Labai panašu, kad puvinys Tavo dracenai. Ar bandei imti laukan iš vazono ir žiūrėti, kas su šaknimis Žiemą savo draceną laistau daug rečiau nei visuomet, nes viduryje vazonėlio gali likti drėgmė ir pradėti pūdyti augalą.
Ne, nebandžiau išimti iš vazono . Reiks taip ir padaryti. Tik galvoju, o ar suprasiu, kad pūvinys . O ką reikėtų daryti paskui? Ar galima išgelbėti bus?
Laistau ir aš retai, kai žemė sausutėlė būna, labai bijau perlaistyti.
Laistau ir aš retai, kai žemė sausutėlė būna, labai bijau perlaistyti.
gal kas patartu kaip padeti bonsui galu gale prazydeti atrodo viskas tuoj zydes,o pumpuras ima vysti ir galu gale nukrenta
QUOTE(irise @ 2010 03 03, 11:22)
gal kas patartu kaip padeti bonsui galu gale prazydeti atrodo viskas tuoj zydes,o pumpuras ima vysti ir galu gale nukrenta
žydintis bonsas
QUOTE(pabirze @ 2010 03 03, 19:27)
žydintis bonsas
taip zydintis pavadinimo tiksliai nepamenu carmona atrodo
stai toks:) nuotraukyte pasiskolinta
QUOTE(irise @ 2010 03 03, 18:42)
taip zydintis pavadinimo tiksliai nepamenu carmona atrodo
tai tikslesnę pagalbą, manau, suteiks bonsų temoj, čia gal daugiau bendra info.
Persodinau vakar draceną. Apžiūrėjau šaknis ir nieko ypatingo nepamačiau . Šaknys gražios be jokių puvimo požymių . Nebežinau kas dar galėtų būti . Beje pastebėjau kur ne kur ant kamieno baltų dėmelių, nepanašu į pelėsį, tokios daugiau lyg ir tarsimmiltais pabarstytos. Gal čia priežastis?
Kaip manote kokie padarai galetu begioti vazonuose zemes pavirsiuje, jie pailgi balsvi, 2-3mm ilgio, su useliais, bet gelems didelio neigiamo poveikio nedaro
QUOTE(bimbaM @ 2010 03 10, 14:15)
Kaip manote kokie padarai galetu begioti vazonuose zemes pavirsiuje, jie pailgi balsvi, 2-3mm ilgio, su useliais, bet gelems didelio neigiamo poveikio nedaro
vat mano dviejų gėlių vazonuose tas pats. ir jų vis daugėja. klausiau gėlininkės "Žalioj stotelėje" tai sakė, kad gal nuo per didelės drėgmės. laistyti patarė su kažkokiais chemikalais. nepamenu kokiais.
QUOTE(InSi @ 2010 03 10, 21:32)
vat mano dviejų gėlių vazonuose tas pats. ir jų vis daugėja. klausiau gėlininkės "Žalioj stotelėje" tai sakė, kad gal nuo per didelės drėgmės. laistyti patarė su kažkokiais chemikalais. nepamenu kokiais.
gal atsiras daugiau ka nors apie tai nusimananciu?
tai bus greiciausiai kolembolos, pazeidziancios augalo saknis, reiks ieskoti preparatu jom numucyti
Vat aš irgi šio "gėrio", matyt su kordilina, parsinešiau. Iš pradžių užkrėtė ir orchidėjas, ir baziliką, ir fikusą, bet paskaičiau, kad reikia sausiau palaikyt. Su orchidėjom ir baziliku susitariau. Nuo jų prapuolė, bet nuo tų dviejų neatstoja zaraza. Kordilina greit nudžiūtų, ji mėgsta nuolat drėgną žemę. Laisčiau nemezaliu. Nepadėjo. Radau, kad padeda dimetoatas ir metafosas. Reiks ieškot. Gal matėt kur nors? Ir įdomu, ar nieko, jei naudosiu patalpoj.
Gal mėgint persodint? Nežinau, ko imtis.
Gal mėgint persodint? Nežinau, ko imtis.