Sveikutes
domiuosi dekupazu ant stiklo...sakykit koki laka ir klijus geriau naudoti dekoruojant stiklinius daznai plaunamus daiktus? Paskaiciau temele - minite porcelan POTCH ir Marabu. Kur LT galima isigyti Marabu?
ir dar - paskaiciau, kad naudojant uzkepama laka, tai negalima daikto dekoruoti sendinimo laku, naudoti aiziklio...kazi kodel.
aciu
QUOTE(efauto @ 2009 11 16, 02:07)
aha ai dar yra marabu firmos nekepamas. bet didzioji dalis tu kepamu, tai netinka salyciui su maistu
o vazelei dekoruoti, arba stikliniam orchidejos vazonui jie tinka? Ar veliau galima taip dekoruota stiklini daikta dar ir sendinti?
Sveikos mergaites,
Taigi, as turiu buteli, kuri noreciau padailinti...
ka reiketu man daryt?
1. nudazyt. kokiais dazais? (ar butinai pirkti specialius dazus? ar tinka kokie nors ir pigesni, gal tokiu tarkim namie rasciau?!)
2. uzklijuot paveiksleli (turiu serveteliu su angelais, turetu tikt (planuoju lipalu skiestu su vandeniu 1:3 klijuot. tinkamai sugalvojau?)
3. o ka toliau daryt?...
ka reiketu man daryt?
1. nudazyt. kokiais dazais? (ar butinai pirkti specialius dazus? ar tinka kokie nors ir pigesni, gal tokiu tarkim namie rasciau?!)
2. uzklijuot paveiksleli (turiu serveteliu su angelais, turetu tikt (planuoju lipalu skiestu su vandeniu 1:3 klijuot. tinkamai sugalvojau?)
3. o ka toliau daryt?...
QUOTE(kristule666 @ 2009 11 16, 09:27)
o antika firmos dvikomponentis sendinimo lakas tik su akriliniais dazais itrukius dazyti reikia ar ir su spec pasta, patina?
aciu
aciu
man atrodo, kad cia praleisti keli zodziai nezinau apie spec pasta, bet su patina, kaip ir kitais aliejiniais dazais galima itrinti visus trukius.
QUOTE(Smilga* @ 2009 11 16, 10:18)
domiuosi dekupazu ant stiklo...sakykit koki laka ir klijus geriau naudoti dekoruojant stiklinius daznai plaunamus daiktus? Paskaiciau temele - minite porcelan POTCH ir Marabu. Kur LT galima isigyti Marabu?
ir dar - paskaiciau, kad naudojant uzkepama laka, tai negalima daikto dekoruoti sendinimo laku, naudoti aiziklio...kazi kodel.
ziurint kokie tie daznai plaunami daiktai, jei tai indai, tai visgi reiketu naudoti ta laka, kuris tinkamas salyciui su maistu, o jei tai kokia vaza ar kazkas panasaus, tai uztenka ir sintetinio lako. marabu, jei bera tai tik panevezy, nes kita firma, kuri platin tas prekes uzsidare.. ir daugiau ju nebera.. arba gal kokioj internetinej parduotuvej. del kepamo daikto ir sendinimo, tai neaisku, kaip tas sendinimas sureaguos i karsti.. gali viskas nuvarveti bekepant... nebent atsilieps tos, kurios jau kepe sendintoja ir gali pasakyti, nubego ar ne.
QUOTE(Smilga* @ 2009 11 16, 14:09)
o vazelei dekoruoti, arba stikliniam orchidejos vazonui jie tinka? Ar veliau galima taip dekoruota stiklini daikta dar ir sendinti?
paprastam stikliniui vazonui, gali naudoti ir sintetini laka, nebutinai kepama. nors klijus tai reiketu pasirinkti universalius arba stiklui-keramikai, cia del geresnio sukubimo. o sendinti irgi gali, darai viska kaip ant paprasto daikto, tik gale nupurski sintetiniu, kad darbas butu atsparus vandeniui.
Papildyta:
QUOTE(makaroncike @ 2009 11 16, 15:36)
Sveikos mergaites,
ka reiketu man daryt?
3. o ka toliau daryt?...
ka reiketu man daryt?
3. o ka toliau daryt?...
viska darai, kaip ant kitokio daikto, tik pries dazant buteli,nutepk ji universaliais arba specialiais klijais stiklui-keramikai, del geresnio dazu sukibimo su pavirsium. o tada akrilas, paveiksliukas ir pabaigai naudok atsparu vandeniui laka, tarkim sintetini purskiama.
QUOTE(efauto @ 2009 11 16, 17:49)
viska darai, kaip ant kitokio daikto, tik pries dazant buteli,nutepk ji universaliais arba specialiais klijais stiklui-keramikai, del geresnio dazu sukibimo su pavirsium. o tada akrilas, paveiksliukas ir pabaigai naudok atsparu vandeniui laka, tarkim sintetini purskiama.
mmm...pamirsau pamineti, kad is vis tai as naujoke siame reikale
o kokie tie specialus dazai? butinai skirti dekupazui? ar galima kokius kitokius naudot? nes nesu profesionale, tad ir prof. priemones pirkti neskubu...pradzioj pameginti norisi su paprastom priemonem...
o minimas akrilas - dazai? kaip supratau? butinai specialus? ar kitokius naudot galima? kokius?
del lako... turiu flakona nepanaudoto masinio lako...ar tiktu?
