Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 36 tema

katik savo profo paklausiau ar ant emales galima dazyt su akriliniais dazais. tai va cituoju: jei emale buvo matine arba pusiau matine-tada galima dazyti ant virsaus akrilinius. jei emale blizgi tada pries dazant reikia svitrinti pavirsiu .

sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmaamliv @ 2009 11 19, 18:46)
Sveikos, susidomėjau dekupažu. bandžiau vienkomponentį sendinimo laką, bet man jis nelabai patiko. Nusipirkau šiandien dvikomponentį ir noriu išbandyti. Ir turiu vieną klausimėlį, kurį sluoksnį, pirmą ar antrą, reikia tepti storiau, kad būtų stambesni įtrukimai?  blush2.gif

Su kiekvienos firmos dvikomponente priemone ir elgtis reikia šiek tiek skirtingai..Vienos firmos priemonės gali tepti kiek nori ir gausis gražiai..kitos firmos geriau tepti po ne daug, nes priešingu atveju gausis grioviai..
Todėl prieš užduodamos klausimą, nurodykit kokią konkrečiai priemonę - pavadinimą, firmą naudojate..Taip ir atsakymo į klausimą sulauksite greičiau.. mirksiukas.gif

QUOTE(myrus @ 2009 11 19, 19:13)
sveikos, kadangi tik tik pradejau dekoruot  snd tongue.gif tai prasau patarimo 4u.gif
bandau atvirkstini  dekupaza ant stiklo, kaip elgtis su vienkomponenciu laku doh.gif :uztepi laka, tada spalva kuri prasimus ir kt spalva g.gif .Man suskilinejo abi spalvos blink.gif  ir dar laka tepti tik ant stiklo, ornamento netepti?
aciu  4u.gif

Na šiuo atveju, kad sutrūkinėjo abi spalvos..tai nieko nuostabaus..Taip dažniausiai ir būna darant atvirkštinį dekupažą ant stiklo..Visai smagu dar panaudoti ir trečią spalvą..kuri irgi išlenda pro tuos trūkius.. smile.gif
Atsakyti
Sveikos manijos draugės smile.gif

bandau susidraugauti su sotille 2komponenčiu sendinimo laku... Nu blin... jau ruošiuosi mesti jį lauk... Perskaičiau jau pakankamai, prisipirkau priemonių trūkiams įtrinti.... Ir ką.... Betrinant viskas išsiterlioja nenuvalomai. Atrodo, tarsi lakas būtų gavęs drėgmės ir pradeda gumuliuotis ir veltis, tarsi valytis. Konsultavausi Toto deco, sako, kad neišdžiovinu, bet man keista kad labai plonu sluoksniu teptas sotille džiūsta jau va 4 para ir vis viena vyksta tas pats. Ką aš ne taip darau???
Atsakyti
QUOTE(pgituke @ 2009 11 19, 09:38)
gelbekit merginos.atsisedau daryti burbulu kaledom,nes ne tiek daug laiko beliko.Niekaip neiseka didesnio paveiksliuko uzklijuoti ant apvalaus,raukslejasi ir viskas. verysad.gif kaip jus tai darote,ar rauksleles ir paliekate?

Tai erdvinis mąstymas: na, įsivaizduok, kaip atrodytų gražiomis skiltelėmis supjaustyto apelsino žievė, jei ją ištiestum...Būtų graži gėlytė. O Tu ketini burbulą gražiai užklijuoti plokštuma...Neišeis niekaip.
Elgiuosi taip. Imu paveikslėlį ir žiūriu pagal raštą, kuriose vietose išcentriškai galėčiau padaryti įplėšimus (jei tai, kaip sakei, Kalėdų senio figūra, tai plėši palei drabužio kraštą, gal palei kepurę, rankovės kraštelį ir t.t.). Taip įplėštą, tačiau centre vistik nors mažam plotely paliktą ištisą servetėlę klijuoju, pradedant nuo palikto bendro centro ir tuomet-paeiliui po vieną atplaišėlę. Klijuojant sekančią žiūriu, kad gražiai nugultų šalia jau užklijuotos, perteklių pašalinant mediniu smaigeliu. Pabaigoj, jei reikia, būtinai viską apjungiu tapydama.
Žinoma, labai geras ir avijacijos patarimas klijuoti fragmentais, tačiau, manau, ne visada tai tinka ir reikia rinktis būdą pagal paveikslėlį.
QUOTE(Martini @ 2009 11 19, 12:21)
...ir man atsakymų nėr... verysad.gif

