Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 36 tema

Klausimas: kiek laiko dziuna Jums 3-4 lako sluoksniai? Lakuoju aliejiniui laku ir jis net po savaites neisdziuna doh.gif paemus daikta lieka ispaudai doh.gif sugadinau vakar keleta darbu verysad.gif ka daryt?
Atsakyti
ar tinka akriliniai dazai is kanceliariniu prekiu? o vienkomponencio lako kur yra pirkti? tik specializuotose parduotuvese?aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Na aš vis laukiu blush2.gif , reikia važiuoti pirkti nežinau g.gif kokį? ar tas sintetinis turškiamas lakas tinka padėklams, padėkliukams, ant kurių bus dedami karšti indai. Ar vis tik reikia kokio kito lako
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adatiene: 30 spalio 2009 - 11:13
QUOTE(sobieska @ 2009 10 30, 11:04)
Pagrinde lazeriniais

mane domina modeliai,tie skaiciukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kaledine* @ 2009 10 30, 13:07)
mane domina modeliai,tie skaiciukai biggrin.gif

as pirkus hp firmos spalvota lazerini.siaip tikrai geras.kai domejausi ir rinkausi, sios firmos labiausiai ir siule patikimi zmones.
bet dekupazui as su juo nespausdinu.nesu i fotostudija.nesulyginama spalvu kokybe ir pacio paveikslelio...is ten parsinesus galiu mirkyt, trinti, nei spalvos nueina nieko.o ir nedaznai reikia.
siulyciau pagalvoti del spausdintuvo ar apsimoka del dekupazo spalvota pirkti, nes kaina sikart isauga.
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2009 10 30, 12:13)
Na aš vis laukiu blush2.gif , reikia važiuoti pirkti nežinau g.gif  kokį? ar tas sintetinis turškiamas lakas tinka padėklams, padėkliukams, ant kurių bus dedami karšti indai. Ar vis tik reikia kokio kito lako

Aš nemažai domėjausi šiuo klausimu, bet taip konkretaus atsakymo ir negavau. Radau informaciją, kad atspariausi karščiui yra poliuretaniniai lakai, kurie būna vandens arba spirito pagrindu, pastarasis kiek girdėjau atsparesnis. Bet aš turiu poliretaninį vandens pagrindu. Su juo lakavau padėklą tris kartus, o po to draugas neatsiklausęs man sugalvojo ryte kavos ant jo atnešti smile.gif , tai tokiu būdu aš įsitikinau, kad puodelį su karšta kava šis lakas atlaiko smile.gif, jokių žymių neliko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(wenita @ 2009 10 30, 12:09)
ar tinka akriliniai dazai is kanceliariniu prekiu? o vienkomponencio lako kur yra pirkti? tik specializuotose parduotuvese?aciu uz atsakyma.

Manau, kad tinka ... akriliniai ir yra akriliniai, nesvarbu iš kur smile.gif , gali tik kokybė skirtis, bet tai gal labiau nuo firmos priklauso.
Vienkomponenčio lako didesniame indelyje prieš porą savaičių mačiau Senukuose (Ukmergės g. Vilniuje).
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2009 10 30, 12:05)
Na kokie trūkiai gaunasi su Sottile žinau, bet kokie su kitais dvikomponenčiais-ne, ir tiesiog neturiu tokių galimybių, kad visų prisipirkti ir bandyti  4u.gif
O su kokiu laku lakuoti sottile ir kuom itrinti? Galima akriliniais?  4u.gif

as turejau omenyje ta pati laka ant lenteles uztepti ivairaus storio sluoksniais ir paziuret kaip sutrukineja, nes tas pats lakas tepamas storiau sutrukines stambiau, o tepamas ploniau sutrukines smulkiau. stai apie ka as kalbejau mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Vėjaustė,2009 10 30, 14:47]
Aš nemažai domėjausi šiuo klausimu, bet taip konkretaus atsakymo ir negavau. Radau informaciją, kad atspariausi karščiui yra poliuretaniniai lakai, kurie būna vandens arba spirito pagrindu, pastarasis kiek girdėjau atsparesnis. Bet aš turiu poliretaninį vandens pagrindu. Su juo lakavau padėklą tris kartus, o po to draugas neatsiklausęs man sugalvojo ryte kavos ant jo atnešti smile.gif , tai tokiu būdu aš įsitikinau, kad puodelį su karšta kava šis lakas atlaiko smile.gif, jokių žymių neliko mirksiukas.gif
Papildyta:

Ačiū 4u.gif ,lėksiu ieškoto, ar senukuose būna?
Atsakyti
QUOTE(Eve-line @ 2009 10 30, 12:05)
Klausimas: kiek laiko dziuna Jums 3-4 lako sluoksniai? Lakuoju aliejiniui laku ir jis net po savaites neisdziuna  doh.gif paemus daikta lieka ispaudai  doh.gif  sugadinau vakar keleta darbu  verysad.gif  ka daryt?

Nezinau apie konkretu tavo laka bet lakuojant kelis sluoksnius jei vienas sluoksnis buna neiszdiuves, o ant jo uztepi kitus tai praktiskai darbas sugadintas iskar. Gali palaukt menesi kol rodysis kad isdziuvo bet vistiek procesas vyks toliau ir po puses metu turetum jau matyti pirmuosius lako pavirsiaus skilimus kurie vis dides...

