Įkraunama...
Įkraunama...

Apie šeimininkus

QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 11 02, 10:51)
tikėtina, kad toks 4-metis vaikiukas ateityje šokdins ir savo tėvus, ir mokytojus mokykloje, ir visas pasaulis bus baudžiamas dėl jo nesekmių.

manyčiau, kad JAU šokdina tėvus, nes kitaip kažin ar sugalvotų, kad SVETIMĄ SUAUGUSĮ žmogų šokdint galima.
Atsakyti
Apie mane aukle irgi pasakytu,kad as buka seimininke. Ji tvarke kambarius, kad butu viskas,, sterilu,,.O as reikalavau vaiko prieziuros. Aukles nuomone, namuose viskuo galima uzsikresti, jei be skuduro pastoviai vaiksciosi. Vaikas vienas zaisdavo, gerai, kad jau didesnis buvo, o veliau pradejo vyti ja is kambario. Bet ka padarysi toks zmogaus supratimas,tik eitu dirbti kambariu tvarkytoja, bet matyt negarbinga. schmoll.gif Dabar ieskau kitos aukles.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 11 02, 10:51)
Baisus yra vaiko auklėjimas, jei 4 m. pyplys gali suaugusiam žmogui pirštu nurodinėti, kur valyti grindis....Ir visai nesvarbu, koks jo tonas, nes ateity tas tonas didės.
O ribos vaikams, o ir suaugusiems, visada buvo ir turi būti. Paleidus pavadžius, matome pasekmes, kad daugumas tėvų visiškai nebe susitvarko su savo vaikais.

Žmonės, ar jūs savo vaikų neturite, kad iš adatos skaldote vežimą?.. g.gif Pvz., mano keturmetė man labai nori padėti buityje, tad leidžiu jai pasiurbliuoti grindis. Kadangi jai vos ketveri, natūraliai jai dar neišeina visko nuosekliai siurbliuoti ir aš stovėdama šalia jai parodau didesnius trupinėlius, kuriuos reikėtų susiurbti. Po to perimu ir siurbiu toliau pati, o ji man irgi "padeda" rodydama trupinius, tai gal man irgi reikėtų įsižeisti dėl nurodinėjimų?... biggrin.gif
Atsakyti
Aur pair auklių atsiliepimai . Ar jos blogos auklės?

"...Gyvenu tik su vaiku ir jo mama, nes tėvai išsiskyrę. Naoh 5 metai, pasiutęs rupūžiukas, bet labai mielas. Visą savaitę eina į mokyklą, todėl galima sakyti, kad dirbu tik nuo 15 val. Mama, Yasmine, dirba visą dieną, todėl turiu daug laisvės daryti ką noriu. Kol būnu viena namuose, sutvarkau kambarius, išlyginu skalbinius, kurių iš tikro nėra daug. Na, o kitą laisvą laiką praleidžiu internete, žiūrėdama filmus arba susitinku su draugėmis. Parsivežus Noah iš mokyklos irgi nebūnu labai užsiėmus, nes jis didžiąją laiko dalį praleidžia žaisdamas su draugais, todėl tik turiu žvilgtelti, kad nenusisuktų galvos kur. :-) Vakarais dažniausiai susitinkam su draugėm, nueinam į kavinę ar bariuką pasėdėti. Dažnai apsilankom prie jūros, nes ji visai netoli. Savaitgaliais keliaujam į kitus miestus, į pajūrį, šokam klubuose ar tiesiog žiūrim su draugėm filmus namie, valgom ledus ir mėgaujamės pižamų vakarėliais. Savaitgaliais mano berniukas visada būna pas tėtį, o Yasmine turi vaikiną Paryžiuje, tai irgi dažnai išvažiuoja visam savaitgaliui. Šeimininkei tik 29 metai, todėl ji pati dažnai lankosi vakarėliuose ar daro juos namuose. Ir šiaip bendrauti galime kaip draugės. Apskritai, Olandija yra labai draugiška šalis. Visi šypsosi, dažnai net gatvėje pasisveikina nepažįstami žmonės. Na, o au pair agentūra tiesiog nuostabi - organizuoja daug susitikimų ir mielai padeda, kai ko nors reikia. Buvome išvykę netgi į Paryžių. :-) Siūlau mergimoms, kurios neapsisprendžia, kurią šalį pasirinkti - važiuokite į Olandiją!"

