Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 36 tema

Merginos, atrodo, kad perskaiciau nemazai temu apie paveiksliuku perkelima...bet vistiek iskilo man klausimas, kaip tiksliai daroma toliau..1.iskirpau paveiksliuka is storo kartoninio maiselio (panasus storis kaip atviruko) 2. nulakavau akriliniu laku kokius 8 kartus 3. dabar planuoju kaip ir mirkyti vandeni ir nutrinti storaji sluoksni...
klausimas, kaip po to su tuo paveiksliuku..ar klijuoti iprastai kaip servetele?ar klijuoti kaip dekupazini popieriu t.y.tepant klijus is abieju pusiu?..ar apskritai padejus paveiksliuka ant norimo dekoruoti daikto lakuoti? ..zodziu susipainiojau...help!
p.s.ar su nuotrauka daroma butu taip pat kaip su atviruko paveiklelio perkelimu?
Atsakyti
QUOTE(Eglu @ 2009 10 30, 23:33)
Merginos, atrodo, kad perskaiciau nemazai temu apie paveiksliuku perkelima...bet vistiek iskilo man klausimas, kaip tiksliai daroma toliau..1.iskirpau paveiksliuka is storo kartoninio maiselio (panasus storis kaip atviruko) 2. nulakavau akriliniu laku kokius 8 kartus 3. dabar planuoju kaip ir mirkyti vandeni ir nutrinti storaji sluoksni...
klausimas, kaip po to su tuo paveiksliuku..ar klijuoti iprastai kaip servetele?ar klijuoti kaip dekupazini popieriu t.y.tepant klijus is abieju pusiu?..ar apskritai padejus paveiksliuka ant norimo dekoruoti daikto lakuoti? ..zodziu susipainiojau...help!
p.s.ar su nuotrauka daroma butu taip pat kaip su atviruko paveiklelio perkelimu?

Galiu pasakyti tik kaip dariau su paveiksliuku ant paprasto spausdintinio popieriaus:
1. nulakuoju virsutini sluoksni 1-2 kartus laku (manau daugiau neverta, nes bus labai jau storai o 2 sluoksniu pilnai pakanka kad paveiksliukas "prisiklijuotu"ir nenukentetu perkeliant ji
2. suslapinu visa popieriu, kad kiaurai permirktu
3. su pirstu svelniai nutrinu popieriu, kad nesuplesyti netycia visa moyva
4. iskerpu paveiksliuka
5. kliujuoju tepant klijus pagrinde is apacios nes virsuje jau yra lakas, tad per ji paveiksliukas vargu ar permirks
6. kai viskas isdziuna lakuoju, lakuoju, slifuoju, lakuoju, lakuoju ...cia galima pasikartot tongue.gif
Atsakyti
Aciu labai labai uz pagalba 4u.gif
Ryt poryt nudazysiu dezute..ir manau kita savaite, galesiu jau parasyti kaip man sekesi su paveiksliuku perkelimu.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglu @ 2009 10 31, 00:26)
Aciu labai labai uz pagalba 4u.gif
Ryt poryt nudazysiu dezute..ir manau kita savaite, galesiu jau parasyti kaip man sekesi su paveiksliuku perkelimu.. 4u.gif

laukiam, laukiam
bet butu geriau parodyt nei parasyt tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biriusa: 30 spalio 2009 - 23:30
QUOTE(Eglu @ 2009 10 30, 22:33)