Mano galva, kiek keistas klausimas...
Patarčiau taip. Kursai, tada žinai, ko nori, ir ieškai, kur konkreti priemonė pigiau.
O kai nieko nežinant eini visur, tai ir gauni margą puokštę tiek patarimų, tiek priemonių, tiek parduodančiųjų sąžinės, tiek kainų. O vienos kokios parduotuvės, kurioje kažkas vien ...-iausia, abejoju, ar taip apskritai gali būti.
QUOTE(myrus @ 2009 11 19, 19:13)
sveikos, kadangi tik tik pradejau dekoruot  snd tongue.gif tai prasau patarimo 4u.gif
bandau atvirkstini  dekupaza ant stiklo, kaip elgtis su vienkomponenciu laku doh.gif :uztepi laka, tada spalva kuri prasimus ir kt spalva g.gif .Man suskilinejo abi spalvos blink.gif  ir dar laka tepti tik ant stiklo, ornamento netepti?
aciu  4u.gif

Taip, su stiklu taip dažnai būna.
O ar tepti laką po paveikslėliu, - pasirinkimo reikalas. Jei nori, kad po paveikslėliu irgi persimatytų trūkiai, galima tepti, jei ne, - ne.
QUOTE(Tyra_Situacija @ 2009 11 20, 00:16)
Sveikos manijos draugės smile.gif
bandau susidraugauti su sotille 2komponenčiu sendinimo laku... Nu blin... jau ruošiuosi mesti jį lauk... Perskaičiau jau pakankamai, prisipirkau priemonių trūkiams įtrinti.... Ir ką.... Betrinant viskas išsiterlioja nenuvalomai. Atrodo, tarsi lakas būtų gavęs drėgmės ir pradeda gumuliuotis ir veltis, tarsi valytis. Konsultavausi Toto deco, sako, kad neišdžiovinu, bet man keista kad labai plonu sluoksniu teptas sotille džiūsta jau va 4 para ir vis viena vyksta tas pats. Ką aš ne taip darau???

Per mažai informacijos, kad galima būtų patarti.
Visų pirma, 4 paros ir niekas nevyksta, vadinasi, šalta ar drėgna...
Įtariu, kad kažkuo vandens pagrindu trini. Sottilės dvikomponenčio nei įtrinti, nei baigiamajam etape lakuoti negalima niekuo, kas yra vandens pagrindu. Vyksta reakcija, ir taip prarandami darbeliai.
Trūkiams įtrinti tinka patina, aliejiniai dažai, porporina, sumaišyta su vašku.
Baigiamajam lakavimui tinka vaitspiritiniai lakai arba ir akrilinis, bet pastarasis-tik po kelių sluoksnių purškiamo sintetinio lako ir gero išdžiovinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 20 lapkričio 2009 - 00:48
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 11 19, 19:25)
Prašom  4u.gif Manau akrilinis lakas tikrai tinka lakuoti vaikiškiems daiktams, nesu girdėjusi, kad būtų specialus lakas vaikiškiems darbams  g.gif

Mačiau tokiu laku dabar prekiauja Ermitaže prie dekupažo prekių - lakas įvairiems vaikiškams daiktams - baldams ir t.t., bet nemanau, kad labai jis ką keistų - juk namuose visvien turbūt pilna daiktų, apdorotų priemonėmis "suaugusiems" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dajne @ 2009 11 20, 02:20)
Mačiau tokiu laku dabar prekiauja Ermitaže prie dekupažo prekių - lakas įvairiems vaikiškams daiktams - baldams ir t.t., bet nemanau, kad labai jis ką keistų - juk namuose visvien turbūt pilna daiktų, apdorotų priemonėmis "suaugusiems" smile.gif

