Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šeimininkus

Ta prasme, kai mane augino ir mokino klausyti vyresnių ir juos gerbti tai buvo neteisybė? blink.gif
Atsakyti
Čia jau vertybių skirtumas. Aš tikrai tikiu, kad jums jūsų vertybės pačios nuostabiausios ir teisingiausios smile.gif
Atsakyti
Jei auklė vaikui pasako sušluok čia, ir dar čia, nes nepamatė ir dar va ten, tai viskas gerai, bet jei vaikas auklei tą pasakė, tai jau jis neišauklėtas??? Tai kaip tada auklėti vaikus? Mes jiems galime sakyti, kur reikia sušluoti, nes ten nešvaru, bet jie mums negali jau geriau tegul lieka nešvaru.
Mano net 2 metų neturinti mergytė man jau rodo pirštuku, kur dar reikia sušluoti, nes šluojame kartu ji su savo maža šluotyte, o aš su didele.
Nesupykit, bet tikrai kai kas arba vaikų neturi, o jei turi tai nieko jų nemokina, neaiškina, nes kitaip man nesuvokiama, kaip kai kas apskritai taip gali mąstyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solciukas: 14 sausio 2013 - 14:05
Pasakyti vieną o nurodinėti visai kas kito mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 01 14, 14:40)
Sakot? Manau, tada jūs visiškai nesupratot, kodėl jis neetiškas. O gal nei paties eksperimento esmės.  doh.gif

Neetiškas pagal dabartinius standartus, nes nebuvo laisvo, informuotumu pagrįsto asmens sutikimo.
Esmę suprantu puikiai, bet kadangi jo esmė atskleidžia blogus jūsų vertybių bruožus, tai jums patogiau sakyti, kad nesuprantu.
Jūs turbūt įsivaizduojate, kad jūsų vertybės man nepriimtinos tik todėl, kad aš esu kvaila ir nesuprantu apie jas. Net nepagalvotumėt, kad aš toks pat protingas žmogus kaip ir jūs, ir sąmoningai pasirinkau kitas.
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 01 14, 14:41)
Ta prasme, kai mane augino ir mokino klausyti vyresnių ir juos gerbti tai buvo neteisybė?  blink.gif

Taip, tai buvo ir yra teisybė.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2013 01 14, 15:03)
Neetiškas pagal dabartinius standartus, nes nebuvo laisvo, informuotumu pagrįsto asmens sutikimo.
Esmę suprantu puikiai, bet kadangi jo esmė atskleidžia blogus jūsų vertybių bruožus, tai jums patogiau sakyti, kad nesuprantu.
Jūs turbūt įsivaizduojate, kad jūsų vertybės man nepriimtinos tik todėl, kad aš esu kvaila ir nesuprantu apie jas. Net nepagalvotumėt, kad aš toks pat protingas žmogus kaip ir jūs, ir sąmoningai pasirinkau kitas.
Na, o jums, atitinkamai mano vertybės yra blogos, t.y. turi blogų bruožų. Matyt todėl, kad jūs tokia protinga ir jums yra suteiktas spec. patepimas, leidžiantis jums sąmoningai pasirinkti, o kitiems tas sąmoningas pasirinkimas yra neįmanomas.
Man jūs tokia naivi ir nesiorientuojanti situacijoje, kad net nėr ką komentuoti. Ypač situacijoje apie vaikų auklėjimą ir aukles. Nes kaip suprantu, nei aukle dirbote/dirbate, nei vaikų turite, o tai rodytų, kad ir auklės niekad nesamdėte.
Grįžtant prie eksperimento, nors ir ne tam skirta tema, pasiieškokit - kažkur skaičiau, kad pasak jūsų "nesusikirto" daugiau, nei buvo tikėtasi. Man žinoma nemalonu jums pranešti tą liūdną žinią, bet ne viena jūs esate išrinktoji. biggrin.gif
Atsakyti
Manau, bruožas pasiųst kitam mirtiną elektros iškrovą tik todėl, kad autoritetas taip liepė (o žmogus buvo išauklėtas paklusti) nėra vienas iš tų, kur tik man asmeniškai atrodo blogas bruožas smile.gif