Papildyta:
QUOTE(Serinute @ 2009 10 30, 09:58)
Sveikos,

Gal kas gali padėti ir pasakyti, kuris dvikomponentis sendinimas daro stambiausius įskilimus?
Dabar nusipirkau crackle sottile, kokiu laku galiu ant jo lakuoti, ir ar galiu įtrinimus daryti akriliniais dažais.

Labai ačiū.

Jei nori subtiliu dideliu trukiu tai sitas kuri turi dvikomponentis tau tiks labai. Jis turi geraja savybe: kuo daugiau jo pili, tuo trukiai didesni BET NIEKADA TRUKIO LINIJOS NEBUS RYSKIOS KAIP GRIOVIAI, o kiti dvikomponenciai yra labiau aikstingi ir jei padaugini tai kartais tenka ir griovius uzkasineti po to. Lakuoti gali spec stamperios laku (labai atsargiai tepant greitai ir per ta pacia vieta nebraukiant daug kartu), gali pradioje uzpurksti sintetiniu purskiamu laku o paskui sekancius sluoksnius akriliniu laku lakuoti (iskart ant sottiles akrilinio lako negalima lakuoti), arba tiesiog vaitspiritiniu laku iskart (bet jis smirda ir teptukus reik plauti acetonu ar vaitspiritu)
Itrinimu daryti akriliniais dazais irgi negali, reik itrinti aliejiniais dazais, patina, arba porporina (pastaraja reiktu uztvirtinti purskiamu laku kad tepant teptuku milteliai neisbegtu is tarpeliu).
Papildyta:
QUOTE(kristule666 @ 2009 10 30, 11:06)
merginos, o kas tas silkinis popierius ant kurio spausdinama su printeriu.?

Tai spec poperiukas ypatingai plonytis biggrin.gif Jis buna kaip dovanu popierius tokiais ruloneliais suvyniotas (ivairiu vienspalviu spalvu, tarp ju ir baltas) , o perkamas "meno muzoje". Issikerpi norimo dydzio, krastelius priklijuoji prie paprasto poperiaus lapo ir tada kisi i spausdintuva. Paskui atklijuoji silkini su paveiksliuku ir is abieju pusiu nupurski laku (jei printeris buvo rasalinis). Lazerinio printerio paveiksliuku purksti nebutina bet rekomenduotina 4u.gif
Atsakyti
Servetėlių temoj parašyta, kad negalima rašyti tokių pranešimų tai ir nerizikavau...
Pirksiu servetėles su kava, gali būti tiesiog pupelės, puodelis koks, ar dar kas. 25x25 cm.
Atsakyti
QUOTE(wenita @ 2009 10 30, 12:09)

Priklauso viskas nuo to ko nori. Jei nori stambiems darbams kur reik daug dazu tada patariu: senukuose perki viva color melody akrilinius baltus dazus, akrilini bet koki norima laka+spalvu pigmentus 4 pagrindinius arba tiek kiek norisi mirksiukas.gif , norint isgauti pastelines spalvas makaluoji baltus dazus su pigmentais, o norint gauti ryskias spalvas makaluoji laka su pigmentais.
Pritapymams nusipirkciau palete su nedideliais kiekiais bet daug graziu spalvyciu (gali is kanceliariniu arba is spec dailininku parduotuviu ar net maksimos)
Vienkomponencio reiktu visgi pirkti spec pardese nors yra ir senukuose bet nu jis toks buitinis labiau, reiktu ismokti su juo dirbti, jis toks biskiuka oziutis megstantis "sadolino atikas"
Papildyta:
QUOTE(adatiene @ 2009 10 30, 12:13)
Na aš vis laukiu blush2.gif , reikia važiuoti pirkti nežinau g.gif  kokį? ar tas sintetinis turškiamas lakas tinka padėklams, padėkliukams, ant kurių bus dedami karšti indai. Ar vis tik reikia kokio kito lako

Nu negaliu taip tiksliai parasyti per pabandyk parasyti BITEI i az ji tikrai tau tiksliai atsakys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 10 30, 14:53)
Priklauso viskas nuo to ko nori. Jei nori stambiems darbams kur reik daug dazu tada patariu: senukuose perki viva color melody akrilinius baltus dazus, akrilini bet koki norima laka+spalvu pigmentus 4 pagrindinius arba tiek kiek norisi  mirksiukas.gif , norint isgauti pastelines spalvas makaluoji baltus dazus su pigmentais, o norint gauti ryskias spalvas makaluoji laka su pigmentais.
Pritapymams nusipirkciau palete su nedideliais kiekiais bet daug graziu spalvyciu (gali is kanceliariniu arba is spec dailininku parduotuviu ar net maksimos)
Vienkomponencio reiktu visgi pirkti spec pardese nors yra ir senukuose bet nu jis toks buitinis labiau, reiktu ismokti su juo dirbti, jis toks biskiuka oziutis megstantis "sadolino atikas"

4u.gif aciu uz info,ji man ir pravers... rolleyes.gif tiesa o pigmentus galima isigyti ir senukuose? blush2.gif
Atsakyti