Kai nutrinsi popierių, gausi plėvelę, taigi, kaip servetėlę jau negalėsi klijuoti, paprasčiausiai plėvelė nepraleis klijų, jei tepsi pervirš.
Su nuotrauka taip pat galima elgtis, tik, tiesa, nežinia, ką turi galvoje...Aš kalbu apie nuotrauką ne ant foto popieriaus, o ant paprasto.
Beje, esu eksperimentavusi su įvairiais lakais, ieškant specialios paveikslėlio ploninimo priemonės pakaitalo. Deja, akrilinis lakas tikrai daug prastesnis už specialiąją priemonę. Be to, dar ir skirtingi akriliniai lakai davė nevienodus rezultatus. Taigi, verta paieškoti: imi paveikslėlius ir tepi įvairiausiom priemonėm - turimais lakais, klijais taip pat. Žinoma, geriausia spec. priemonė, jos pagalba plonintas paveikslėlis elastingiausias, tvirčiausias, mažiausiai pažeidžiamas.
Tiesa, čia norėtųsi paminėti vieną plonybę...Tepti paveikslėlį prieš ploninimą reikia kiek didesnio ploto ir tik visiškai prieš pat ploninimą jį tiksliai išsikirpti. Taip gražiau ir lengviau nusiplonina paveikslėlio kraštai, nes tepant bet kuria priemone, jos šiek tiek patenka ir po paveikslėliu, tuomet kraštuose sunkiai atsidalina nereikalingi popieriaus sluoksniai.
Dar manyčiau, kad 8 sluoksnių nereiktų, jei paveikslėlis nedidelis (kuo didesnis ploninamo paveikslėlio plotas, tuo daugiau sluoksnių). Spec. priemone rekomenduojama tepti 4 kartus, kiekvieną sluoksnį tepant kryžmai prieš tai buvusiojo atžvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 10 30, 23:28)
Tai, žinoma, labai subjektyvu, kam kokia priemonė gražiausiai skeldėja.
Tačiau kaip vieną geriausių kainos kokybės santykio prasme bei mažiausiai kaprizingą rekomenduočiau "Akrilano" firmos dvikomponentį laką. Dabar yra jo ir stambus trūkis, kurį tepant skirtingo storio sluoksniu, galima išgauti labai plataus diapazono trūkio tankumą: nuo tikrai stambaus iki smulkučio.

Ar galima isgauti stambius trukius su sia priemone su plonomis trukio gyslelemis ar cia jau reikia vengti grioviu? Ta prasme panasu vaizda i sottile galima gaut? Ar norint smulkiu grioveliu gaunasi ir smulkus trukiai? O tepant gausiai gaunas dideli kvadratai isvagoti grioviais? g.gif Nu tu suprasi ko as klausiu
Atsakyti
Sveikos.
Aš sakyčiau kad nereikia nusiminti nepavykus. Iš tiesų labai gaila nuvalyti viską, kai atrodo jau tiek darbo įdėta, bet tai tik į gera. Aš dekoravau prieskonių lentynėlę ir vienaip ir kitaip (pasoklaususi SM), bet galiausiai rezultatas man pasirodė juokingas- tai viską nutryniau, nuvaliau. Dabar lentynėlė stovi padėta ir laukia kito įkvėpimo. Tiesa, aš nesu patyrusi dekupažistė, sakyčiau pradėjusi ir man tas procesas patinka. Nežinau, kaip pasakyti, bet darydama tuos darbelius jaučiuosi taip lengvai, na jaučiu malonumą..
Atsakyti
Efauto, išmėginau praktiškai visokius būdus, bet nieko nesigavo, paskui pasidomėjau toje firmoje, tai man pasakė,kad tipo jų prekės yra kokybiškos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daktarienė B @ 2009 10 31, 14:45)
Efauto, išmėginau praktiškai visokius būdus, bet nieko nesigavo, paskui pasidomėjau toje firmoje, tai man pasakė,kad tipo jų prekės yra kokybiškos doh.gif

taip ir turetu buti, kad kokybiskos. na, dar kitas budas, pasiieskok, kuri patyrusi netoli gyvena ir pasiprasyk i svecius, kad pasiziuretum, gal tu kazka ne taip padarai... g.gif nes jau be koknkretaus pavyzdzio tikrai nesuzinosim, kas ten negerai... 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, ieskau paveiksliuku dekupazinio ar ryzinio popieriaus su Audrey Hepburn, bet niekur nerandu, nors internetas mirga marga nuo dekupazintu darbeliu su jos nuotraukomis sad.gif
Is kur jus gaunate ju? Gal kas turi pasidalinti? Skolinga nelikciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mildute6 @ 2009 10 31, 08:44)
Aš sakyčiau kad nereikia nusiminti nepavykus. Iš tiesų labai gaila nuvalyti viską, kai atrodo jau tiek darbo įdėta, bet tai tik į gera. .

o kaip jus nuvalot nevykusi darba? sveiciat, su kokiu valikliu?
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2009 10 31, 15:59)
Sveikutes, ieskau paveiksliuku dekupazinio ar ryzinio popieriaus su Audrey Hepburn, bet niekur nerandu, nors internetas mirga marga nuo dekupazintu darbeliu su jos nuotraukomis sad.gif
Is kur jus gaunate ju? Gal kas turi pasidalinti? Skolinga nelikciau  4u.gif

smile.gif susirandi googlej tinkama paveiksliuka su ja, atsispausdini ir priklijuoji ant norimo daikto smile.gif manau, nei serveteliu, nei deko popieriaus su ja tikrai nerasi wink.gif
Atsakyti