Bet manau jis vis tiek bus vandens pagrindu, kaip ir akrilinis, jei jis ir nėra akrilinis biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.o aš noriu pasiklausti,žinau,kad į baltus akrilinius dažus deda guašo ir jie nusidažo,ar bandėte? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugys333: 20 lapkričio 2009 - 09:06
QUOTE(bite @ 2009 11 20, 00:35)
Mano galva, kiek keistas klausimas...
Patarčiau taip. Kursai, tada žinai, ko nori, ir ieškai, kur konkreti priemonė pigiau.
O kai nieko nežinant eini visur, tai ir gauni margą puokštę tiek patarimų, tiek priemonių, tiek parduodančiųjų sąžinės, tiek kainų. O vienos kokios parduotuvės, kurioje kažkas vien ...-iausia, abejoju, ar taip apskritai gali būti.

aš žinau, ko noriu mirksiukas.gif na, pvz., ieškau lako stiklui, kurio nereiktų užkepti ir būtų atsparus drėgmei - gal žinot, kur ir už kiek tokio rasti? 4u.gif
Arba, kur dvikomponentis smulkių trūkių lakas pigiau? smile.gif (Kaune)
Atsakyti
QUOTE(dajne @ 2009 11 19, 15:17)
Nežinau ar dar padės, bet pabandyk ištraukus iš vaitspirito nuplauti ir kišti į acetoną (tinka ir pigus acetoninis nagų lako valiklis) ir tiesiog reikia pirščiukai - nagiukais tuos plaukelius kedent ir nuo šerelių traukti tą laką - nėra labai malonus užsiėmimas lotuliukas.gif , bet esu vieną beviltiškai sudžiovintą teptuką taip atgaivinus. Po to, naudodamasi kažkurios forumietės patarimu, teptuką kišu į plaukų kondicionierių smile.gif perplaunu - ir beveik kaip naujas 4u.gif  Gal padės

na pabandysiu, nors siandien vat katik baigiau nagucius tvarkytis tongue.gif

o vat pasirodysiu su savo nauju darbeliu, dvi silpnybes viename
user posted image
vakar nudekupazuotas vazonelis
ir jo pritaikymas tongue.gif
nupintas sviestuvas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 11 20, 02:49)
Bet manau jis vis tiek bus vandens pagrindu, kaip ir akrilinis, jei jis ir nėra akrilinis  biggrin.gif

Taip, akrilinis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Martini @ 2009 11 20, 09:09)
aš žinau, ko noriu mirksiukas.gif na, pvz., ieškau lako stiklui, kurio nereiktų užkepti ir būtų atsparus drėgmei - gal žinot, kur ir už kiek tokio rasti? 4u.gif
Arba, kur dvikomponentis smulkių trūkių lakas pigiau? smile.gif (Kaune)

Žiūrint apie ką kalbat. Ar daiktas bus plaunamas dažnai ar tai tik dekoratyvus elementas. Konkrečiau negaliu patarti, nes nesu bandžiusi. Kiek teko girdėt, tai užkepimas kaip tik ir duoda atsparumą drėgmei. Priemonių yra daugelyje rankdarbių parduotuvių. Daukšos g. ir Vilniaus g. 4u.gif

Dėl dvikomponenčio, tai galiu pasakyti, kad kainos yra visur vienodos arba labai panašios (skirtumas - litas kitas). Jei nori pigiau, tai regis Puse Plius prekiauja. Nors abejoju ar ten yra pigiau, man regis tos pačios jau kainos ir pas juos. Puse Plius randasi Ožeškienės gatvėje (priešais Kauno Darbo Biržą). 4u.gif
Atsakyti
ačiū labai už informaciją 4u.gif
bet kažkurioj temoj tikrai skaičiau, kad yra neužkepamas ir atsparus... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martini: 20 lapkričio 2009 - 09:50