"Kelionė pavyko puikiai. Ilgokai teko palaukti Varšuvoje, bet viskas gerai - radau kur įlipt, kur išlipt ir visa kita. Londone problemų t.p. nebuvo, labai greit susižvejojau bagažą ir susiradau šeimą. Atpažinau, nes mergaitė laikė rankose lapą su mano vardu ir pavarde. Nuo Londono iki Angmeringo maždaug 1 valanda kelio magistrale. Rytojaus dieną Jenny davė man laisvadienį. Iškart paliko man naudotis mobilų telefoną ir davė 10 svarų kišenpinigių. Taigi, išėjau į ’kaimelį". Tik tas "kaimelis" čia visai ne toks, kaip Lietuvoje. Viskas laaaaaabai gražu, visi namukai kaip iš pasakų knygos. Kol kas viskas labai gerai, tiktai neturiu daug ką veikt, o labai toli vaikščioti dar bijau.... Bet šeimininkė atrodo gera, o mergaitė truputį išdykusi, bet ne pikta. Sakė, kad išmokys mane anglų. :-)) Mano kambarys labai gražus - trečiame aukšte, su nuosavu vonios kambariu. Namuose yra internetas, Jenny sakė, kad nemokamas, tad galiu naudotis, kiek tik noriu..."

Maxwell šeimoje prižiūriu 13 metų mergaitę ir 11 metų berniuką. Su šeima sutariu labai gerai, tik vaikai būna retai namuose, tad turiu labai daug laisvo laiko. Net nežinau, ką su tuo laiku daryti ir darbo dienomis būna gana nuobodu. Tačiau savaitgalius praleidžiu turiningai. Daug kur keliaujame su šeima, dažnai vedasi į restoranus, o prieš porą savaičių kartu buvome Norah Jones koncerte. Su vaikais sutariu gerai, tik su mergaite truputį sunkiau, nes ji nemėga viso pasaulio. man buvo didelis komplimentas, kai ji savo tėveliui pasakė, kad aš esu "cool". Pirmą kartą šeimininkas išgirdo, kad jo dukrai kažkas patinka. Su berniuku neturiu jokių problemų, žaidžiam kartu futbolą, krepšinį. Išmokiau Anglijos vaikus lietuvišką kvadratą, tai visiems labai patiko. Kaip žinot, vaikų auklėjimas labai skiriasi nuo mūsų. Vaikai čia viską labai lengvai gauna, daugelis vaikų visiškai kontroliuoja savo tėvus. Manieji irgi išlepę, kadangi tėvelis nupirkdavo viską, ko tik jie užsigeidžia. Bet svarbiausia, kad dažnai tas daiktas atsibosta jau tą pačią dieną. Pvz., vaikai užsimanė namuose laikyti šuniuką, bet tėvai neleido. Tad jie verkė, maldavo, kad aš įkalbėčiau jų tėvelį. Aš tada dar gerai jų nepažinojau, tačiau man buvo gera pamoka. Aš įkalbėjau šeimininką laikyti šuniuką. Tai paskui jie užsimanė ir antro. Bet džiaugiuosi, kad turime tik vieną, ir tai, kaip manot, ar vaikai juo rūpinasi? Nė velnio (atsiprašau), vieną dieną pasidžiaugė ir daugiau neberūpi. Aš pasikalbėjau su šeimininku dėl vaikų ir labai džiaugiuosi, kad jis suprato mane. Jis labai pasikeitė ir jau nebepildo kiekvienos jų užgaidos. Vaikams tai nepatinka, bet juk kitaip jų neišmokysi, kad pinigai yra uždirbami ir daiktai nėra taip lengvai nuperkami. Iš kitos pusės mano vaikai yra labai geri ir aš džiaugiuosi, kad suradote man šią šeimą. Kitą savaitę atvažiuojame į Lietuvą kelioms dienoms, nes aš tiek daug pripasakojau, kaip gražu pas mus, koks geras maistas ir viskas pigu. Tad jis nusprendė pažiūrėti, kas čia per pasakų šalis ..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įsiutusi: 12 sausio 2013 - 22:27
QUOTE(indica @ 2013 01 12, 18:36)
Žmonės, ar jūs savo vaikų neturite, kad iš adatos skaldote vežimą?.. g.gif Pvz., mano keturmetė man labai nori padėti buityje, tad leidžiu jai pasiurbliuoti grindis. Kadangi jai vos ketveri, natūraliai jai dar neišeina visko nuosekliai siurbliuoti ir aš stovėdama šalia jai parodau didesnius trupinėlius, kuriuos reikėtų susiurbti. Po to perimu ir siurbiu toliau pati, o ji man irgi "padeda" rodydama trupinius, tai gal man irgi reikėtų įsižeisti dėl nurodinėjimų?... biggrin.gif
Jūs esate mama. Ir tai yra jūsų su vaiku "auklėjimas+žaidimas". Auklė gi yra svetimas žmogus.
Turiu vaikų. Nuraučiau ausis (dar neskambinkit į Vaikų teisių tarnybą - čia tik metafora doh.gif ) už tokį elgesį su aukle.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 01 13, 14:21)
Jūs esate mama. Ir tai yra jūsų su vaiku "auklėjimas+žaidimas". Auklė gi yra svetimas žmogus.
Turiu vaikų. Nuraučiau ausis (dar neskambinkit į Vaikų teisių tarnybą - čia tik metafora  doh.gif ) už tokį elgesį su aukle.

