Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 36 tema

Koks daiktas, simbolis ar gyvūnas simbolizuoja sėkmę, ramybę namuose, laimę, pusiausvyrą? Čia tam, kad žinoti, ką dekupažuotis, kokį paveikslėlį ar šiaip simbolį kažkokį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mona187: 05 lapkričio 2009 - 10:37
QUOTE(kristule666 @ 2009 11 05, 09:44)
ax.gif sveikos, merginos paaiskinkit man tundrai blush2.gif , kodel kai lakuoju man servetele vietom garbanojasi? kodel kitur ne?ir laku sintetiniu uzpurskiau pirma sluoksni ir tik paskui pradejau lakuoti plonu sluoksniu.aciu

Man regis be reikalo purški. Iš kur to išmokai? Niekada nepurškiau ir niekada nesigarbanojo man. Be to, dar labai svarbu, kuo klijuota ji, kokiais klijais. Raukšlėjasi tai greičiausiai todėl, kad atkimba, toje vietoje...

QUOTE(Rudaakė @ 2009 11 05, 10:00)
turiu laka, kuriame parasyta uretanalkidinis, Puidu lak vadinasi, tai cia koks...... vandens pagrindu ar ne  g.gif

Ne vandens, vaitspirito pagrindas. 4u.gif

Oi, tas sintetinis lakas, pati apie jį gal dešimt kartų jau esu atsakiusi, kiekvienoje temoje apie jį yra klausinėjama po kelis kartus, gal užvedant naują temą reikėtų parašyti pirmame poste, ka manote?

Vien įvedus į google "sintetinis lakas" daug info apie tai išmeta, daugausiai sieta su dekupažu mirksiukas.gif

Sintetinis lakas - tai purškiamas lakas (flakonas), kurio gali rasti Senukų prekybos centre. Jis yra dviejų rūšių - blizgus ir matinis (dangtelis nurodo). Šis lakas ne vandens pagrindo. Realiai jis turėtų būti priskirianas vaitspiritiniams lakams, kitaip tariant, aliejinių lakų grupei (yra dvi pagrindinės grupės: aliejiniai (kiti dar vadina spiritiniais ar vaitspiritiniais) ir vandeniniai (dar vadina dispersiniais)), tačiau ant flakaono rašo sintetinis, todėl mes jį taip ir vadiname. smile.gif

Tema apie lakus: 4u.gif
http://www.supermama...howtopic=468729

Ten badysiu paaiškinti dar išsamiau. smile.gif
Atsakyti
[quote=kristule666,2009 11 05, 12:35]
Mano Colorworks lakas, Varnish/vernis parasyta. ir uzrasyta sintetinis/alkidinis.
teks eiti i automobiliu parduotuve, ir pirkti kuri dauguma naudoja...

Tai šis lakas parduodamas automobilių parduotuvėse.
Papildyta:
QUOTE(baltė @ 2009 11 05, 12:49)
Man regis be reikalo purški. Iš kur to išmokai? Niekada nepurškiau ir niekada nesigarbanojo man. Be to, dar labai svarbu, kuo klijuota ji, kokiais klijais. Raukšlėjasi tai greičiausiai todėl, kad atkimba, toje vietoje...

Oi, tas sintetinis lakas, pati apie jį gal dešimt kartų jau esu atsakiusi, kiekvienoje temoje apie jį yra klausinėjama po kelis kartus, gal užvedant naują temą reikėtų parašyti pirmame poste, ka manote?

Vien įvedus į google "sintetinis lakas" daug info apie tai išmeta, daugausiai sieta su dekupažu mirksiukas.gif

Sintetinis lakas - tai purškiamas lakas (flakonas), kurio gali rasti Senukų prekybos centre. Jis yra dviejų rūšių - blizgus ir matinis (dangtelis nurodo). Šis lakas ne vandens pagrindo. Realiai jis turėtų būti priskirianas vaitspiritiniams lakams, kitaip tariant, aliejinių lakų grupei (yra dvi pagrindinės grupės: aliejiniai (kiti dar vadina spiritiniais ar vaitspiritiniais) ir vandeniniai (dar vadina dispersiniais)), tačiau ant flakaono rašo sintetinis, todėl mes jį taip ir vadiname. smile.gif

Tema apie lakus: 4u.gif
http://www.supermama...howtopic=468729

Ten badysiu paaiškinti dar išsamiau.  smile.gif

Bet jeigu jis yra spiritiniu pagrindu, tai gal negalima purkšti ant akrilinių dažų ir lakų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adatiene: 05 lapkričio 2009 - 10:50
QUOTE(baltė @ 2009 11 05, 10:49)

aciukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2009 11 05, 10:54)
Bet jeigu jis yra spiritiniu pagrindu, tai gal negalima purkšti ant akrilinių dažų ir lakų g.gif

Teoriškai negalima, bet praktiškai tą darom. smile.gif Aš tarpe niekada stengiuosi jo nenaudoti, nes akrilas gali tada luptis. Bet dirbant su Sottile neišsiverčiu be tarpinio purškimo. O šiaip naudoju jį pabaigai, fiksavimui, spalvų apsaugai.

