[quote=adatiene,2009 10 30, 14:15]
[quote=Vėjaustė,2009 10 30, 14:47]
Ačiū ,lėksiu ieškoto, ar senukuose būna?
[/quote]
Senukuose yra Johnstone's firmos "Quick dry Polyurethane varnish" greitai džiūstantis vandeninis lakas (tokį turiu)
Ingusia31, ačiū u išsamų paaiškinimą
QUOTE(Eve-line @ 2009 10 30, 11:05)
Klausimas: kiek laiko dziuna Jums 3-4 lako sluoksniai? Lakuoju aliejiniui laku ir jis net po savaites neisdziuna paemus daikta lieka ispaudai sugadinau vakar keleta darbu ka daryt?
Gal reikia šiltai sausoje vietoje džiovinti? Nedirbau niekada su aliejiniu. Manau, reikia plonais sluoksniais lakuoti. O sluoksnių viso pakanka trijų kokių.
Daug kas klausia, kokį laką naudoti padėklams. Niekas negali konkrečiai atsakyti, nes nėra tikras, kaip kitas dirba su ta pačia priemone. Aš pvz. visuomet pabaigiu purškiamu sintetiniu laku ir problemų nebuvo. Daug išdalinus, padovanojus esu, o vienus pati išmėginau, tai karštas puodukas nelimpa tikrai, bet vistik reikia vengti kontakto su vandeniu (iš karto sausai nuvalyti), nes gali likti dėmelių.
QUOTE(innguta @ 2009 10 30, 09:42)
nu jooooooo
o tu galvoji, taip iskart imsi per penkias minutes ir padarysi
i kitus klausimus jau atsake Ingusia
padekliukams galima naudoti lakus, skirtus saunoms ir pirtims, jie atsparus karsciui ir vandeniui.
Vitute, daug laku graziai skyla, sottile, rettro, idea`os. ir ta pacia antika galima graziai padaryti. o kokio tu nori skilimo? dedelio su placiom ar smulkiom trukiu linijom, mazycio?
QUOTE(Vitutė @ 2009 10 30, 15:57)
merginukės,gal jau ruosiatės Kalėdų šventėms ,gal kokių idėjų turit?Patebėjau,kad šia tema nedaug kalbama.Gal aš tiesiog nežinau kur apie tai kalbama
paziurek dekupazo darbeliu temoj nuo pradzios, daug ideju rasi
Sveikos
Ir aš užsikrėčiau šita liga Rytoj lėksiu ieškot kur ką pirkt ir jei rasiu tai reiks pirmą blyną kept
Ir aš užsikrėčiau šita liga Rytoj lėksiu ieškot kur ką pirkt ir jei rasiu tai reiks pirmą blyną kept
ar gali taip buti,kad nulakuoju darbeli kokiais trim sluoksniais ir noriu nusvitrinti, bet kai tik pradedu man paveikslelis trinasi as naudoju laka vandens pagrinu "ekoakva" . gal blogas lakas, niekas tokio nenaudoja? gal kas galit patarti koki nusipirkti (ne firminese parduotuvese,o pvz. senukuose, ermitaze"),nes man per brangu pirkti firminese,o kai tokiais mazais kiekiais isfasuotamtai labai greitai baigiasi
QUOTE(spalvota @ 2009 10 30, 18:02)
ar gali taip buti,kad nulakuoju darbeli kokiais trim sluoksniais ir noriu nusvitrinti, bet kai tik pradedu man paveikslelis trinasi as naudoju laka vandens pagrinu "ekoakva" . gal blogas lakas, niekas tokio nenaudoja? gal kas galit patarti koki nusipirkti (ne firminese parduotuvese,o pvz. senukuose, ermitaze"),nes man per brangu pirkti firminese,o kai tokiais mazais kiekiais isfasuotamtai labai greitai baigiasi
yra atskira tema apie lakus, siulau paskaityti visa, ten ir rasi tinkama sau. kiek pamenu apie ekoakva buvo prasti atsiliepimai
QUOTE(***Austrija*** @ 2009 10 29, 19:42)
o kur radai tą info? gal galėtum pasidalintisavo radiniu????
Viska radau stai cia
Dabar atlieku bandyma...iskirpau is storo popierinio maiselio paveiksleli, ji nulakavau kokius 8 kartus...ir bandysiu perkelti ant norimos dekoruoti dezutes...tik dar bandau surasti daugiau info...nes noriu kad viskas tobulai gautusi:)
Papildyta:
QUOTE(spalvota @ 2009 10 30, 17:02)
Pirma karta buvau isbandzius ta ekoakva..tai man jis labai prastas pasirode...dabar naudojuosi isigytu senukuose..Johnstones atrodo...superinis jis man..ant skardines parasyta quick dry..tikrai greit dziusta..zodziu be priekaistu..kaina aisku brangiau nei eko....apie 28Lt
QUOTE(Suoka @ 2009 10 28, 16:57)
Sveikos merginos norėjau paklausti.
Ar esate naudojusios bespalvį beicą?
jeigu taip kokį galėtumėte rekomenduoti ir jei ne paslaptis kur pirkote.
Ar išėjo jį spalvinti su akrilimias dažams skirtom spalvom?
Ar gerai spalvinos po to mediena?
Ar esate naudojusios bespalvį beicą?
jeigu taip kokį galėtumėte rekomenduoti ir jei ne paslaptis kur pirkote.
Ar išėjo jį spalvinti su akrilimias dažams skirtom spalvom?
Ar gerai spalvinos po to mediena?
Berods, esame kalbėję apie tai... Dėl visa ko primenu, kad naudoju Tikurilos bespalvį beicą su pigmentais.
Nesuprantu, ką reiškia "su akrilimias dažams skirtom spalvom"...tad pakartosiu - su pigmentais.
QUOTE(Vitutė @ 2009 10 30, 15:30)
sveikos merginos ,noreciau paklausti tų ,kurios daugiau už mane išbandėte.Kokia sendinimo priemonė gražiausia skylinėja,nes "antik" man nelabai patiko.Šiaip pirkti ir išbandinėti tai per brangus malonumas .Būsiu dėkinga už pagalbą
Tai, žinoma, labai subjektyvu, kam kokia priemonė gražiausiai skeldėja.
Tačiau kaip vieną geriausių kainos kokybės santykio prasme bei mažiausiai kaprizingą rekomenduočiau "Akrilano" firmos dvikomponentį laką. Dabar yra jo ir stambus trūkis, kurį tepant skirtingo storio sluoksniu, galima išgauti labai plataus diapazono trūkio tankumą: nuo tikrai stambaus iki smulkučio.