimu tevu nuomone irgi buvo vieninga
Nu va, o pas mus tėvai nusprendė, kad vaikams dovanas atneš tėvai Susirinkimo net nebuvo, o gal ir buvo, tik kad mes tris savaites saugodamiesi gripo sedėjom namie. Tai va, auklėtoja vakar pasakė, kad mano vaikas bus nykštukas ir kad atneščiau dovaną. Kai bandžiau sakyti, kad gal vienodas, tai pasakė, kad tėveliai taip darė praėjusiais metais ir buvo nepatenkinti Tai kai užklausiau, kokio dydžio dovanas tėveliai neša, tai sakė, kad įvairiai - vieni didžiausias dėžes, o kiti tik mažutes dėžutes.
Sakė, kad dar darželis nuo savęs dovanos vaikams dovanų, t.y. saldainių ir mandarinų. Mano galva, to pilnai būtų užtekę, bet mano vienos balsas į dangų neeina
Tai vakar su vyriuku sprendėm, ką čia tokio nešti Viliui į darželį
Sakė, kad dar darželis nuo savęs dovanos vaikams dovanų, t.y. saldainių ir mandarinų. Mano galva, to pilnai būtų užtekę, bet mano vienos balsas į dangų neeina
Tai vakar su vyriuku sprendėm, ką čia tokio nešti Viliui į darželį
Sveikutes,
Pas mus siandien domkes susirinkimas, bet jau sms zinuteje parase, kad planuojama suma 50Lt Pirksime zinoma vienodas dovaneles, bent jau tikiuosi, kad kaip praeitais metais Visi vaikai dziaugesi gautom mozaikom...na meluoju, beveik visi domcius pamates dovana labai nuliudo ir apsiverke Na, bet ka jau cia padarysi...cia jau islepumo laipsnis
O pas Edgariuka kiekvienas tevas perka vaikui...kai susirinkime pasakiau, kad bus daug nuoskaudu, kad pas viena didele dezute, pas kita maza...tai aukletoja ir tevai pasake, kad tie vaikai dar to visiskai nesupranta Na gal ju ir nesupranta, bet Edgaras labai puikiai supranta, kad kuo didesne, tuo geresne Va ir mastom ka nest...kad vaiko nenuliudint
Pas mus siandien domkes susirinkimas, bet jau sms zinuteje parase, kad planuojama suma 50Lt Pirksime zinoma vienodas dovaneles, bent jau tikiuosi, kad kaip praeitais metais Visi vaikai dziaugesi gautom mozaikom...na meluoju, beveik visi domcius pamates dovana labai nuliudo ir apsiverke Na, bet ka jau cia padarysi...cia jau islepumo laipsnis
O pas Edgariuka kiekvienas tevas perka vaikui...kai susirinkime pasakiau, kad bus daug nuoskaudu, kad pas viena didele dezute, pas kita maza...tai aukletoja ir tevai pasake, kad tie vaikai dar to visiskai nesupranta Na gal ju ir nesupranta, bet Edgaras labai puikiai supranta, kad kuo didesne, tuo geresne Va ir mastom ka nest...kad vaiko nenuliudint
gerai, kad mes retai lepinam dovanomis, nes džiaugiasi beveik bet kokiu nauju žaisliuku. Tarkim tetis "laiktuvių" iš Islandijos parvežė po tris kinderio kiaušinius, abu džiaugėsi, žaidė su tais mažiukais žaisliukais ir nė minties, kad turėjo dar kažką parvežt... todėl kol kas man ramu, kad jie taip stipriai nesureikšmina nei dovanų dydžio, nei pobūdžio. nors kitus tai "šiurpinam", kad vietoj gimtadienio dovanų važiuojam į kelionę ir tai traktuojam kaip dovaną anot senelių-žiauru
QUOTE(viltele @ 2009 12 10, 09:12)