Tiesą sakant, jūsų diskutavimo stilius truputį trikdo biggrin.gif iš pirmo žvilgsnio atrodo, lyg man taikot ir turėčiau kažką atsakyti. O tik paskui susivokiu, jog čia tik jūsų saviraiškos būdas, vizitinė kortelė - paskirti didžiąją komentarų dalį įsivaizduojamoms oponento savybėms aptarti. Patariu jums kaip nors labiau atskirti rimtąją komentaro dalį nuo saviraiškos dalies, pvz paryškinti pastarąją raudonai. Bus dar originaliau ir pašnekovams bus patogiau atsakinėti.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2013 01 14, 16:35)
Manau, bruožas pasiųst kitam mirtiną elektros iškrovą tik todėl, kad autoritetas taip liepė (o žmogus buvo išauklėtas paklusti) nėra vienas iš tų, kur tik man asmeniškai atrodo blogas bruožas smile.gif
Ir jūs tą blogą bruožą priskyrėt man. Kitaip sakant, jaučiatės galinti daryti išvadas, "susikirsčiau" ar ne ekperimento metu. Net Milgramas nebuvo toks drąsus - prieš darydamas išvadas, pirma atliko ekperimentą.

QUOTE(F @ 2013 01 14, 16:35)
Tiesą sakant, jūsų diskutavimo stilius truputį trikdo biggrin.gif iš pirmo žvilgsnio atrodo, lyg man taikot ir turėčiau kažką atsakyti. O tik paskui susivokiu, jog čia tik jūsų saviraiškos būdas, vizitinė kortelė - paskirti didžiąją komentarų dalį įsivaizduojamoms oponento savybėms aptarti. Patariu jums kaip nors labiau atskirti rimtąją komentaro dalį nuo saviraiškos dalies, pvz paryškinti pastarąją raudonai. Bus dar originaliau ir pašnekovams bus patogiau atsakinėti.
Ačiū jums už patarimą. Aš jums irgi turiu kelis.
Vienas jų būtų vengt diskutuoti apie dalykus, apie kuriuos neturit nė menkiausio suopračio. Nes tik gaištat kitų laiką (pvz. tokie kaip aš skaito ir gilinasi, bando rasti bent kažkokį "racijos grūdą").
Dar patarčiau nekomentuoti mano diskutavimo stiliaus ir saviraiškos, nes tai, kad jūs nesuprantat jo, ar jus tai trikdo, nebūtinai pasako apie mane, gal labiau - apie jus, todėl nemanau, kad turėčiau kažkaip jį (diskutavimo stilių) keisti, ar raudoninti/boldinti/kitaip atsižvelgti į jūsų spec. reikalavimus.
Kai norėsiu būtent su jumis diskutuoti, būtinai viską išskirsiu, kad jums būtų suvokiama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 14 sausio 2013 - 16:26
Nemanau, kad jis darė tą eksperimentą iš nieko, prieš darydamas jis turėjo hipotezę apie paklusnumą.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2013 01 14, 17:37)
Nemanau, kad jis darė tą eksperimentą iš nieko, prieš darydamas jis turėjo hipotezę apie paklusnumą.
Genialiai sumąstėt. Kitas nė nesugalvotų, kad taip galėjo būt (ta prasme, kad turėjo hipotezę). lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Bet jūs nuėjot kur kas toliau - be jokių ekperimentų padarėt išvadas. lotuliukas.gif Oi ne, remdamasi kitų atliktais eksperimentais ir savo "primetimu iš akies" padarėt išvadas apie foruminį oponentą. lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 14 sausio 2013 - 17:01
QUOTE(Rodnega @ 2013 01 14, 14:41)
Ta prasme, kai mane augino ir mokino klausyti vyresnių ir juos gerbti tai buvo neteisybė?  blink.gif

na, man neatrodo kad klausyti ir gerbti vyresniosius besalygiskai (kaip mokynama, o jo labiau buvo mokoma anksciau) yra gerai. Jei prie vaiko prieis suauges pedofilas ir lieps ciu...pti vaikas ka, paklusniai su pagarba turi vykdyti? Paemiau krastutini pvz, bet besalygiskai klausyti ir gerbti vyresniosius- nera ko. Gerbiama ne uz amziu, o uz prota, klausoma ne del amziaus, o del to, kad protingai pataria/ nurodo.
Atsakyti