Nurautumet ausis jei vaikas auklei pakomentuotu kur siurbt? Gaila man jusu!
Atsakyti
QUOTE(sarmina @ 2013 01 14, 11:58)
O man - jūsų auklės ir visų, turinčių su jumis reikalų. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sarmina @ 2013 01 14, 10:58)

Jai vaikai suaugusiam nurodinėja, tai jau rodo auklėjimo stoką. Jei auklė yra samdomas žmogus, tai nesuteikia vaikui jokios teisės savo auklę žeminti ir nurodinėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Rodo hierarchinio auklėjimo stoką smile.gif Iš tokių hierarchiškai auklėtų paskui išauga žmonės, laikantys nurodymą žeminimu, besąlygiškai tikintys "aukštesnio" statuso žmonėmis ir susimaunantys Milgramo eksperimente smile.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2013 01 14, 13:50)
Rodo hierarchinio auklėjimo stoką smile.gif Iš tokių hierarchiškai auklėtų paskui išauga žmonės, laikantys nurodymą žeminimu, besąlygiškai tikintys "aukštesnio" statuso žmonėmis ir susimaunantys Milgramo eksperimente smile.gif
Nu plia, dar viena žinovė. lotuliukas.gif Prie ko čia "tikėjimas" ir mokėjimas patylėt laiku ir vietoj. doh.gif Gi neaiškinu vaikui, kad jeigu išvalė auklė, tai vadinasi - švaru. Auklėju, kad "kas tinka Jupiteriui, netinka jaučiui".
Va kaip jūsų atveju - net nesuprantat apie ką kalba, neturit nei vaikų, nei auklės, bet vis tiek kišatės su savo neįkainojamomis žiniomis. doh.gif
Beje, jūsų minimas eksperimentas yra laikomas vienu iš neetiškiausių psichologinių eksperimentų. Galbūt jūs žadate pati ar savo vaikus ketinate leisti tokiame dalyvauti, o aš labai tikiuosi, kad mums neteks.
Atsakyti
Nelabai suprantu, jūs čia rimtai rašot, ar juokaujat?
Pagūglinau reikšmę to posakio, tai jis reiškia dvigubų standartų taikymą, neteisybės legitimavimą. Rimtai taip auklėjat savo vaikus ar irgi nežinojot reikšmės?

Milgramo eksperimentas tikrai labai neetiškas, nes atskleidžia bjaurias žmonių savybes. Panašiai kaip veidrodis negražiam žmogui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2013 01 14, 14:29)
Nelabai suprantu, jūs čia rimtai rašot, ar juokaujat?
Pagūglinau reikšmę to posakio, tai jis reiškia dvigubų standartų taikymą, neteisybės legitimavimą. Rimtai taip auklėjat savo vaikus ar irgi nežinojot reikšmės?
Sakot radot neteisybės legitimavimą? lotuliukas.gif doh.gif
Quod licet Jovi, non licet bovi – [Seneca] kas leidžiama Jupiteriui, tas neleidžiama jaučiui [tas pats dalykas ne visiems pritinka].
Taip, aš su tuo sutinku ir taip auklėju savo vaikus.

QUOTE(F @ 2013 01 14, 14:29)
Milgramo eksperimentas tikrai labai neetiškas, nes atskleidžia bjaurias žmonių savybes. Panašiai kaip veidrodis negražiam žmogui smile.gif
Sakot? Manau, tada jūs visiškai nesupratot, kodėl jis neetiškas. O gal nei paties eksperimento esmės. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 14 sausio 2013 - 13:45