Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 36 tema

QUOTE(NerKiuKas @ 2009 11 08, 22:32)
Laba, reik jūsų pagalbos smile.gif jau porą valandų bandau surasti informacijos, kaip pagaminti tokius apvalius auskariukus, bet niekur nerandu. Gal galėtumėt paaiškint neišmaneliui, kaip visa tai atliekama? ar bent duoti nuorodų, kur būtent apie tai galėčiau pasiskaityti? smile.gif

manau kad šitam konkrečiam pavyzdį darytas ne dekupažas. O paveiksliuko perkėlimas ant modelino. Man asmeniškai paveiksliuko perkėlimas atrodo šiek tiek gražiau nei dekupažas. O apie paveiksliuko perkėlimą rasi modelino temoj. Žinoma viską galima padaryt ir ant medinių pagrindų dekupažuojant. Arba ant modelino dekupažuojant. Praktiškai tokiem auskariukam yra 2 gaminimo variantai smile.gif
Papildyta:
gal nesupyks kad dekupažo temoj, radau savo paaiškinimą gan tokį paprastą:

Atliktas paveikslėlio perkėlimas ant modelino. Rezultas labai panašus į taip dekoruotus dekupažo tecnika papuošaliukus, tačiau turi keletą pranašumų ir šitas būdas: persikelia tik paveiklėlis ir nereikia slėpti popieriaus kraštelių, paviršius lygesnis ir nereikia jokio specialaus ryžinio ar sumuštinio popieriaus.
Darbo eiga būtų tokia:
Šiuo atveju naudotas paprasčiausias būdas – svaiminis paveiklėlio perkėlimas, kai nenaudojama jokių papildomų priemonių. Geriausia naudoti baltą arba šviesesnių atspalvių modeliną, kad geriau matytųsi norimas paveiklėlis.
1Tieiog susirandate jums patinkantį paveiklėlį, atsispausdinate reikiamo dydžio. Spausdinti užtenka ant paprasčiausio popieriaus, bet tinka tik LAZERINIS spausdintuvas. Atsispausdinus su rašaliniu printeriu, paveikėlis nepersikels.
2. Iškočiojam norimo storio modeliną ir prie jo prispaudžiam (paveiklėliu į apačią) atsispausdintą paveiklėlį. Prispaudus ir priglosčius kad visur liestųsi paveikslėlis su modelinu, daugiau jo nejudinti.
3. atsargiai su pirštais nuimam popieriaus lapelį ir iš kart pamatysite norimą vaizdą. Tik su paveiklėliu elgtis reikia atsargiai, nes prisilietus išsiteplioja. Apipjaustom jei dar reikia jums tinkamą formelę ir kepamorkaitėje 130 laipsnių karštyje 30 min.
4. atvėsusių savo darbelių kraštelius pašlifuojam su švitriniu popierium – pradžioj stambesniu, vėliau – labai smulkiu. Ir nulakuojame. Būna specialus lakas modelinui.
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2009 11 09, 00:35)
Labukas, paklausiu ir čia  blush2.gif
ar galima šiuo laku lakuoti ant

būtent šio lako?

Manau, galima, nes abu vandens pagrindu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
na dabar labai kvailai paklausiu blush2.gif , ar būtina ryžinę servetėlę sušlapinus išplėšyti, aš norėčiau paveikslėlį iškirpti, man taip labiau tinka blush2.gif
Atsakyti
sveikutės , gal ką domins dekupažo e-knygutės
http://www_easy-shar...32680/Decoupage
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2009 11 09, 13:05)
Sveiki,
na dabar labai kvailai paklausiu blush2.gif , ar būtina ryžinę servetėlę sušlapinus išplėšyti, aš norėčiau paveikslėlį iškirpti, man taip labiau tinka  blush2.gif

Na jei tau labiau tinka..tai kirpk.. mirksiukas.gif ..Juk niekur neparašyta, kad negalima.. smile.gif ..Čia kas kaip nori tas taip daro..Vieni karpo , kiti plėšo..treti pjausto.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NNITRA @ 2009 11 09, 12:56)
Manau, galima, nes abu vandens pagrindu mirksiukas.gif

dėkui už abejonių išsklaidymą 4u.gif
Atsakyti
Merginos, sakykite, o su kokiais klijais klijuojate filcą, kad nebūtų kokių dėmių ir kad gerai priliptų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2009 11 09, 17:03)
Merginos, sakykite, o su kokiais klijais klijuojate filcą, kad nebūtų kokių dėmių ir kad gerai priliptų?  g.gif