Ką reikia turėti norint pradėt dirbti:
1. Daiktas, kurį norite dekoruoti.
2. Servetėlės, dekupažinis popierius, ryžinės servetėlės ir t.t.
3. PVA klijai (lipalas)arba universalūs klijai dekupažui.
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
7. Lakas (akrilinis ar kitoks).
Čia iš pirmo temos puslapio nukopijavau Tai kitą kartą atidžiau bent pagrindinę info paskaityk
O čia rasi pamokėlių http://www.senasnauj...s...514&level=1
Nors šiaip jų pilnas internetas, tik reikia pagooglinti.
Jei ir tuomet kils klausimų - kreipkis
Akriliniai dažai - paprasčiausi dažai, galima rasti ir maximoje, ir dailininkų ar spec. dekoravimo parduotuvėse, ir kanceliarinėse prekėse būna.
Kokį konkrečiai turi mašininį laką? (manau, kad tiks bet maža ką )
1. Daiktas, kurį norite dekoruoti.
2. Servetėlės, dekupažinis popierius, ryžinės servetėlės ir t.t.
3. PVA klijai (lipalas)arba universalūs klijai dekupažui.
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
7. Lakas (akrilinis ar kitoks).
Čia iš pirmo temos puslapio nukopijavau Tai kitą kartą atidžiau bent pagrindinę info paskaityk
O čia rasi pamokėlių http://www.senasnauj...s...514&level=1
Nors šiaip jų pilnas internetas, tik reikia pagooglinti.
Jei ir tuomet kils klausimų - kreipkis
Akriliniai dažai - paprasčiausi dažai, galima rasti ir maximoje, ir dailininkų ar spec. dekoravimo parduotuvėse, ir kanceliarinėse prekėse būna.
Kokį konkrečiai turi mašininį laką? (manau, kad tiks bet maža ką )
QUOTE(Tina Les @ 2009 11 16, 16:21)
laisla, o remeliu yra internetinese ir specializuotose parduotuvese o sarasas pirmame temos puslapy
masininis lakas tinka ir del to, kad jis labai atsparus vandeniui juk juo lakuoja masinas as pati naudoju akrilini masinini laka
QUOTE(efauto @ 2009 11 16, 18:51)
masininis lakas tinka ir del to, kad jis labai atsparus vandeniui juk juo lakuoja masinas as pati naudoju akrilini masinini laka
bent viena priemone maziau
aciukas
pagamino mane seniai. taip seniai, kad niekas to neprisimena, arba nepridave tam reiksmes. Kabojau dideliam kambary, prie duru, ir ant manes seimininkas kabino drabuzius, kartais kvepiancius dumais ir saltuku, kartais - meslu ir ka tik pamelztu pienu... Labiausiai megau ta laika, kai prazysdavo obelys sode. Seimininkas issitraukdavo toki keista instrumenta - nezinau, kaip jis vadinosi, bet atrode kaip smuikas su pritvirtinta duda...
Viskas keitesi... itariu del to kaltas didziulis laikrodis su blizgancia svytuokle - tai jis judino savo usus - rodykles ir stume gyvenima i begalybe. Mire seimininkas ir jo pati. Paseno obelys uz lango. Kazkas isnese dali rakandu, o mane nukabino, apziurejo ir nutrenke i kampa. Taip gulejau ilgai... Atejo zmones... nezinau, kas tokie, girdejau kazkokie anukai... nudaze siena ant kurios kabojau tais laikais, kai zydejo obelys ir pasaulis atrode letas ir nerupestingas. Maniau mane sudegins krosnyje kartu su suluzusio fotelio porankiais...
stai tokia gulejau ant sudauzytu plyteliu kruvos:
- ei, kas cia dabar! Skauda gi svytriniu per sonus, sau patarkuokit suprasit... nu kam kankina geriau iskart sudegintu... ei, kutena ... ka su manim darot po velniu? Nugirdau: "tuoj as ja isdekupazinsiu"... na, mano seimininkas megdavo pasiplust keiksmazodziais bet tokio negirdejau... tikriausiai tai reiskia sudegins
niekada nebuciau patikejusi kad mane kazkas fotografuos... o juolab negalejau patiket, kad ant manes kazkada prazys obelys ...
PS... net nzn kaip ta daikta geriau nupaveiksluot, nes kabykla nemaza, apie metra ilgio
Viskas keitesi... itariu del to kaltas didziulis laikrodis su blizgancia svytuokle - tai jis judino savo usus - rodykles ir stume gyvenima i begalybe. Mire seimininkas ir jo pati. Paseno obelys uz lango. Kazkas isnese dali rakandu, o mane nukabino, apziurejo ir nutrenke i kampa. Taip gulejau ilgai... Atejo zmones... nezinau, kas tokie, girdejau kazkokie anukai... nudaze siena ant kurios kabojau tais laikais, kai zydejo obelys ir pasaulis atrode letas ir nerupestingas. Maniau mane sudegins krosnyje kartu su suluzusio fotelio porankiais...
stai tokia gulejau ant sudauzytu plyteliu kruvos:
- ei, kas cia dabar! Skauda gi svytriniu per sonus, sau patarkuokit suprasit... nu kam kankina geriau iskart sudegintu... ei, kutena ... ka su manim darot po velniu? Nugirdau: "tuoj as ja isdekupazinsiu"... na, mano seimininkas megdavo pasiplust keiksmazodziais bet tokio negirdejau... tikriausiai tai reiskia sudegins
niekada nebuciau patikejusi kad mane kazkas fotografuos... o juolab negalejau patiket, kad ant manes kazkada prazys obelys ...
PS... net nzn kaip ta daikta geriau nupaveiksluot, nes kabykla nemaza, apie metra ilgio
Super labai graziai atnaujinta pakaba
aciu, ups ne i ta tema idejau