Gal kas pasakys, ko mano raudmino lapas dziut pradejo? Siaip pradejo augt pries menesi, jau 2 naujus lapus leidzia, neperlaistau, vietos nekeiciau, nepersodinejau.
Laba diena,
Ant palanges auginu dvi paprikas ir puansetija. Kadangi gele paliko buve nuomininkai ir vargsele jau buvo beveik zuvus, persodinau ir daznai laisciau, paprikas taip pat, nes dar ugliukai tik buvo. Zodziu laistau iki dabar kasdien, atsirado musyciu, tai supratau kad per daznai lieju.. Gal galetumet patarti kas kiek laiko laistyti augaliukus?
Ant palanges auginu dvi paprikas ir puansetija. Kadangi gele paliko buve nuomininkai ir vargsele jau buvo beveik zuvus, persodinau ir daznai laisciau, paprikas taip pat, nes dar ugliukai tik buvo. Zodziu laistau iki dabar kasdien, atsirado musyciu, tai supratau kad per daznai lieju.. Gal galetumet patarti kas kiek laiko laistyti augaliukus?
QUOTE(j-urgit-a @ 2011 07 17, 13:36)
Gal kas pasakys, ko mano raudmino lapas dziut pradejo? Siaip pradejo augt pries menesi, jau 2 naujus lapus leidzia, neperlaistau, vietos nekeiciau, nepersodinejau.
Gal nudegė nuo saulės? Beje, teko skaityti, kad per sezoną tik 2 lapus jis ir teišleidžia
Kitoje temoje man ta pati pasake, kad nuo saules turbut, o jos jis gauna daug. Reiks nukelt nuo palanges. O del lapu, tai nezinau kiek jis cia ju man prileis, nes jau trecias matosi lendantis
QUOTE(Dovis @ 2011 07 23, 21:08)
Laba,gal kas galetu pasakyti,kas nutiko mano keniui?Sodinom birzelio vidury,is vazono. O jau kelias savaites naujai isleisti spygliu kuoksteliai ir virsune kaip isleipe,lyg ir spygliai nori byreti. Vandens kaip ir netruksta.Kazin kas jam nutiko?
Is kitos temos kartojuosi su savo klausimu, gal cia kas pagelbes
man taip pat reikia jusu pagalbos. nors matau, kad cia mazai kam atsakoma i pagalbos sauksma ....bet bandau savo laime
gal galit pasakyti, kas cia do velnias uzpuole mano augaleli?
labai labai prasau padeti?
labai labai prasau padeti?
QUOTE(Jonažolė @ 2011 07 31, 21:55)
Labukas, mergaitės, padėkit prašau!
Aš prieš kurį laiką gelbėjau savo pinigų medį nuo sliekų, o dabar grižau po atostogų ir radau vazone tokiu mažus gal iki 1 cm kaip siūliukus baltus kirminiukus Kas čia tokie gali būti? kaip juos nugalabyti? ačiū iš anksto!
Aš prieš kurį laiką gelbėjau savo pinigų medį nuo sliekų, o dabar grižau po atostogų ir radau vazone tokiu mažus gal iki 1 cm kaip siūliukus baltus kirminiukus Kas čia tokie gali būti? kaip juos nugalabyti? ačiū iš anksto!
gali būti sliekų vaikučiai žemę reikėtų iškaitinti orkaitėj prieš sodinant gėles
Papildyta:
QUOTE(Dovis @ 2011 07 25, 09:19)
Is kitos temos kartojuosi su savo klausimu, gal cia kas pagelbes
ar su šaknytėm augalui viskas tvarkoje? galima būtų pabandyti palieti su šaknų augimą skatinančiu heteroauksinu
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 04, 12:35)
man taip pat reikia jusu pagalbos. nors matau, kad cia mazai kam atsakoma i pagalbos sauksma ....bet bandau savo laime
ropinėjančių padarėlių nėra, taip? man panašu į virusinį susirgimą
QUOTE(Radvyle @ 2011 08 06, 08:00)
nea,jokiu gyviu nesimato. O kuom gydyti?
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 06, 09:11)
Jei purški kada augalus kokius,gali purkšti ir geles profilaktiškai. Jei kur naudoju fungicidus,nupurskiu kaledukus ,nes nekaip atrodo,rododendrus,kaip pvz.
QUOTE(Zirzė @ 2011 08 06, 09:11)
kiek žinau, su virusais nelabai pakovosi, nes jie su augalų sultimis visame augale pasklinda tos gelsvos dėmelės mano galva yra chlorozės - čia pats augalas lokalizuoja sukėlėją tose vietose. Bet chlorozės gali atsirasti ir jei mikroelementų trūksta/per daug jeigu žinot, kad nepertręšėt augalo - galima bandyt kompleksinėm trąšom paliet, gal ir padės
QUOTE(amarrile @ 2011 08 06, 12:28)
Jei purški kada augalus kokius,gali purkšti ir geles profilaktiškai. Jei kur naudoju fungicidus,nupurskiu kaledukus ,nes nekaip atrodo,rododendrus,kaip pvz.
tu geliu tai turiu tik ta ir pora pinigu medeliu, tai reiks kazkuom papurksti
QUOTE(Radvyle @ 2011 08 06, 18:19)
kiek žinau, su virusais nelabai pakovosi, nes jie su augalų sultimis visame augale pasklinda tos gelsvos dėmelės mano galva yra chlorozės - čia pats augalas lokalizuoja sukėlėją tose vietose. Bet chlorozės gali atsirasti ir jei mikroelementų trūksta/per daug jeigu žinot, kad nepertręšėt augalo - galima bandyt kompleksinėm trąšom paliet, gal ir padės
net ju vidury yra juodi taskeliai, is kur tie atsirado,kazin ar ten nebus kokia grybine liga?