Sakyčiau, jo sudėtis skiriasi nuo tipinio aliejinio (kurį tepame teptuku), jis neblogai sukimba su akrilinio pagrindo lakais ir dažais.

Nueik į lakų temą ten rasi kur jo pirkti 4u.gif (galiu ir čia parašyti, bet iš principo nerašysiu tongue.gif , nes prieš kelias minutes viską surašiau smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(kristule666 @ 2009 11 05, 10:44)
ax.gif sveikos, merginos paaiskinkit man tundrai blush2.gif , kodel kai lakuoju man servetele vietom garbanojasi? kodel kitur ne?ir laku sintetiniu uzpurskiau pirma sluoksni ir tik paskui pradejau lakuoti plonu sluoksniu.aciu

todel kad tos vietos neprisikliajavo gerai, tai ypac pauola dirbant su storesniu ryziniu ar dekupaziniu popieriumi. kartais padeda kai tik sukyla pusleles iskart karstu fenu is arti papusti, ikaitinti ir iskart bandyti pirstu prispausti i vieta
Atsakyti
Sveikos merginos,

Labai reikia jusu pagalbos.... 4u.gif Kreipiuosi i tas, kurios dazus perka senukuose.
Mane per kursus paprotino nusipirkti baltus akrilinius dazus, kelis pigmentus, ir paciai maisytis dazus, kol ismoksiu graziai dekupazinti... Taigi taip ir padariau, nusipirkau MOVILAT dispersinius akrilinius baltus dazus, keleta universaliu pigmentu ir vakar bandziau maisyti.... Bet kazka turbut ne taip darau, nes man jie labai tirsti pasirode...ir kvapas stiprus jauciasi... ax.gif
Kokius jus naudojat dazus ir pigmentus, ir ar skiedziat vandeniu?? Labai pergyvenu, kad ne tokiu dazu prisipirkau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzekle @ 2009 11 04, 16:15)
Sveikos,noriu pasiteirauti isbandziusiuju kokia nuomonė apie Pelikan firmos dazus,klijus,laka dekupazui?
Beje,gal jau kas turit šią knygą,įdomu ar verta pirkti? http://www.pegasas.e...azo-magija/4622  g.gif  g.gif  g.gif

Nejaugi niekas dar neturi/nevarte? Labai idomu, kokios nuomones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaNi @ 2009 11 05, 14:14)
Sveikos merginos,

Labai reikia jusu pagalbos.... 4u.gif  Kreipiuosi i tas, kurios dazus perka senukuose.
Mane per kursus paprotino nusipirkti baltus akrilinius dazus, kelis pigmentus, ir paciai maisytis dazus, kol ismoksiu graziai dekupazinti... Taigi taip ir padariau, nusipirkau MOVILAT dispersinius akrilinius baltus dazus, keleta universaliu pigmentu ir vakar bandziau maisyti.... Bet kazka turbut ne taip darau, nes man jie labai tirsti pasirode...ir kvapas stiprus jauciasi... ax.gif
Kokius jus naudojat dazus ir pigmentus, ir ar skiedziat vandeniu?? Labai pergyvenu, kad ne tokiu dazu prisipirkau... verysad.gif

As perku Viva Color MELODY ju tirstumas labai geras, kvapo nera, bet jei dazai tirsti tai tu nenusimink, tiesiog pasiskiesk juos vandeniu, o va del kvapo negaliu niekuom padeti. Pigmentus perku eilinius po 3-4 litus ploksti kvadratiniai nedideli buteliukai
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2009 11 05, 11:36)
Koks daiktas, simbolis ar gyvūnas simbolizuoja sėkmę, ramybę namuose, laimę, pusiausvyrą? Čia tam, kad žinoti, ką dekupažuotis, kokį paveikslėlį ar šiaip simbolį kažkokį

pasidomek fensui, ir rasi atsakyma.

O dia - snekta apie dekupaza, priemones ir galimybes.

Ezoterika - kitoje temeleje drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 11 05, 15:26)
As perku Viva Color MELODY  ju tirstumas labai geras, kvapo nera, bet jei dazai tirsti tai tu nenusimink, tiesiog pasiskiesk juos vandeniu, o va del kvapo negaliu niekuom padeti. Pigmentus perku eilinius po 3-4 litus ploksti kvadratiniai nedideli buteliukai

as irgi pergu melody dazus, gerai d mirksiukas.gif azo
Atsakyti
Labos,na as dar pasikartosiu,ar kas naudojat Pelikan firmos dazus,klijus,laka dekupazui? turiu omeny situos http://www.buteropre...r...logas&k=165
lb reikalinga nuomone.aciu.
Atsakyti