Sveikos darbštuolytės,
Turiu tokį klausymėlį.
Kaip dekupuoti naudojant 3D formato paveikslėlius?
Kokį silikoną reik naudotį?
Iš anksto dėkoju už atsakymus
Laba
turiu tokį klausimą - turiu matinius klijus-laką. Su jais planuoju klijuoti sumuštinių popierių arba paprastą popierių ant medinių auskarų pagrindų. Klausimas: ar iš abiejų popieriaus pusių tepti tuos klijus-laką ir kiek kartų reiktų tepti? ir dar - ar neišsilies paveiksliuko spalvos ant sumuštinių popieriaus ar paprasto popieriaus?
turiu tokį klausimą - turiu matinius klijus-laką. Su jais planuoju klijuoti sumuštinių popierių arba paprastą popierių ant medinių auskarų pagrindų. Klausimas: ar iš abiejų popieriaus pusių tepti tuos klijus-laką ir kiek kartų reiktų tepti? ir dar - ar neišsilies paveiksliuko spalvos ant sumuštinių popieriaus ar paprasto popieriaus?
Pagaliau ir as prisijungiau Ruosiu jau kaledines dovanas:)
Dekupazuoti ismokau forumuose. Didysis tikslas - isgrazinti namuose baldus, bet tam dar kaupiu praktika:)
Dekupazui daiktus ir priemones perku statybinese parduotuvese ir tik keleta priemoniu is profesionaliu parduotuviu, be kliju kartu su laku nepavyktu isklijuoti graziai serveteliu, taigi tenka paislaidauti.
Taip pat siandien skaitydama internete radau lietuviska dekupazo video pamokele, keleta radau geru patarimu:)
http://www.youtube.c...h?v=OK8SOVc6i3s
jau kaupiu darbu galerija, atiduosiu teismui:)
Dekupazuoti ismokau forumuose. Didysis tikslas - isgrazinti namuose baldus, bet tam dar kaupiu praktika:)
Dekupazui daiktus ir priemones perku statybinese parduotuvese ir tik keleta priemoniu is profesionaliu parduotuviu, be kliju kartu su laku nepavyktu isklijuoti graziai serveteliu, taigi tenka paislaidauti.
Taip pat siandien skaitydama internete radau lietuviska dekupazo video pamokele, keleta radau geru patarimu:)
http://www.youtube.c...h?v=OK8SOVc6i3s
jau kaupiu darbu galerija, atiduosiu teismui:)
Sveikos darbštuolės
Noriu dovanėlėm pridaryti 'Murziukiu' pjaustymo lentučių... Būkit geros, nupasakokit papunkčiui kaip jos darosi. Nžn ar gražiau bus su vašku, ar su skudurėliu. Ir kaip kaip dėti spalvytes?
Ačiū.
Noriu dovanėlėm pridaryti 'Murziukiu' pjaustymo lentučių... Būkit geros, nupasakokit papunkčiui kaip jos darosi. Nžn ar gražiau bus su vašku, ar su skudurėliu. Ir kaip kaip dėti spalvytes?
Ačiū.
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 11 18, 13:05)
Sottile patariu pradžiai tepti visą dangtelį, tepk abu sluoksnius vienodai, aš tepu pirštu, man gražiai dengiasi.
Dar vienas klausimelis del sio lako....
Istepiau as ta dangti pirmuoju laku. Viskas normos ribose, bet jis man (net gerai suplakus buteliuko turini) tokiais kresuliais pylesi ir tepesi. Ar tai normalu????
Pakolkas isnesiau i kita kambari dziuti, matysim kaip bus toliau.
QUOTE(diamona @ 2009 11 18, 14:07)
O cia ivertinimui mano silpnybe tai padekliukai ir zvakides
Dailiai padaryta, gražiai atrodo
QUOTE(mur`miaw @ 2009 11 18, 14:31)
Laba diena,
sakykite tikriausiai jums pasirodys juokingas mano klausimas ,bet norint dekupazuoti sage darantis ja paciai, ant kokio pagrindo tai galima padaryti ?
sakykite tikriausiai jums pasirodys juokingas mano klausimas ,bet norint dekupazuoti sage darantis ja paciai, ant kokio pagrindo tai galima padaryti ?
Gali ant medinio pagrindo, skirto sagių gamybai, http://www.senasnauj...s...268&level=4
gali naudoti modeliną.
Yra atskira tema apie sagių gamybą, ten labai daug informacijos http://www.supermama...
QUOTE(NerKiuKas @ 2009 11 18, 16:50)
Laba
Nesu dirbusi su sumuštinių popieriumi, bet man atrodo, kad jis gan plonas, tai gal galima tik vieną pusę tepti, pabandyk ant kokio nors nereikalingo medinio daikto ir pamatysi. Ar neišsilies paveiksliukas priklauso nuo to su kokiu spausdintuvu spausdinai
QUOTE(adatiene @ 2009 11 18, 16:59)
Sveiki,
norėjau paklausti kuo skiriasi sumuštinių popierius nuo kepimo popieriaus , ir kur jį perkate
norėjau paklausti kuo skiriasi sumuštinių popierius nuo kepimo popieriaus , ir kur jį perkate
Kepimo popierius slidesnis, lyg išteptas riebalais, spausdinant liesis. Sumuštinių popierių perka prekybos centruose.
