Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 36 tema

QUOTE(Arven @ 2009 11 04, 21:29)
Na, teoriskai jis naudojamas taip.  biggrin.gif  Taip kartais ir naudoju.
O kai norisi padaryt suskilimus ant paveiksliuko, tai as ant vienkomponencio lako tepu akrilini laka. Tas akrilinis lakas suskilineja ir galima itrint. Kol kas bandziau su seseliais akiu. Viena karta bandziau ir su aliejiniais dazais. Bet kazkodel valant juos mano suskilinejimai luptis pradejo. Tai ir nesupratau: ar lakas nebuvo visai isdziuves, nes labai skubejau, ar aliejiniai dazai tirpdo akrila? Kaip manot: ar aliejiniai dazai gali akrila tirpdyt?  unsure.gif

o, reiks pabandyt smile.gif Labai įdomu, koks skilimas gaunasi... O dėl aliejinių dažų, tai tikrai nemanau kad jie akrilą tirpdo. Greičiau nelabai išdžiūvęs lakas buvo smile.gif
Atsakyti
Labas vakarelis,

serveteliu vis dar ieskau visur smile.gif. Ir noriu jusu patarimo ar verta uzsisakyti ,,Universalūs dekupažo klijai ir apsauginis sluoksnis, perlų spindesio efektas'', ''Metallic pasta RH varis'', ''Heritage auksinimo pasta Magic touch (sendinto aukso)'' ir '' Vario spalvos patina''. Cia, Airijoje, dekupazas visai nepopuliarus ir nera nieko. Ar verta man tai siustis ax.gif . Gal kas patartumete jei esate isbande sias priemones? aciuks.gif
Atsakyti
Atradau namuose seną dėžutę, nu tikra seniena, nors gerai išsilaikiusi, bet kaip sakant jau moraliai pasenusi rolleyes.gif
Visus lakus nutrinsiu švitriniu, čia manau didelių problemų neturėtų kilti, bet toks dalykas, gal kas susidūrė, patars, kaip elgtis - ant dėžutės viršaus yra "ornamentai", ta prasme jie išskaptuoti unsure.gif . Ką daryti su jais? Kuo užtepti? Priemonių tam neturiu, tektų pirkt. Ką turėčiau tam reikalui įsigyti g.gif
Labai tikiuos jūsų pagalbos smile.gif

P.S. Švitrinį tokiems nušveitimams turbūt grubesnį imti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Miurielė*: 05 lapkričio 2009 - 09:05
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 11 05, 10:04)
Atradau namuose seną dėžutę, nu tikra seniena, nors gerai išsilaikiusi, bet kaip sakant jau moraliai pasenusi  rolleyes.gif 
Visus lakus nutrinsiu švitriniu, čia manau didelių problemų neturėtų kilti, bet toks dalykas, gal kas susidūrė, patars, kaip elgtis - ant dėžutės viršaus yra "ornamentai", ta prasme jie išskaptuoti unsure.gif . Ką daryti su jais? Kuo užtepti? Priemonių tam neturiu, tektų pirkt. Ką turėčiau tam reikalui įsigyti g.gif 
Labai tikiuos jūsų pagalbos smile.gif

P.S. Švitrinį tokiems nušveitimams turbūt grubesnį imti? g.gif

senukuose yra pirkti medziui glaisto. ten yra ir mazu induku po kelis lt gali nusipirkt. tik geriau jau dezute nusinesk pasveista kad spalvele galetum atitaikyt mazadaug medzio nes ten visokiu atspalviu yra. tai vat sia priemone uztept reikia tuos griovelius, kai isdziusta su svitriniu popierium aptrinti kad susilygintu su pavirsiumi. del svitrinio tai geriau is pradziu grubesniu po to svdelnesniu kad issilygintu graziai pavirsius ir nebus tada labai didelis dazo sugeriamumas tad sunaudosi maziau dazu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(millamia @ 2009 11 05, 10:10)
senukuose yra pirkti medziui glaisto. ten yra ir mazu induku po kelis lt gali nusipirkt. tik geriau jau dezute nusinesk pasveista kad spalvele galetum atitaikyt mazadaug medzio nes ten visokiu atspalviu yra. tai vat sia priemone uztept reikia tuos griovelius, kai isdziusta su svitriniu popierium aptrinti kad susilygintu su pavirsiumi. del svitrinio tai geriau is pradziu grubesniu po to svdelnesniu kad issilygintu graziai pavirsius ir nebus tada labai didelis dazo sugeriamumas tad sunaudosi maziau dazu  mirksiukas.gif

Labai dėkui už paaiškinimą mirksiukas.gif
Bet dabar galvoju, kad man turbūt nėra didelio skirtumo koks atspalvis, nes ant tos vietos planuoju dėt paveiksliuką g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 11 05, 10:20)
Labai dėkui už paaiškinimą mirksiukas.gif
Bet dabar galvoju, kad man turbūt nėra didelio skirtumo koks atspalvis, nes ant tos vietos planuoju dėt paveiksliuką g.gif

na realiai ten panasus tie atspalviai. pvz pusies medzio atspalvis ir tt.
Atsakyti
ax.gif sveikos, merginos paaiskinkit man tundrai blush2.gif , kodel kai lakuoju man servetele vietom garbanojasi? kodel kitur ne?ir laku sintetiniu uzpurskiau pirma sluoksni ir tik paskui pradejau lakuoti plonu sluoksniu.aciu
Atsakyti
Labas,
ką jūs vadinate sintetiniu laku? g.gif
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2009 11 05, 11:50)
Labas,
ką jūs vadinate sintetiniu laku? g.gif

taip ant flakoniuko parasyta sintetinis lakas, ne akrylinis, kai juo uzpurskiu serveteles nesigarbanoja, bet kai pradedu lakuoti jau , tai jau vietom kalniukai visokie.atrodo gerai buvo prilipus srvetele.
Atsakyti
merginos, gal durnas klausimas biggrin.gif

turiu laka, kuriame parasyta uretanalkidinis, Puidu lak vadinasi, tai cia koks...... vandens pagrindu ar ne g.gif
Atsakyti
O tai gal pavyzdį, ar kaip vadinasi pasakykit.
Nes daug rašo, kad naudoja sintetinį laką, bet nesuprantu koks g.gif ,
aš irgi norėčiau jo įsigyti
Atsakyti
Mano Colorworks lakas, Varnish/vernis parasyta. ir uzrasyta sintetinis/alkidinis.
teks eiti i automobiliu parduotuve, ir pirkti kuri dauguma naudoja...

turiu dar klausimeli: pvz: dekoruoji padekliuka, ar galima maista deti ant jo?
pabaigimui naudojant akrilini laka.aciu
Atsakyti