Kažkuri yra paminėjusi, kad tiesiog palakuojamas dugnas ir užklijuojamas filcas mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kuriai aktualu...siandien uzklydau i silver city. 30% nuolaida servetelem, ir kai kuriom dekupazo priemonem 20%.
Atsakyti
Kur pigiausiai galima įsigyti auksinių dažų Kaune? Reikia nedidelio kiekio skubiai doh.gif
Dėkui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambyze: 09 lapkričio 2009 - 16:29
QUOTE(Avijacija @ 2009 11 09, 09:53)
manau kad šitam konkrečiam pavyzdį darytas ne dekupažas. O paveiksliuko perkėlimas ant modelino. Man asmeniškai paveiksliuko perkėlimas atrodo šiek tiek gražiau nei dekupažas. O apie paveiksliuko perkėlimą rasi modelino temoj. Žinoma viską galima padaryt ir ant medinių pagrindų dekupažuojant. Arba ant modelino dekupažuojant. Praktiškai tokiem auskariukam yra 2 gaminimo variantai smile.gif
Papildyta:
gal nesupyks kad dekupažo temoj, radau savo paaiškinimą gan tokį paprastą:

Atliktas paveikslėlio perkėlimas ant modelino. Rezultas labai panašus į taip dekoruotus dekupažo tecnika papuošaliukus, tačiau turi keletą pranašumų ir šitas būdas:  persikelia tik paveiklėlis ir nereikia slėpti popieriaus kraštelių, paviršius lygesnis ir nereikia jokio specialaus ryžinio ar sumuštinio popieriaus.
Darbo eiga būtų tokia:
Šiuo atveju naudotas paprasčiausias būdas – svaiminis paveiklėlio perkėlimas, kai nenaudojama jokių papildomų priemonių. Geriausia naudoti baltą arba šviesesnių atspalvių modeliną, kad geriau matytųsi norimas paveiklėlis.
1Tieiog susirandate jums patinkantį paveiklėlį, atsispausdinate reikiamo dydžio. Spausdinti užtenka ant paprasčiausio popieriaus, bet tinka tik LAZERINIS spausdintuvas. Atsispausdinus su rašaliniu printeriu, paveikėlis nepersikels.
2. Iškočiojam norimo storio modeliną ir prie jo prispaudžiam (paveiklėliu į apačią) atsispausdintą paveiklėlį. Prispaudus ir priglosčius kad visur liestųsi paveikslėlis su modelinu, daugiau jo nejudinti.
3. atsargiai su pirštais nuimam popieriaus lapelį ir iš kart pamatysite norimą vaizdą. Tik su paveiklėliu elgtis reikia atsargiai, nes prisilietus išsiteplioja. Apipjaustom jei dar reikia jums tinkamą formelę ir kepamorkaitėje 130 laipsnių karštyje 30 min.
4. atvėsusių savo darbelių kraštelius pašlifuojam su švitriniu popierium – pradžioj stambesniu, vėliau – labai smulkiu. Ir nulakuojame. Būna specialus lakas modelinui.

Ačiū labai abejom už atsakymus smile.gif
Turiu dar keletą klausimų:
1) kuo skiriasi auskariukai, padaryti ant medinio pagrindo nuo tų, kurie padaryti ant modelino?
2) kiek laiko užtruktų paveiksliuko perkėlimas nuo lapo ant modelino?
3) kaip galima paslėpti popieriaus kraštelius, jei paprastesniu būdu daryti?
4) skylutę metaliukui reikia padaryt prieš kaitinant orkaitėj modeliną, ar po kaitinimo?
5) kiek kartų lakuoti reikia?
6) jei sakykim modelino spalva mėlyna, o aš ant plono popieriaus atsispausdinu paveiksliuką, kurio fonas ryškiai geltonas, per vidurį koks nors paveiksliukas. Tai kaip atrodys galutiniam variante spalvos? išliks tokia pati ryški geltona? ar persimatys mėlyna? taip pat ir su paveiksliuko spalvom kaip bus?
Atsakyti
QUOTE(Eglu @ 2009 10 30, 22:33)
Merginos, atrodo, kad perskaiciau nemazai temu apie paveiksliuku perkelima...bet vistiek iskilo man klausimas, kaip tiksliai daroma toliau..1.iskirpau paveiksliuka is storo kartoninio maiselio (panasus storis kaip atviruko) 2. nulakavau akriliniu laku kokius 8 kartus 3. dabar planuoju kaip ir mirkyti vandeni ir nutrinti storaji sluoksni...
klausimas, kaip po to su tuo paveiksliuku..ar klijuoti iprastai kaip servetele?ar klijuoti kaip dekupazini popieriu t.y.tepant klijus is abieju pusiu?..ar apskritai padejus paveiksliuka ant norimo dekoruoti daikto lakuoti? ..zodziu susipainiojau...help!
p.s.ar su nuotrauka daroma butu taip pat kaip su atviruko paveiklelio perkelimu?