Pas Sidą darže visąlaik taip darom, kad dovanos - grupei, tai tada po šventės visi eina į grupę tų dovanų išpakuot, tėveliai vaikams padeda surinkt O po visų švenčių vaikai veržiasi į darželį su naujais žaislais pažaist. Vaikai asmeniškai gauna tik saldainių, kiekviena mama atveša savo pasiūtą maišelį, o auklėtojos pripirkę saldainių į tuos maišelius prideda. Ir originalu, ir su meile tos dovanėlės
Žioguti, SB - jums tik viena belieka - kuo didesnę dėžę nupirkt Maximoj dabar nuolaidos žaislams, tai visai nebrangiai galima prasisukt
Aiste, pas mus gimtadienio dovana - pati gimtadienio šventė, tai yra, juk perkam maisto, gėrimų, tortus, balionų ir t.t. O žaislų gauna iš svečių tiek, kad jau ir neprisimena, kad tėveliai kažką turi dovanot
Oho, kaip atsigavusi tema
Panasios problemos visuose darzeliuose. O dar kai taip vaikai nelanke jo, sunku ir susiderinti. Pamenu pernai pas mus darzelyje Nojaus grupeje pirkom dovanas atskirai, bet buvo sutarta, kad bus delione, saldainiai ir viskas supakuota i maiseli. Bet zinoma, buvo tokiu, kurie Lego suprato kaip delione ir tai, zinoma, padare ispudi kitiems vaikams. Siemet velgi nustatyta suma iki 20Lt ir sutarta knyga arba stalo zaidimas, sokoladinis batonelis ir kad dovana tilptu i A4 dydzio maiseli. Manau, vel bus panasiai kaip pernai. O su maziais bedu maziau - ten dovanos bendros.
Nojus per Kaledas turetu buti tigriukas, o Kajus - nykstukas. Svente jau kita treciadieni, o as dar nieko neturiu, tik kepure nykstukui
Beje, Kaledu senelio tarifai siumetiniai tikrai ne "kriziniai"- 300Lt nuo grupes, nepriklausomai kiek vaiku dalyvaus. Tai reik tiketis, kad bus daugiau nei dabar vaiku i darzeli vaiksto.
Dar norejau paklausti, kokias dovanas nuo teveliu dovanojat aukletojoms?
Panasios problemos visuose darzeliuose. O dar kai taip vaikai nelanke jo, sunku ir susiderinti. Pamenu pernai pas mus darzelyje Nojaus grupeje pirkom dovanas atskirai, bet buvo sutarta, kad bus delione, saldainiai ir viskas supakuota i maiseli. Bet zinoma, buvo tokiu, kurie Lego suprato kaip delione ir tai, zinoma, padare ispudi kitiems vaikams. Siemet velgi nustatyta suma iki 20Lt ir sutarta knyga arba stalo zaidimas, sokoladinis batonelis ir kad dovana tilptu i A4 dydzio maiseli. Manau, vel bus panasiai kaip pernai. O su maziais bedu maziau - ten dovanos bendros.
Nojus per Kaledas turetu buti tigriukas, o Kajus - nykstukas. Svente jau kita treciadieni, o as dar nieko neturiu, tik kepure nykstukui
Beje, Kaledu senelio tarifai siumetiniai tikrai ne "kriziniai"- 300Lt nuo grupes, nepriklausomai kiek vaiku dalyvaus. Tai reik tiketis, kad bus daugiau nei dabar vaiku i darzeli vaiksto.
Dar norejau paklausti, kokias dovanas nuo teveliu dovanojat aukletojoms?
Va va, Sniege, Kalėdų Senelis į krizę visai neatsižvelgia pas mus panašiai, apie 300 lt kainuos.
Mes su Londono močiute sutarėm, kad Kamilei Lego nupirks
Mes su Londono močiute sutarėm, kad Kamilei Lego nupirks
QUOTE(Noja @ 2009 12 10, 11:42)
Žioguti, SB - jums tik viena belieka - kuo didesnę dėžę nupirkt Maximoj dabar nuolaidos žaislams, tai visai nebrangiai galima prasisukt
Gerai, kad mano vaikui pačios pačiausios yra mažos mašinytės Jam didelės mašinos visai ne prie širdies Didelės dėžės taip pat