QUOTE(mamyte21 @ 2009 11 18, 18:09)
Sveikos darbštuolės
Ačiū.
Ačiū.
Kaip jį padaryti yra seminaras su foto medžiaga http://public.fotki....iuk-seminaras-/
QUOTE(1juraciukas @ 2009 11 18, 18:10)
Dar vienas klausimelis del sio lako....
Istepiau as ta dangti pirmuoju laku. Viskas normos ribose, bet jis man (net gerai suplakus buteliuko turini) tokiais kresuliais pylesi ir tepesi. Ar tai normalu????
Man irgi yra taip buvę, tai antras sluoksnis juos išlygina, o dar ir lakas pataiso padėtį
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 11 18, 18:41)
Man irgi yra taip buvę, tai antras sluoksnis juos išlygina, o dar ir lakas pataiso padėtį
Aciu, nuraminai.
O tai jau tyledama as ta laka tepiau. Kai dukryte pamate ka darau su jos jau pamilta dezute (tas gi lakas baltai viska uzdaze )
Sveikos, jeigu jau buvo kažkur apie tai rašyta, tai nukreipkit mane tinkama linkme Taigi klausimėlis: kaip dekupažuoti kalėdinius burbulus? Kažkokia kitokia technologija čia gal nei paprasto dekupažo?
[quote=Kamėja_Mėja,2009 11 17, 21:47]
Denk tik tą pusę, kuri bus dekoratyvinė, nes ant lakuotos lentelės negalima pjaustyti maistą, nebent lakas tiktų sąlyčiui su maistu, bet ir tai ant tokios lentelės nepjaustyčiau maisto.
Ir as taip galvoju daryti... Aciu uz patarima
[quote=diamona,2009 11 18, 14:07]
Sveika,
as dekupazavusi ir sukurusi jau keleta naudojamu pkjaustymo lenteliu, nezinau kaip kitiems, bet mano nuomone pjaustymo lentutei nelabai tinka akrilinis lakas, nes jei ji bus naudojama pagal paskirti tai jai klius nemazai dregmes, o akrilinis suslapes pradeda rauksletis ir panasiai. taip pat kadangi as gaminu nuo a iki z lentutes tai kaip man kazkas patare cia forume tai ir as pasidalinsiu tomis ziniomis. Tai geriau ta puse kuri bus pjaustymui itrint aliejumi, paprastu tuomi kur kepi. Tada ilgiau laikys ir neprisigers tiek stipriai nei kvapu nei spalvu nuo miasto.
TAi koki laka naudojai jei akrilinis netinka lentutem? Paprastu aliejum itrinti maisto pjaustymui skirta puse ir viskas? Kaip idomu... Aciu
Denk tik tą pusę, kuri bus dekoratyvinė, nes ant lakuotos lentelės negalima pjaustyti maistą, nebent lakas tiktų sąlyčiui su maistu, bet ir tai ant tokios lentelės nepjaustyčiau maisto.
Ir as taip galvoju daryti... Aciu uz patarima
[quote=diamona,2009 11 18, 14:07]
Sveika,
as dekupazavusi ir sukurusi jau keleta naudojamu pkjaustymo lenteliu, nezinau kaip kitiems, bet mano nuomone pjaustymo lentutei nelabai tinka akrilinis lakas, nes jei ji bus naudojama pagal paskirti tai jai klius nemazai dregmes, o akrilinis suslapes pradeda rauksletis ir panasiai. taip pat kadangi as gaminu nuo a iki z lentutes tai kaip man kazkas patare cia forume tai ir as pasidalinsiu tomis ziniomis. Tai geriau ta puse kuri bus pjaustymui itrint aliejumi, paprastu tuomi kur kepi. Tada ilgiau laikys ir neprisigers tiek stipriai nei kvapu nei spalvu nuo miasto.
TAi koki laka naudojai jei akrilinis netinka lentutem? Paprastu aliejum itrinti maisto pjaustymui skirta puse ir viskas? Kaip idomu... Aciu
QUOTE(mamyte21 @ 2009 11 18, 17:09)
Sveikos darbštuolės
Ačiū.
Ačiū.
dar viskas plačiau aprašyta mano dienoraštyje, skiltyje pamokos
QUOTE(LinaNi @ 2009 11 18, 19:25)
akrilinis gal ir tinka, bet jei noresi plaut, tai tik reiks priziuret kad paskui nuvalei ja, kad kriauklej nepaliktum ilgam, nes tas lakas labai lengvai pazeidziamas.
Na trumpai pabandysiu paaiskinti:
kai jau pilnai darbelis paruostas, t.y. nudekoruotas kaip norim, pasiruosiam lakavimui. Pjaustimo lentutes as asmeniskai manau geriau lakuoti spiritinio pagrindo laku, dar geriau kokiu nors poliuretaniniu laku, nes jie atspariausi aplinkos poveikiams, bet gaila jie truputi smirda kol dziuna. As asmeniskai rinkausi kad galeciau ir ant dekoruotos puoda karsta det
O nedekoruotoji pjaustymo puses paruosimas tinkamai supratai kaip daromas, tik dar as stengiuosi taip riebiai pritept, ir palikt kokiai parai ir tik tada nuvalyt