QUOTE(biriusa @ 2009 10 30, 23:19)
Galiu pasakyti tik kaip dariau su paveiksliuku ant paprasto spausdintinio popieriaus:
1. nulakuoju virsutini sluoksni 1-2 kartus laku (manau daugiau neverta, nes bus labai jau storai o 2 sluoksniu pilnai pakanka kad paveiksliukas "prisiklijuotu"ir nenukentetu perkeliant ji
2. suslapinu visa popieriu, kad kiaurai permirktu
3. su pirstu svelniai nutrinu popieriu, kad nesuplesyti netycia visa moyva
4. iskerpu paveiksliuka
5. kliujuoju tepant klijus pagrinde is apacios nes virsuje jau yra lakas, tad per ji paveiksliukas vargu ar permirks
6. kai viskas isdziuna lakuoju, lakuoju, slifuoju, lakuoju, lakuoju ...cia galima pasikartot  tongue.gif

...Tai va..buvau zadejus pasipasakoti kaip sekesi mano eksperimentai..
Viskas pavyko gerai, gal net geriau nei tikejausi..
1.iskirpau paveiksliuka is storo kartoninio maiselio (panasus storis kaip atviruko) 2. nulakavau akriliniu laku kokius 8 kartus
3.mirkiau siltam vandeni, kokiu 10min.
4.isemus is vandens paveiksliuka, nusausinau,ir tryniau su pirstu is blogosios puses, kol paveikslelis suplonejo.
5.tada dar syki gerai ji nusausinau su popieriniu ranksluosciu ir pritepiau blogaja puse neskiestu pva kliju
6.dejau ant dezutes ir spaudziau is visu pusiu, kad gerai priliptu ir klijai issivaiksciotu(paveikslelis pamirkius vandeni susisuka, raitosi)
7.kai buvo pilnai prilipes ir isdziuves paveiksliukas, as sugalvojau su pjaustymo peiliuku biski pabandyt pakrapstyti paveikslelio pavirsiu(nes ji lakavau kokius8 kartus)..ir man tiesiog visas 8 sluoksniu lakas nusilupo ir ant dezutes liko dar grazesnis paveiksliukas be jokio lako sluoksnio
8.visus paveikslelio krastelius dar apslifavau, kad nesimatytu iskilimu(kaip ir dekupazinio popieriaus)
9.o tada jau viska dariau iprastai:sendinau, lakavau ir t.t.

Dar bandziau paveikleli perkelti, kuri buvau atspausdinus su rasaliniu printeriu ant sviestinio popieriaus...tai kai atsispausdinau, nupurkiau purskiamu turbut sintetiniu vadinamu laku...jau paveiksliuko nemirkiau..o tiesiog kai uzpurkstas lakas isdziuvio..issikirpau ji ir kita puse tepiau vel gi neskiestais klijais pva ir klijavau..o tada jau ant virsaus lakavau...irgi viskas gavosi gerai..(bet aisku jau lako geriau uzpurksto nelupineti, nes jam nusilupus jis nuplesia paveikslelio spalvu ryskuma)

Tai tiek ...tikiuosi mano pasakojimas pades bandancioms merginoms ivairius dekupazo budus..
bet siaip reik bandyti, eksperimentuoti ir viskas pavyks tada 4u.gif
p.s.tikiuosi supratot, nes nelabai moku raiskiai papasakot, dar siomis dienomis idesiu rezultato vaidine medziaga 4u.gif
Atsakyti