QUOTE(Nidulia @ 2011 01 26, 19:03)
Patarkite prasau mano draugei:
"pas mane pilni namai drozofilu,pradejau ieskoti papuvusiu vaisiu,to neradau, taciau visu namu geliu zemeje pilna baltu kirmelyciu.is kur jos,ka daryt?"
Dėl žemėje esančių "kirmėlyčių" sužinojau nepaprastai gerą gydymo būdą. Jei tai tikrai tos, nes daug kas jas vadina kirmėlytėm, o jos yra su kojytėm, taigi, vabaliukai. Vadinasi podurom ir labai mėgsta drėgną žemytę. Tačiau joms reikia kvėpuoti, todėl laikosi netoli paviršiaus. Vaistas - sluoksniukas smulkaus smėlio vazonėlio paviršiuje. Smėlis po palaistymo greitai išdžiūsta, vabaliukams trūksta drėgmės, o žemiau - trūksta oro. Taigi, susirinkę mantą, keliauja... į geresnį pasaulį. Galiu pasigirt, kad visos draugės ir pažįstamos šio gėrio seniai atsikratė nenaudodamos jokių cheminių preparatų. Vienintelė problema - kur šiuo metu smėlio gauti
O va aš atbėgau pasiguost: maniškis alijošius nusižudė
Nusivertė nuo palangės
Lapų nė pusės neliko
Ėmiau žiūrėt kame reikalas - pasirodo šaknų nerasta
Nupuvę
Ir kaip aš nepastebėjau
Lapukai kuo gražiausi... Ne veltui sako, kad jis kantrus.
Matyt perlaisčiau ar medžiaga, iš kurios padarytas vazonas, nepatiko Pernai persodinau
Nemažas pas mane jis buvo, bet dar į krūmą neperaugęs. Žodžiu, juodojo kaspino diena šiandien pas mane
Kaip manot, ar dar yra šansų jam prisikelt - papuvusią šaknų vietą apipjausčiau ir pabarsčiau trintu angliuku. Gal kai apdžius pamerkt į vandenį, kad šaknytusi?
Žodžiu